'

Jul 31
STAPHORST - Het speciaal opgerichte mountainbiketeam SPIER voor LIER uit Staphorst gaat van 13 t/m 19 september de strijd aan voor kinderen met Duchenne spierdystrofie, tijdens dé mountainbiketocht van de Benelux: Duchenne Heroes. Circa 400 mountainbikers doorkruisen in zeven dagen tijd vier landen en leggen maar liefst 700 kilometer af. Het team SPIER voor LEIR maakt deel uit van de Duchenne Heroes, die maar één doel voor ogen hebben: zoveel mogelijk geld bij elkaar halen voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Duchenne Heroes vindt dit jaar voor de tiende keer plaats, een jubileumeditie.

Het team SPIER voor LIER neemt aan deze uitdagende monstertocht deel, omdat de ziekte van Duchenne binnen hun familie voorkomt. Johan Lier (29) uit Rouveen strijdt al zijn hele leven tegen deze ziekte en is geheel aangewezen op deskundige hulp. Een oneerlijke strijd, mede omdat Duchenne nog niet te genezen of überhaupt te voorkomen is. Deze spierziekte is een erfelijke, ongeneeslijke aandoening, die het complete spierstelsel aantast. Ook het hart ontbeert na verloop van tijd de kracht om het lichaam aan de gang te houden. In Nederland lijden ongeveer achthonderd jongens aan de ziekte van Duchenne. Meer dan de helft van hen haalt de dertig, maar veel patiënten overlijden voor hun twintigste.

700 kilometer mountainbiken is voor Johan Lier niet mogelijk, en daarom doen de Duchenne Heroes het voor hem. De tocht leverde vorig jaar ruim 1 miljoen euro op en de organisatie zet dit jaar alles in zijn werk om dat bedrag te overtreffen. Daar draagt het team SPIER voor LIER graag haar steentje aan bij.

Sponsoren
De komende maanden staan voor SPIER voor LIER geheel in het teken van trainen en het werven van sponsoren. Elke deelnemer moet minimaal 2500 euro binnenhalen. “We zijn al lekker op weg, maar we kunnen nog steeds alle steun gebruiken. Bedrijven en particulieren, iedereen kan zijn steentje bijdragen. Alle beetjes helpen'', aldus Wim Evertse, één van de initiatiefnemers van deze bijzondere actie.
Voor bedrijven biedt team SPIER voor LIER de mogelijkheid om een plaats op het speciaal voor dit evenement ontworpen wielershirt te bemachtigen. Een unieke gelegenheid om als bedrijf maatschappelijke betrokkenheid te tonen.

Zwaar, technisch maar heel mooi
Duchenne Heroes gaat dit jaar met circa 400 deelnemers op 13 september van start in Frankrijk. Vervolgens gaat de tocht via de Franse en Belgische Ardennen en de Duits-Nederlandse grensnaar Nederlands Limburg. De mountainbikeroutes zijn uitdagend, zwaar en technisch. Per dag wordt er gemiddeld 100 kilometer afgelegd. Via het Limburgse landschap zetten de helden koers richting Nijmegen waar in Park Brakkenstein op 19 september gezamenlijk gefinisht wordt.

Voor informatie over het team, de tocht, de helden, de vrijwilligers of de organisatie kunt u terecht op www.duchenneheroes.nl/spier-voor-lier en op de facebookpagina www.facebook.com/spiervoorlier.
Voor persoonlijk contact kunt u bellen met 06 50 836 536 of mailen naar spiervoorlier@gmail.com


Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA