Feb 11
RUINEN - Digitaalkamer de Wolden houdt op 19 februari een Culturele Avond in de bibliotheek van Ruinen met als thema kinderliteratuur. Het is na de presentatie van de nieuwe organisatie de eerste echte openbare activiteit. Op deze avond staat Kees Opmeer centraal, een bekende schrijver van kinderboeken die in Ruinen woont. Kees heeft al meer dan veertig boeken op zijn naam staan, waarin vooral maatschappelijke thema’s centraal staan. Op de Culturele Avond worden ook bijdragen geleverd door Abel Darwinkel van het Huus van de Taol, die de Drentse kinderliteratuur belicht. Janny Kok-Wolbers uit Ruinen draagt haar eigen kindergedichten voor en Tiny Klomp zingt liedteksten van Frans Westenbrink, eveneens uit Ruinen.

Ga door met lezen van "Digitaalkamer trapt af met kinderliteratuur"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 11
Algemeen directeur: ‘Deze school loopt echt voorop’

ECHTEN - DE openbare basisschool ’t Echtenest in Echten is nu ook officieel een daltonschool. Vrijdagmorgen werd tijdens een feestje het daltonschildje overhandigd, waarmee een feitelijke situatie werd bekrachtigd.‘Dit wordt ook onze kwaliteit voor de toekomst. Jaren geleden hebben we ons al afgevraagd wat voor school we zijn, we waren eigenlijk al een daltonschool’, aldus locatiedirecteur Geert-Jan Enting.

Ga door met lezen van "Echtenest is Daltonschool"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 11
RUINEN - In Buitencentrum De Poort in Ruinen wordt op donderdag 18 februari een Winteravondlezing gehouden die helemaal gewijd is aan het thema “Wild in Drenthe”. Tijdens dit actuele onderwerp bespreekt Albert Kerssies niet alleen internationale en landelijke ontwikkelingen, de relatie tussen mens en wild dier, en de functie van wilde grazers in de natuur.

Ga door met lezen van "Winteravondlezing Wild in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 11
VEENINGEN - Leerlingen vanaf groep drie van de basisscholen in de gemeente mogen in de maanden maart en april strijden om de titel: ‘Knikkerkampioen De Wolden’. In zeven voorrondes ‘strijden’ de deelnemers om deelname aan de gemeentelijke finale op 4 mei in Veeningen.

Ga door met lezen van "Nieuwe knikkerkampioen De Wolden gezocht "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 10
ZUIDWOLDE - Ouderwets gezellig! Doe mee met de muzikale quiz met Leediedzjee op vrijdag 26 februari in De Boerhoorn, Oosterweg 14, Zuidwolde. Aanvang 14.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Iedereen is welkom. De entreekosten zijn 5 euro, incl. koffie met cake. Je hoeft je niet op te geven.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 10
RUINERWOLD - In verband met de herinrichting van Dijkhuizen heeft aannemer Roelofs nog een leuke actie bedacht. Op vertoon van een kassabon van een ondernemer uit Ruinerwold krijgen inwoners op zaterdag 13 februari de gelegenheid om geheel kosteloos puin te storten. Nabij supermarkt COOP komt een puincontainer te staan die uitsluitend bedoeld is voor steenachtig materiaal. Deze actie is niet bedoeld voor bedrijven.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 10
RUINEN - BSO Harm Smeengestraat had afgelopen vrijdag 5 februari een leuke kookworkshop. Via de website actief na schooltijd konden kinderen zich aanmelden die graag mee wilde doen met het kokkerellen op de BSO. Op deze manier waren er kinderen van de BSO die mee deden, maar ook kinderen uit het dorp. Uiteindelijk waren er dertien kinderen die gezellig mee gingen doen.

Kookclub 1A

Ga door met lezen van "De kookclub van BSO Harm smeengestraat"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 10
RUINEN - Gemeente de Wolden heeft inwoners gevraagd mee te denken over de veiligheid van de N375, de provinciale weg tussen Pesse en Meppel. Hiervoor is in december 2015 een enquête uitgevoerd, waaraan 671 inwoners hebben meegedaan. De gemeente en de provincie Drenthe werken gezamenlijk aan de ontwikkeling van een visie voor de N375.

Ga door met lezen van "Veel inwoners denken mee over N375"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 10
KOEKANGE - Burgemeester Roger de Groot, wijkagent Theo Meijering en Christina Tijmens, beheerder van de Buurt WhatsAppgroep Koekange, hebben op dinsdag 9 februari 2016 het eerste Buurt WhatsAppbord in gemeente De Wolden onthuld. Het bord hangt bij het bebouwde kombord aan de Dorpsstraat/Eggeweg in Koekange. Met het bord ‘Let Op! WhatsApp buurtpreventie’ kan een dorp of buurt aangeven dat een Buurt WhatsAppgroep actief is.

Onthulling whatsapp groep bordGa door met lezen van "Eerste bord Buurt WhatsApp in Koekange onthuld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 10
REGIO - Het aantal verzuimmeldingen van leerplichtigen in de gemeenten Westerveld, De Wolden en Hoogeveen is in het schooljaar 2014-2015 met ruim 25% gedaald ten opzichte van het schooljaar 2013-2014. Het aantal voortijdig schoolverlaters in Westerveld, De Wolden, Hoogeveen en Meppel is daarentegen gestegen. Dit blijkt uit het jaarverslag van het regionaal bureau Recht op Leren (ROL). Het jaarverslag bestaat uit twee delen: het eerste deel geeft de cijfers weer van het schoolverzuim in Westerveld, De Wolden en Hoogeveen. Het tweede deel gaat over de voortijdig schoolverlaters van dezelfde gemeenten en de gemeente Meppel.

Ga door met lezen van "Schoolverzuim daalt nog steeds "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 9
'Hoera we hebben er een geitje bij!'

RUINERWOLD - Van 27 januari tot en met 6 februari waren de nationale voorleesdagen. Hier hebben de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf Dijkhuizen ook aan meegedaan. Elke dag werd het boek: 'Hoera we hebben er een geitje bij' voorgelezen en bekeken, de groep was mooi versierd met verschillende posters over de voorleesdagen. Op de thematafel stonden diverse boerderij dieren, waar veel mee gespeeld is door de kinderen. Wat voor dieren wonen er op de boerderij en wat voor geluiden maken deze dieren?

SAM_2939 - kopie1

Ga door met lezen van "Nationale voorleesdagen 2016 bij Doomijn Dijkhuizen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 9
ZUIDWOLDE - Na de succesvolle fittest van vorig jaar november in Zuidwolde, is een enthousiaste groep van vijftien personen doorgegaan met het vervolgaanbod ‘Gezond en Fit ouder worden’. Ze hebben tien weken lang een sportprogramma in de sporthal gevolgd. Daarbij hebben ze ervaren hoe goed en gezellig het is om met leeftijdsgenoten in beweging te zijn. Bewegen helpt mensen daadwerkelijk op weg naar een gezonde en actieve leefstijl. Daardoor ontstaan meer contacten en kunnen mensen langer op een fijne manier zelfstandig blijven.

Ga door met lezen van "Doe mee aan ‘Gezond en Fit ouder worden in De Wolden’ "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 9
ZUIDWOLDE - Mr. Drs. Marjan Minnesma is directeur van Urgenda (Urgente Agenda), een stichting die Nederland van onderop wil verduurzamen. Afkomstig uit Wormerveer spiegelt ze zich aan de eerste bewoners van drooggemalen polders. Dat waren pioniers die alles opgaven, met blote handen weer en wind trotseerden om het nieuwe land op te bouwen. Zo moet Urgenda ook zijn vind ze en daarom jaagt ze als een wervelwind door het land om die nieuwe wereld vorm te geven.

Ga door met lezen van "Marjan Minnesma komt naar Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 9
RUINERWOLD - KNA gaat de planken weer op. De jaarlijkse uitvoering staat gepland op 13 februari om 20.00 uur bij Multifunctioneel centrum Buddingehof. KNA speelt Pension van lichte zeden. Het betreft een Klucht in 3 bedrijven geschreven door Carl Slotboom. Na afloop dansen m.m.v. Discotheek de Hooiberg.

KNA Ruinerwold1

Ga door met lezen van "KNA gaat de planken weer op"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 9
REGIO - Op 5 maart 2016 start zwemvereniging De Reestduikers weer met een nieuw groepje voor zwemdiploma A volgens het zwem ABC. Wij hebben nog enkele plaatsen vrij. De zwemlessen worden gegeven in Bad Hesselingen te Meppel op zaterdagmorgen, afhankelijk van het groepje van 8.00 tot 8.35 uur of van 8.35 tot 9.10 uur. Voor meer informatie en opgave kunt u contact opnemen met onze secretaris via secretaris@reestduikers.nl of kijk eens op onze website www.reestduikers.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 9
Zondag 14 februari 14.00 - 16.30 uur

RUINERWOLD - Op zondag 14 februari wordt de Speelmanege bij Speel- en Ijsboerderij De Drentse Koe omgetoverd tot circus! Ben jij er bij? Jongleren, touw- en ballopen, kunstjes met hoepels, fietsen op een eenwieler. Onder professionele begeleiding van KinderCircus Okidoki uit Meppel wanen de kids zich échte artiesten! Ter afsluiting verzorgt het demo team van Okidoki bovendien een mini-show (16 - 16.30 uur).

Okidoki 1

Ga door met lezen van "Workshop Kindercircus Okidoki"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 9
DE WIJK - De collecte voor de Hersenstichting in de Wijk heeft het mooie bedrag van € 1146,83 heeft opgeleverd, bijeengebracht door 22 trouwe collectanten. Onze hartelijke dank hiervoor.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 8
STAPHORST - Op industrieterrein Baarge in Staphorst is maandagavond een grote brand uitgebroken in een loods met caravans. Volgens een burgernet melding zijn er verdachte omstandigheden. Er moest uitgekeken worden naar twee mannen die te maken zouden kunnen hebben met deze brand. Er zijn dan ook sterke vermoedens van brandstichting. De brand werd als zeer groot opgeschaald. Door de rook lag het treinverkeer richting Zwolle enige tijd stil. De loods en de caravans moeten als verloren worden beschouwd. Het bluswerk zal nog tot die in de nacht voortduren.Foto's: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 8
KOEKANGE - De locatie Boverhofsweg 5 in Koekange is per heden Zorgboerderij De Groene Weide geworden. De Groene Weide biedt dagbesteding op maat voor mensen met een verstandelijke beperking, mensen met Alzheimer en anderen die PGB danwel ZIN hebben en op zoek zijn naar een zinvolle dagbesteding.

Ga door met lezen van "Zorgboerderij De Groene Weide biedt dagbesteding op maat"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 8
RUINERWOLD - Wegens groot succes heeft het bestuur van museumboerderij De Karstenhoeve besloten een tweede antiekveiling naast die van oktober te houden, op zaterdag 2 april 2016. Vanaf een boerenwagen wordt er op die dag allerlei antiek en curiosa geveild.

imari-trekpotje1

Ga door met lezen van "Karstenhoeve besluit tot tweede antiekveiling "

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 832, totaal 16631 artikelen)