'

Sep 24
Eerste tankstation in Nederland met groene waterstof

REGIO - Green Planet biedt medio 2018 als eerste tankstation in Nederland groene waterstof aan voor personenauto’s en trucks/autobussen. Het multifuel tankstation aan de A28 bij Pesse is betrokken bij een innovatief samenwerkingsproject met onder andere Gasunie New Energy, TenneT, New Energy Coalition, EnergyStock en de TU Delft.
Noordzee De groene waterstof wordt geproduceerd door water met elektriciteit te splitsen in waterstof en zuurstof (elektrolyse). Het proces start in dit geval op de Noordzee, waar duurzame elektriciteit wordt opgewekt door windmolens. Aan de wal wordt de elektriciteit via het hoogspanningsnet van Tennet vervoerd naar de Aardgasbuffer Zuidwending van EnergyStock. Hier wordt de windenergie omgezet in groene waterstof en opgeslagen in trailers waarmee het naar het tankstation in Pesse wordt vervoerd.

Waterstof wordt een belangrijke schone brandstof in de toekomstige, duurzame energievoorziening. ‘We zien het als een geweldige kans om onze bijdrage te leveren aan verdere verduurzaming en verschoning van de mobiliteitsector’, aldus Edward Doorten ondernemer en initiatiefnemer van het Green Planet project.

Totaalaanbod Green Planet heeft eind 2013 een ultramodern multifuel ‘tankstation’ in Pesse geopend en richt zich naast de traditionele brandstoffen op een totaalaanbod van meer duurzame en schone brandstoffen. Waterstof is daarbij een onmisbare aanvulling. ‘Sinds 2013 hebben wij veel ervaring opgedaan met het implementeren van nieuwe brandstoffen. Wij zetten onze ervaringen graag in om waterstof betaalbaar beschikbaar te krijgen voor personenauto’s, autobussen en trucks.We kijken hierbij verder dan alleen de brandstof, we willen ook oplossingen bieden op het gebied van aanschaf, onderhoud, leasing en het ontzorgen van de wagenparkbeheerder. Samenwerking met vele andere partijen en geinteresseerde wagenparkbeheerders een absolute must’, zegt Doorten.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA