'

Nov 24
MEPPEL - De dames van Soroptimistclub Meppel e.o. hebben het afgelopen jaar een bedrag van € 2500 bijeengebracht om een nieuwe verloskamer te realiseren in een klein ziekenhuis in Aliwang Clinic in Otuke district, Uganda. Het geld werd ingezameld door o.a. een wijnverkoop en het Midzomeravondconcert.
Het bedrag werd onlangs tijdens een clubavond in De Havixhorst middels een cheque door voorzitter Janet Kwant overhandigd aan Gabriele van der Kamp van Otuke 4 Life. Dit is een stichting die zich inzet voor deze gemeenschap in Otuke district.

Van der Kamp toonde zich bijzonder ingenomen met het bedrag dat binnenkort op hun rekening wordt gestort. ‘Onze missie is om diegene die in extreme armoede leven, een kans te geven om zich economisch, fysiek en sociaal-emotioneel zo te ontwikkelen dat ze zich zelfstandig kunnen redden’, vertelde zij. Aliwang, het lokale en enige ziekenhuisje in Otuke speelt een cruciale rol voor de medische zorg in dit district. Van der Kamp: ‘De huidige staat van het ziekenhuis is heel erg slecht, zowel voor de patiënten om medische zorg te krijgen als voor het personeel om hier te werken en te wonen. Met deze opbrengst van de sponsoractie van de Soroptimisten kunnen we beginnen met de renovatie van de verloskamer. En kunnen vrouwen voortaan veiliger bevallen.’

Het nieuwe goede doel van de Soroptimistclub is er in 2018 op gericht om laaggeletterdheid in Meppel e.o. tegen te gaan. Daar wordt komend jaar geld voor ingezameld.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA