'

Aug 31
RUINERWOLD - De jaarlijkse taxatiemiddag van antiek en curiosa is dit jaar gepland op zaterdag 5 september van 13.00 tot 16.00 uur in de Karstenhoeve. Zoals gebruikelijk zal Enno de Boer uit De Wijk de taxaties uitvoeren. U kunt tevens uw goederen aanmelden voor de boeldag op 3 oktober.

KHR-taxatiemiddag-Ennodeboer1

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
Overhandiging door wethouder Sport Jan van ‘t Zand

RUINEN - Donderdag 3 september overhandigt wethouder Sport, Jan van ’t Zand, de brochure aan cursisten Nordic Walking 55+. In de brochure staat het beweegen sportaanbod voor ouderen van alle verenigingen en initiatieven in De Wolden. Sporten bevordert de gezondheid en zorgt tegelijkertijd voor sociale contacten. De cursus Nordic Walking 55+ is een mooi voorbeeld van gezelligheid in combinatie met bewegen in de buitenlucht. De deelnemers krijgen als eerste de brochure van de wethouder uitgereikt.

Sport voor ouderen
In De Wolden neemt het aantal ouderen de komende jaren toe. Het sporten en bewegen bij de sportvereniging wordt vaak minder naarmate men ouder wordt. “Wij vinden dat ouderen voldoende keuze moeten hebben uit een voor hen passend sport- en beweegaanbod. Als gemeente ondersteunen we dit graag. Zo is een extra sportfunctionaris aangesteld die sportaanbieders helpt om een passend sportaanbod te organiseren voor ouderen. Ook onderzoeken we hoe sport en bewegen ouderen kan helpen langer vitaal en zelfstandig te blijven”, aldus wethouder Sport Jan van ’t Zand.

Uitreiking brochure
Wanneer: donderdag 3 september 2015
Tijd: 9.00 uur
Waar: bezoekerscentrum Dwingelderveld Ruinen (startplek cursus Nordic Walking 55+)

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
REGIO - De politie heeft zondagnacht aan de Atlaslaan een 41-jarige man uit Hoogeveen aangehouden nadat hij een verpleegkundige van de ambulance had bedreigd en mishandeld. De ambulance was daar voor een hulpverlening aan de man. Toen de ex van de man ook op het toneel verscheen mishandelde hij haar en richtte vervolgens zijn woede op het ambulancepersoneel. Hij werd even later door de politie aangehouden. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
DE WIJK - De Wiekers hebben afgelopen weekend weer flink feest gevierd tijdens het jaarlijks dorpsfeest. Het was genieten van de verschillende activiteiten die er op het programma stonden. Zoals de traditionele optocht, de playbackshow en een hilarische zeskamp. Ook waren er optredens van de Wieker Dj’s, De Doldies, Steaming Pianos en Hydra.
meer foto's De Wijk.info

Zeskamp De Wijk 2015 (21)A
Zeskamp De Wijk 2015 (2)A
Zeskamp De Wijk 2015 (45)A
foto's BS/Weblog-dewolden.nl meer foto's De Wijk.info

Ga door met lezen van "Wiekers beleven prachtig feest"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
IJHORST - Op maandag 7 september 2015 wordt de maandelijkse ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” gehouden. Aanvang is om 20.00 uur en de plaats is KroKo MultiPunt, Heerenweg 42 te IJhorst. Na de vergadering en de daarop volgende pauze geeft orchideeënkenner Hans Dekker een presentatie: “De comeback van de orchidee”.

Dankzij natuurbeheer en herstel van de natuurlijke waterhuishouding is de orchidee in Noord-Nederland bezig met een comeback. Dekker gaat in op orchideeënrijke landschappen en geeft tips voor orchidee-wandelingen. Ook heeft Dekker recent een boek uitgebracht over de orchideeën in onze windstreken: Orchideeën in Noord-Nederland, Parels van onze natuur. Tevens is Dekker medeauteur van Paarse Pracht, een standaardwerk van de heidelandschappen in Drenthe. Het belooft een interessante presentatie te worden, waar iedereen weer van harte welkom is.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
RUINEN - Ruinen heeft het jaarlijkse feest gisteren op grootse wijze afgesloten met 'Hef Rune Talent' en optredens van de Lawineboys en Finally. Zondagmorgen trad het cabaretgezelschap Boerenblond al op voor een bomvolle feesttent. Hier was lachen, gieren en brullen met het viertal.

Booerenblond Ruinen

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
In Week van de Alfabetisering tientallen taalactiviteiten in de provincie

REGIO - Op maandag 7 september ondertekent het Bondgenootschap voor een Geletterd Drenthe en het landelijk projectteam Tel mee met Taal, namens de ministeries van OCW, SZW en VWS, het eerste Taalakkoord van Nederland. Namens de 43 Drentse bondgenoten zal burgemeester Eric van Oosterhout van gemeente Aa en Hunze als voorzitter het Taalakkoord ondertekenen, op het Alfa-college in Hoogeveen. Met het Taalakkoord van Tel mee met Taal kunnen de Drentse gemeenten regie houden in de aanpak van laaggeletterdheid en hun verantwoordelijkheid nemen om samen met andere organisaties het taalnetwerk duurzaam te maken.

Deze bijeenkomst wordt afgesloten met een theatervoorstelling voor cursisten van het Alfa-college en Drenthe College. Theatergroep Fluitend Opstaan speelt het stuk De ongeschreven wet, waarbij het probleem laaggeletterdheid met humor wordt aangekaart.

In de Week van de Alfabetisering van 7 t/m 13 september worden er in heel Drenthe tientallen taalactiviteiten georganiseerd om het belang van het kunnen lezen en schrijven te benadrukken. Zo zijn de hele week laaggeletterden als mystery guest actief om diverse bedrijven te bezoeken en deze te checken op toegankelijkheid, begrijpbare instructies en leesbare correspondentie. In samenwerking met Biblionet en de bibliotheken reikt een aantal burgemeesters BoekStartkoffertjes uit aan pasgeborenen, om extra aandacht te geven aan het feit dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met (voor)lezen als stimulerende taalactiviteit.

Ga door met lezen van "Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe ondertekent eerste Taalakkoord "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
HOOGEVEEN – Een taxi chauffeur is voor z’n woning aan de Anemoonstraat in Hoogeveen zondagmorgen overvallen. Twee mannen dwongen de taxichauffeur die thuis kwam in de taxi van z’n werk om z'n portemonnee, telefoon en sleutels af te staan. De taxi chauffeur raakte wonderwel niet gewond en bleef verslagen en geschrokken bij z’n taxi achter. De politie heeft direct een onderzoek bij de taxi en een buurt onderzoek ingesteld. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.


video: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
RUINERWOLD - De start van de competitie begon voor KIOS vandaag in Wolvega. SIOS is voor KIOS wel een bekende tegenstander, maar er zijn een boel wisselingen geweest bij de blauw/witten en het was daardoor voor KIOS een verrassing tegen welke spelers het moest opnemen. Ook bij KIOS zijn er wat wijzigingen geweest ten opzichte van vorig seizoen. Ronald Wagter en Leanne van Dijk hebben de plaatsen ingenomen van het vlaggenschip voor Jurgen Lucas, Janneke de Lange en Lotte Steenbergen (KIOS speelde vorig seizoen hoofdzakelijk met vijf dames).
Het eerste aanvalsvak van KIOS werd gevormd door Martijn Ziel, Ronald Wagter, Judith Nijdam en Leanne van Dijk. In het eerste verdedigingsvak stonden Frank Wagter, Luco Zantinge, Janita Zantinge en Miriam Schra.

Ga door met lezen van "KIOS wint eerste wedstrijd van het seizoen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
REGIO - Dit hondje is gisteren vanuit Ansen verhuisd naar Koekange/Koekangerveld en is van daaruit weggelopen. Mogelijk weer richting Ansen. Wilt U naar haar uitkijken en dit bericht delen. Bij voorbaat dank. Mocht je haar gezien hebben bel naar: 0620425585 of 0651550790

hond

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
RUINERWOLD - Muziekvereniging Sempre Sereno start in september het project MusicKidz. Doel is kinderen vanaf groep 4 kennis laten maken met muziek in het algemeen en Sempre Sereno. Er wordt aandacht besteed aan maat, ritme, het muzikale gehoor en het notenschrift, met een bugel of trompet. Docent is Henrite Rusch. De lessen zijn in de Brede School Buddingeborgh. Er wordt ook gestart met de opleiding voor kinderen die gericht op een ander instrument lessen willen volgen zoals bijvoorbeeld slagwerk en saxofoon. Ook kunnen volwassenen een jaar gratis muziekles volgen op trompet of bugel bij opgave van vier of meer personen. De lessen zijn ‘s avonds. Vanaf september worden op de maandagmiddag de slagwerklessen in de Brede School Buddingeborgh verzorgd door Michiel Gerringa van Muziekcentrum Westerveld. Opgave uiterlijk 26 augustus bij Alie van ’t Ende, (06) 30335517, Mariëtta Tabak, (06) 51534763 of mailen naar a.ende@ziggo.nl of mariettatabak@hotmailcom

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
RUINEN - Ook in Ruinen wordt dit weekend volop feest gevierd. Het was zaterdag wederom een prachtige optocht maar liefst 26 wagens en 12 loopgroepen deden mee aan de optocht. Bekijk alle foto's van Jans Schulting

ruinen 2

ruinen


Bekijk alle foto's van Jans Schulting

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
HOOGEVEEN - Op de Schoolstraat werd in de nacht van zaterdag op zondag een 30-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 37-jarige man uit de gemeente Hoogeveen. De 37-jarige belde de politie toen hij zich had opgesloten in een toilet van een eetgelegenheid. Hij zou zijn bedreigd door zes mannen. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen ze dat de 37-jarige buiten stond en een vuistslag en een kniestoot kreeg van de 30-jarige. De oorzaak van de mishandeling is nog niet duidelijk. De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De politie doet onderzoek.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
RUINEN - Het verjaardagsfeest ‘Boswachter Bart’ is vernieuwd. Vanaf woensdag 2 september kunnen kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar hun verjaardag vieren met deze vernieuwde versie. Het boekje bevat nieuwe, leuke opdrachten en de kinderen gaan speuren naar een code. Met deze code ontdekken ze de naam van een prachtig dier dat op het Dwingelderveld voorkomt. Het feestje wordt bij bezoekerscentrum Dwingelderveld begonnen met een inleiding door een vrijwilliger van Natuurmonumenten. Ouders begeleiden onderweg de activiteiten zelf en na afloop staat er ranja voor de kinderen klaar. De jarige krijgt een kleine verrassing. Het boeken van een feestje kan via 0522 – 472951 of aan de balie van het bezoekerscentrum.

boswachter bart1

Ga door met lezen van "Op pad met boswachter Bart"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
Krijn Sol vertelt over trends en ontwikkelingen van de retailwereld

RUINEN - Praat woensdag 9 september mee over de toekomst van de detailhandel Hoewel het langzamerhand beter gaat met de Nederlandse economie, heeft de detailhandel het onder invloed van verschillende trends nog steeds niet makkelijk. De wereld van de detailhandel is in beweging. De wensen van klanten veranderen. Klanten worden gemiddeld steeds ouder en ook hun winkelgedrag veranderd. Op internet is de keuze aan artikelen en diensten onbeperkt, de webshops altijd toegankelijk en artikelen en diensten kunnen vergeleken worden. Hoe kunt u als ondernemer en hoe kunnen ondernemers samen met de gemeente inspelen op al deze veranderingen?

Praat u mee woensdag 9 september? Woensdag 9 september vanaf 19.00 uur organiseert het ondernemersplatform samen met de gemeente, Kennispoort Zwolle en MKB-Noord een inspirerende avond over de toekomst van de detailhandel in De Wolden. Naast inspireren is de avond bedoeld om ideeën te verzamelen voor het actualiseren van de detailhandelsvisie van De Wolden. De avond wordt gehouden in het buitencentrum de Poort in Ruinen.

Ga door met lezen van "Inspirerende ondernemersavond over toekomst detailhandel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
RUINERWOLD - Heerlijk vrij wonen op een ruim bemeten kavel, een mooi uitzicht op de weilanden, en alle faciliteiten op loopafstand van het dorp. Bert en Jacolien Otten hebben het prima naar de zin aan Dijkhuizen 107 in Ruinerwold, dat moge duidelijk zijn. Toch prijkt er sinds een jaar een te koop bord in de tuin van de geheel statige gerestaureerde boerderij uit 1896.

Niet voor niets staat de statige Herenboerderij met dwarsdeel in eclectische stijl zoals de exacte omschrijving luidt daarom op de lijst van rijksmonumenten. Het is volgens Jacolien ook niet zo dat het morgen verkocht moet worden. Als dat over een of twee jaar gebeurd, is dat ook prima. ‘Het zit ons niet op de nek’. Ze hebben hun zoon Lano van tien in ieder geval moeten beloven dat hij zijn lagere schoolperiode in Ruinerwold kan afmaken. En wat daarna op hun pad komt dat zien ze wel. ‘Ze willen nog een keer een move maken’ zoals het zelf zeggen. Nog een laatste keer zelf eigenhandig een huis vanaf de grond opbouwen dat is de bedoeling.

Familie Otten Ruinerwold (2)A
Familie Otten Ruinerwold (12)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Bert en Jacolien wonen in een rijksmonument"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
DE WOLDEN - Het vrijwilligerswerk krijgt een steeds grotere rol in onze maatschappij. Waar niet langer alles met beroepskrachten uitgevoerd kan worden, is een organisatie gebaat bij gemotiveerde vrijwilligers. Anderzijds zoekt een vrijwilliger een leuke organisatie waar hij of zij zich thuis voelt en waar talent ingezet kan worden of een nieuwe uitdaging aangegaan kan worden. Een vrijwilliger heeft meestal een grote maatschappelijke betrokkenheid. Als organisatie kunt u daar veel profijt van hebben en een grote rol spelen in het begeleiden en behouden van de vrijwilliger.

Op de vrijwilligersmarkt kunt u uw organisatie en uw vrijwilligersvacature(s) onder de aandacht brengen. Een vrijwilliger kan zich ook direct inschrijven bij u. Er zijn geen kosten aan verbonden. Maak gebruik van deze avond om uw organisatie te promoten!!

U kunt zich nu al aanmelden door een e-mail te sturen naar steunpuntvrijwilligers@welzijndewolden.nl. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie.

Datum: woensdag 14 oktober van 19.00 tot 21.00 uur
Plaats: ‘t Neie Punt (het nieuwe dorpshuis) in Ruinen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
DE WIJK - De traditioneel optocht in De Wijk ging vanmorgen onder stralende weersomstandigheden van start. Vele wagens deden mee. De een niet mooier dan de andere. Ook langs de route was de belangstelling overweldigend groot. De eerste plaats was voor de wagen: Hans en zijn Grietjes.

IMG_0193A
IMG_0195A
IMG_0204A




Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
RUINEN - Badmintonvereniging Ruinen biedt mensen die na de vakantieperiode weer aan sport willen gaan doen de mogelijkheid om vrijblijvend en gratis kennis te maken met badminton. Donderdagavond Badmintonvereniging Ruinen is een kleine club, waar het gezellig spelen is. Onder leiding van een gediplomeerde trainer krijgen jeugdspelers, beginnende spelers, recreanten en gevorderden/competitiespelers iedere donderdagavond training in sporthal de Marse te Ruinen.

Omdat er op maar liefst zes velden kan worden gespeeld, kan iedereen voldoende aan zijn of haar trekken komen. De leden van de vereniging komen niet alleen uit Ruinen, maar ook uit Pesse, Echten, Hoogeveen, Meppel, Steenwijk, Nijeveen, Dwingeloo, Havelte en De Wijk. Regiofunctie Badmintonvereniging Ruinen vervult dus ook een regiofunctie. Het nieuwe seizoen start donderdag 3 september aanstaande. De jeugd speelt iedere donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur; aansluitend is het de beurt aan de oudere jeugd en de volwassenen.

Ook kennis maken met de badmintonsport? In de maand september kunt u bij badmintonvereniging Ruinen gratis spelen, een paar sportschoenen en sportkleding is voldoende. De vereniging heeft leenrackets beschikbaar.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
RUINERWOLD - Op zaterdag 5 september organiseert de Loopgroep Ruinerwold '88 (LGR’88) voor de 27e keer de traditionele Dijkhuizenrun. De atleten zijn erg tevreden over het parcours van de laatste jaren. Met name het nieuwe paadje door de mais vinden ze erg leuk. Vandaar dat het parcours ongewijzigd is vergeleken met vorig jaar: een rondje “Om de kerk”.

De atleten starten op Dijkhuizen en lopen via Vorenwolde, De Kosterij en een stukje Mickelhorst naar het maisland. Via een tijdelijke brug over de sloot en een pad door het maisland komen ze op het schelpenpaadje langs de Kerkweg. Daarna via de Buitenhuizerweg naar de Wold Aa, waar ze het schelpenpad richting de kerk nemen. Dan achter de kerk langs naar de Buitenhuizerweg, die ze voor de tweede keer nemen tot de bocht. Hier slaan ze linksaf, om via het schelpenpad richting de sportvelden en over het dijkje tussen de ijsbaan en de voetbalvelden naar Dijkhuizen te lopen, waar de finish als vanouds bij cafetaria ’t Wold is.

IMG_0795
foto's: JW v/d Vlist

Ga door met lezen van "Dijkhuizenrun voor de 27e keer"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 11, totaal 209 artikelen)