'

Sep 1
DE WOLDEN - De Wolden is een van de minst criminele gemeenten van Nederland. Slechts in een handjevol gemeenten in heel het land worden nog minder mensen verdacht van een misdrijf.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In De Wolden was in 2013 ongeveer een half procent van de inwoners in beeld bij de politie als verdachte van een strafbaar feit. Concreet gaat het om 110 mensen in de gemeente. Slechts drie kleine gemeenten (Schiermonnikoog, Vlieland en het Gelderse miljonairsdorpje Rozendaal) scoren beduidend lager. Een handjevol gemeenten doet het vergelijkbaar, maar bijna alle delen van het land hoger.


foto: Persbureau Meter
En soms zelfs veel hoger. In Rotterdam bijvoorbeeld zijn het er naar verhouding bijna vijf keer zo veel, in Den Haag, het grootste criminele broeinest van Nederland, zelfs nog méér dan vijf keer zoveel. In de Hofstad was in 2013 bijna drie procent van alle inwoners bij de politie in beeld als verdachte van een misdrijf.

Drenthe zeer trouw aan de wet

Sowieso zijn Drenten ontzettend trouw aan de wet. In heel de provincie gaat om niet meer dan een procent van de bevolking en dat is, samen met Overijssel, het laagste van heel Nederland. Wat wel opvalt is dat die Drenten die de politie wel op de korrel heeft, vooral verdacht worden van geweldsmisdrijven en veel minder van 'vermogensmisdrijven', oftewel diefstal en inbraken. Dat is landelijk gezien precies andersom.

Overigens gaat het in deze cijfers om misdrijfverdachten, dat wil zeggen: personen naar wie de politie nadrukkelijk kijkt bij het oplossen van een misdrijf. Of het ook daadwerkelijk komt tot een veroordeling of ook maar tot een aanhouding doet daarbij niet ter zake. En het gaat alleen om misdrijven. Kleinere zaken zoals verkeersovertredingen tellen niet mee.
bron: RTV Drenthe

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA