Jun 29
ZUIDWOLDE - Een stormbaan in het zwembad, atletiek op het sportveld, korfbal, klootschieten, badminton, turnen en judo. Het sportpark in Zuidwolde werd 7 juni volop benut tijdens de jaarlijkse sportdag. Ieder jaar wordt er door de sportdagcommissie een grote sportdag georganiseerd voor de leerlingen uit groep 5 t/m 8. De sportdagcommissie bestaat uit leerkrachten van De Klimtoren uit Drogteropslagen, De Bosrand uit Kerkenveld, De Wegwijzer uit Alteveer, Het Veldboeket uit Veeningen en Het Groene Hart en De Heidevlinder uit Zuidwolde met ondersteuning van de sportfunctionaris van gemeente De Wolden.

Ga door met lezen van "380 leerlingen doen mee aan een zeer geslaagde en gevarieerde sportdag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
DE WOLDEN - Zeven sportverenigingen uit De Wolden en Hoogeveen hebben afgelopen maanden deelgenomen aan de cursus Meer Vrijwilligers In Kortere Tijd. Met deze cursus MVKT van vier avonden hebben de verenigingen actief ingezet op het werven en begeleiden van vrijwilligers. In totaal zijn zo meer dan 150 nieuwe vrijwilligers geworven.

Ga door met lezen van "Ruim 150 nieuwe vrijwilligers voor sportverenigingen dankzij cursus MVKT"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
DE WIJK - Op vrijdag 1 juli van 16:00-18:30 organiseren de medewerkers van KDV, PSZ en BSO Postweg een zomerterras voor alle belangstellenden. Op deze middag hebben we verschillende activiteiten onder andere schminken, workshop armbandjes maken, er is een kapper aanwezig en een workshop muziek. Tevens zijn er lekkere versnaperingen. Ook hebben we deze middag een enveloppen spel met mooie prijzen die beschikbaarheid zijn gesteld door en middenstand van de Wijk.

domein zomerterras

Ga door met lezen van "Zomerterras bij Doomijn locatie Postweg."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
DE WIJK - Wethouder Jan ten Kate opent samen met Gina Homan, voorzitter Belangenvereniging de Wijk, vrijdag 1 juli 2016 om 15.30 uur het nieuwe fietspad. Het nieuwe fietspad sluit aan op het Hoge Linthorstpad, volgt de route langs het kanaal en eindigt bij de brandweerkazerne aan de Zuiderkanaalweg. Hiermee wordt het tracé langs de Hoogeveense vaart tussen Hoogeveen en Meppel voltooit.

Ga door met lezen van "Opening fietspad tracé Hoogeveense Vaart"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
brandweer

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
ECHTEN - Koninklijke Visio Het Huis te Echten bestaat dit jaar 40 jaar. Dit heugelijke feit zal worden gevierd met een groot feest op vrijdag 1 juli. In een feesttent zullen ongeveer 180 gasten worden verwelkomd en de hele dag is het feest! Koninklijke Visio streek 40 jaar geleden neer in Echten en betrok daar de Havezathe Het Huis te Echten. Oorspronkelijk was het idee om op de weilanden voor de Havezathe huizen te bouwen voor de cliënten.

Ga door met lezen van "Koninklijke Visio Het Huis te Echten 40 jaar!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
ZUIDWOLDE - Op zondag 10 juli vindt tussen Zuidwolde en Hoogeveen de Walk & Run for KiKa plaats. Je kunt wandelen en hardlopen. Het bijzondere aan dit evenement is dat je kunt starten in Zuidwolde en in Hoogeveen. Om 13:30 uur zullen de wethouders van sport van Zuidwolde en Hoogeveen het startschot lossen voor de hardlopers op de 2 mijl. Om 13:45 wordt het startschot gelost voor de hardlopers op de 4 mijl.

RunforKiKal-Dik&Jetty

Ga door met lezen van "Walk & Run for KiKa "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
ECHTEN - Maandenlang is er getimmerd, geverfd, verbouwd en gesjouwd en zaterdag 2 juli (tijdens de open dag) is het eindelijk zover: de opening van onze nieuwe boerderijwinkel de Naoberhoeve. Vanaf 11.00 uur is er een feestelijk programma, waarbij onze deelnemers u van alles uit het nieuwe assortiment zullen laten proeven en er een officieel lintjesmoment zal plaatsvinden. U bent uiteraard van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Nieuwe bestrating, een nieuwe winkel en een overhoop gehaalde tuin: er wordt hard gewerkt op de Naoberhoeve, maar met nog een paar nachtjes tot de open dag kunnen we wel wat handen gebruiken om alles op tijd af te krijgen. Dus: Heb je een dag/ochtend/middag vrij en heb je zin om te helpen, laat het ons weten! (0528-251121 of hanna@naoberhoeve.nl)

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
STAPHORST - Door haar klanten verkozen tot Beste Zelfstandige Winkelier van 2015-2016. Daarom trakteert Boer Staphorst op BTW-voordeel, 10% extra korting op badkamers en 50% korting op keukenmontage. Acties zijn geldig op donderdag 30 juni, vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli. Profiteer van flinke korting op bijna al uw aankopen. Donderdag en vrijdag is er koopavond tot 21.00 uur.

Kijk voor meer informatie en een uitleg van de btw-actie op http://www.boer-staphorst.nl/btw-vrij

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
DE WOLDEN - Sport en bewegen is voor de gemeenten Hoogeveen en De Wolden een belangrijk onderdeel van de samenleving. Met het team van sportfunctionarissen wordt er ingezet op sportstimulering, school- en verenigingsondersteuning. Deelname aan sport en bewegen moet voor iedereen mogelijk zijn. Beide gemeenten zetten de rol van sport daarnaast breder in voor diverse maatschappelijke doelen. Daarom is SportDrenthe ten behoeve van de uitvoering van deze werkzaamheden op zoek naar één nieuwe medewerker per september 2016 voor de functie:

Sportfunctionaris Hoogeveen De Wolden (m/v)
(voor 22 uur per week, in eerste instantie t/m december 2017)

Loopcircuit De Wolden (4)A
archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
RUINERWOLD - Vandaag starten de clubkampioenschappen voor de mixdubbels. Er wordt gespeeld in de categorieën Mix 5, 6 en 7. Kunnen de kampioenen van vorig jaar de hooggespannen verwachtingen waarmaken? Komt het zien op de tennisbaan! Er wordt elke avond gespeeld en de finales zijn vrijdagavond 1 juli. Via onderstaande link kun je alle geplande wedstrijden en de uitslagen volgen:
http://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=0B517208-EF45-427E-B359-372AE7A0F00A

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
ZUIDWOLDE - Afgelopen zaterdag wisten bijna tweehonderd mensen ontmoetingscentrum De Boerhoorn te vinden voor de afsluiting van de bandworkshops van muziekschool Klein. Enkele weken geleden werden 9 bandjes gevormd na opgave voor een ‘bandworkshops’. Het doel van deze workshop was om te leren samenspelen in een bandformatie. Alle bandjes bestonden uit leerlingen van muziekschool Klein variërend in de leeftijd van 9 tot 70 jaar.

Klein

Ga door met lezen van "Geslaagde afsluiting bandworkshops muziekschool Klein"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
RUINEN - Op woensdag 29 juni 2016 is het echtpaar Broekman-Derks 70 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur op woensdag 29 juni. Het echtpaar woont aan de Gierenplas in Ruinen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
RUINEN - Op zondag 3 juli is de Heerlijkheid Ruinen familie fietstocht. Er is route uitgezet voor de recreatieve fietser. De lengte van de route is ongeveer 27 km. Langs deze route zijn er mooie en boeiende bezienswaardigheden en is er veel te beleven. Hieronder hebben wij de bezienswaardigheden op een rijtje gezet in volgorde van de route.

flyer fietstocht1

Ga door met lezen van "Samen fietsen door Heerlijkheid Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
REGIO - In het weekend van 9 en 10 juli openen de nodige Nederlandse imkers hun bijenstanden voor het publiek tijdens de vierde Landelijke Open Imkerijdag. Op meer dan tweehonderd plaatsen in het land kan het publiek een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij. Dus ook bij u in de buurt. Enthousiaste imkers vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij hun mooie hobby.

Ga door met lezen van "Op bezoek bij een imker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
ALTEVEER - Het duurt nog even voor Ateveer Kerkenveld feest gaat vieren. Maar de invulling van het programma is bekend. Het feest is van maandag 22 aug. t/m zondag 28 aug. week 34. m.o.a. maandag 22-8 optocht in thema Fantasy, dinsdag 23-8 bingoavond, woensdag 24-8 dorpsmarkt aanvang 13:00 t/m 18:00 uur en de Alkeloop en 's avonds muziek Amstel Veilingfeest aanvang 21:00 uur, vrijdagmorgen 26-8 cabaretduo Roovers en van Leeuwen aanvang 10:00 uur, zaterdagavond 27-8 's avonds de band Session aanvang 21:00 uur. meer informatie op www.alteveerkerkenveld.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
ZUIDWOLDE - Donderdag 30 juni organiseert de speelotheek in Zuidwolde een speelgoedbeurs gericht op ouders met kinderen 0 – 10 jaar. De speelotheek verkoopt zelf speelgoed wat niet langer wordt uitgeleend en ook kan er een tafel gehuurd worden voor de verkoop van eigen speelgoed.


Spelende Kinderen Stockfoto1


Ga door met lezen van "Speelotheek Zuidwolde organiseert speelgoedbeurs"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
ZUIDWOLDE - TC Suthwalda kan terugkijken op een succesvol competitieseizoen. 4 teams werden dit jaar kampioen. Op de zondag werd het herenteam van Ronald Blei, dat in de 3e klasse speelde, op de inhaaldag nog kampioen. Op de zaterdag wisten twee teams de eerste plek te bemachtigen: dat van Ben Hofman, 1ste klasse gemengd dubbel 35+ en dat van Lia Pronk, 4e klasse dames. Ook op de donderdag werd een damesteam kampioen in de 3e klasse, onder aanvoering van Tineke Hartgers. Het eerste herenteam (zondag) van trainer Floris Kilian, werd derde in de Hoofdklasse. Een zeer goed resultaat voor een team dat voor de eerste keer in deze klasse speelde. Maar liefst 22 teams deden mee aan de voorjaarscompetitie.

Ga door met lezen van "Succesvolle competitie voor TC Suthwalda "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
RUINEN - Stichting Ruiner Schaapskudde verzorgt samen met Natuurmonumenten een leuk zomeruitje bij bezoekerscentrum Dwingelderveld; het schaapscheerdersfeest. Op zondag 3 juli tussen 12.00 en 15.00 uur is er van alles te beleven rondom het thema schapen. Herders geven demonstraties schapenscheren en schapendrijven, vrijwilligers laten zien wat er van wol gemaakt kan worden en een keurmeester is aanwezig om alles te vertellen over het Drentse Heideschaap. Speciaal voor de jonge bezoekers is er een leuke kinderactiviteit te doen. De entree is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid aan de Benderse 22 in Ruinen. Meer informatie op www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.

Schaapscheerdersfeest Axel Wiewel1

Ga door met lezen van "Schapendrijven, scheren en keuren tijdens Schaapscheerdersfeest"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
RUINERWOLD - Op 28 juni gaat het project ‘Jong en Wijs’ in Ruinerwold officieel van start. De leerlingen uit groep 4 en 6 van OBS de Dissel gaan samen met bewoners van woon-zorgcentrum ’t Vonder ingrediënten halen en samen een gezonde maaltijd maken en opeten.

Ga door met lezen van "Samen op het gezonde pad "

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 878, totaal 17555 artikelen)