Aug 31
HOOGEVEEN – Op het vliegveld in Hoogeveen is woensdagmiddag een sportvliegtuigje gecrasht. De twee inzittenden zijn zelf uit het vliegtuig gekomen. Een persoon is afgevoerd door de ambulance. Naar de oorzaak van het ongeval word een onderzoek ingesteld.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
DE WIJK - Vanaf 2 september is de Actie appelmoes van start gegaan. Wekelijks gaan we op vrijdag- of donderdag middag, met een kleine groep, appels schillen en appelmoes maken voor de voedsel bank. Weet je valappels te liggen? Heb je zelf een boom vol waar je niets mee doet? Laat het ons weten dan kunnen we ze rapen/plukken of misschien kan je ze komen brengen. Mee helpen appelmoes maken mag ook. Op 8 oktober houden we een grote schil/kook ochtend in ontmoetingscentrum de Havezathe, zij stellen de ruimte gratis beschikbaar. Opgave en informatie kan via appelmoesactie@hotmail.com of bellen met Barbara vd Brink 0522-440384 of Marry Germs 0522-440547

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
RUINERWOLD - De skötteldoek, tegenwoordig beter bekend als het vaatdoekje, is eigenlijk wel op ieder aanrecht te vinden. Dat het een heel handig doekje is, blijkt wel uit onderstaand gedicht. Vroeger werden de skötteldoekies zelf gemaakt, vaak geweven, gebreid of gehaakt, met mooi randje eromheen. Nu zijn het fantasieloze lapjes. Jammer eigenlijk, want je kijkt er elke dag tegenaan.

doek

Ga door met lezen van "Wie maakt een mooie Skötteldoek?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
RUINEN - Op dinsdag 6 september organiseert FotoClub De Wolden weer een openbare startavond. Dit is de eerste avond van het nieuwe seizoen en daarbij nodigen wij iedereen met interesse voor fotografie uit om eens een kijkje te komen nemen bij onze club. We komen 2x per maand bij elkaar en proberen veel facetten van fotografie te behandelen in een ongedwongen sfeer.

Ga door met lezen van "Openbare startavond FotoClub De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
DE WIJK - Op donderdag 15 september wordt er weer een wandeling gemaakt langs historische plaatsen in het dorp de Wijk en het prachtige Reestdal. Deze wandeling vindt plaats onder leiding van een gids van de Historische Vereniging de Wijk Koekange. De wandeling gaat door het dorp, langs de Dunninger Es, het kerkpad, Dickninge, Voorwijk en via het Veenhovenplein en de Dorpsstraat weer terug bij het startpunt de “Wieker Meule”.

Oude gemeentehuis de Wijk1

Ga door met lezen van "Wandeling langs historische plaatsen de Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
STAPHORST - Korting stapelen bij Boer Staphorst. Wees er als de kippen bij! http://www.boer-staphorst.nl/korting-stapelen


Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
MEPPEL - Deze week is de peutergroep Speel-je-wijs van start gegaan bij Flex-opvang De Vlindertuin. De peutergroep is speciaal voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar en geeft een waardevolle voorbereiding en aansluiting op de basisschool. De peutergroep is tijdens schoolweken elke ochtend van 8:30 tot 11.45 geopend, met uitzondering van de nationale feestdagen. De peuters kunnen elke week twee ochtenden gebruik maken van de peuteropvang tegen een aantrekkelijk tarief. Dit kan zowel met vaste afname als wisselende ochtenden, zodat kinderen waarvan de ouders flexibel werken ook gebruik kunnen maken van de peutergroep.

Ga door met lezen van "Peutergroep Speel-je-wijs is nieuw in Meppel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
RUINERWOLD - Het kerkkoor Con Amore is begonnen met haar repetities op de woensdagavond. Het 90 jarige koor heeft een gevarieerd repertoire: van Bach tot Oosterhuis, liederen uit het liedboek 2013 en verschillende koorstukken. Ongeveer 8 keer per seizoen treden we op, meestal in de kerkdiensten te Blijdenstein. Ook zingen we eens per jaar in een kerdienst in de Schiphorst.


Ga door met lezen van "Con Amore begint met repetities"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
RUINERWOLD - In het najaar is er wederom een kleding-en speelgoedbeurs voor KiKa. De organisatie is zeer verheugd om de kersverse plannen te kunnen presenteren! Het concept blijft gelijk. Je huurt een tafel en verkoopt vanaf deze tafel zelf je spullen, kleding en/of speelgoed. Alle feedback en evaluaties meegenomen zijn wij tot het volgende gekomen: Nieuwe TOPlocatie: IJs en speelboerderij De Drentse Koe. De beurs vindt plaats in de speelmanege. Data en tijd: Vrijdag 14 oktober 19.30 - 21.00 uur en zaterdag 15 oktober 10.00 - 12.00 uur. De ruimte is beperkt bij de IJsboerderij. Daarom maken wij de indeling en wijzen wij plaatsen toe op basis van inschrijving. Dus meld je snel aan.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
kinderdag ot en sien

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
DE WIJK - Komende zaterdag 3 september is de opening van Atlas Sport in De Wijk. Op 1 april hebben Arnoud Gengler, Arjan en Bouwina Harthoorn sportschool Fit in de Wijk overgenomen. Na een periode van inwerken en enige aanpassingen is het nu tijd voor de officiële opening onder een nieuwe naam. Belangstellenden zijn welkom vanaf 15.00 uur om de vernieuwde sportschool te bekijken. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje. De officiële openingshandeling is om 15.30 uur. Adres: H. Tillemaweg 63b De Wijk www.atlassport.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
RUINERWOLD - Op zaterdag 3 september organiseert de Loopgroep Ruinerwold '88 (LGR’88) voor de 28e keer de traditionele Dijkhuizenrun. De atleten zijn erg tevreden over het parcours van de laatste jaren. Vooral het nieuwe paadje door de mais vinden ze erg leuk. Vandaar dat het parcours ongewijzigd is vergeleken met de vorige jaren: een rondje 'Om de kerk'.

IMG_5635a

Ga door met lezen van "Dijkhuizenrun komt er weer aan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
DE WIJK - De succesvolle ‘Actie Appelmoes’ gaat 2 september van start en we kunnen nog appels gebruiken! Om verspilling tegen te gaan en gemeenschapszin te stimuleren maken we, van 'verloren' appels, appelmoes voor de voedselbank. In 2014 bracht Actie Appelmoes rond de elfhonderd potten appelmoes naar de voedselbank. Dit jaar gaan de dames weer aan de slag. Initiatiefneemster Marry Germs is de drijvende kracht achter de actie. ‘In het najaar zie je nogal eens dat er appels ongebruikt onder de bomen liggen. In plaats van de appels te laten verpieteren willen we ze verwerken tot appelmoes en deze schenken aan de voedselbank’. Germs organiseert dit samen met Marian Terbeije, Barbara v.d. Brink en Pauline Hofstra.

Ga door met lezen van "Actie Appelmoes kan nog appels gebruiken!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
MEPPEL - Na een korte zomerstop is het Repair Café weer open. Tijdens het Repair Café Meppel repareer je, samen met vakmensen, je eigen kapotte spullen. Dat kan zaterdag 24 september bij het Trias gebouw aan de Groenmarkt in Meppel. Tussen 9.30 en 13.00 uur staan diverse vaklieden klaar: elektriciens, naaisters, en een houtbewerker helpen gratis bij alle mogelijke reparaties.


Ga door met lezen van "Repair Café is er weer op 24 september!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
DE WOLDEN - Afgelopen voorjaar is weer het onderzoek Waar staat je gemeente gedaan. Dit onderzoek geeft gemeenten inzicht in de behoeften en de betrokkenheid van inwoners. Gemeente De Wolden heeft een 6,9 gescoord. Ten opzichte van het totaal scoort De Wolden gunstig: het gemiddelde ligt 0,3 % hoger. De peiling is via een vragenlijst uitgezet onder inwoners van de gemeente.

Ga door met lezen van "De Wolden scoort een 6,9 in onderzoek Waar staat je gemeente"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
DE WOLDEN - Op zaterdag 3 september is het zwemseizoen 2016 alweer ten einde. Ruim vier maanden hebben weer veel gasten de zwembaden bezocht en genoten van het schone en frisse zwemwater. In de week van 29 augustus tot en met 3 september worden er nog een aantal activiteiten georganiseerd.

Ga door met lezen van "Zwemseizoen 2016 bijna afgelopen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
DE WIJK - Het dorpsfeest zit er voor De Wijk weer op. Jong en oud genoten van de diverse activiteiten georganiseerd door de Oranjevereniging. De festiviteiten werden woensdagavond al ingezet met een stratenkeuring. Tussendoor stonden de Wiekloop, optocht en de zeskamp op het programma. Zondag werd de feestelijkheden afgesloten met een optreden van feestband Solidair.

IMG_3843A
IMG_3833A
foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "De Wijk vierde fantastisch feest"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
DE WOLDEN - Op de tweede zaterdag van september,10 september dit jaar, is traditioneel Open Monumentendag in de gemeente De Wolden. Nieuw is dat dit jaar op zondag 11 september de Stichting het Drentse Landschap u een dagprogramma aanbiedt in en bij de Havixhorst in De Schiphorst.

Ga door met lezen van "Open Monumentendag in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
RUINERWOLD - Als de peren rijp zijn in Ruinerwold vindt op de eerste zaterdag in oktober de traditionele antiek- en curiosaveiling plaats. Er wordt twee keer per jaar een veiling gehouden die de enige in haar soort is in de wijde omgeving. Eén keer in oktober samen met de perenpluk en één keer in april als de voorjaarsschoonmaak achter de rug is.

antiekveiling-fotobroerpetra

Ga door met lezen van "Antiekveiling de Karstenhoeve 1 oktober"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 897, totaal 17926 artikelen)