Mei 26
Zzp-schap centraal tijdens ‘Veurjaor in de kop’

ZUIDWOLDE - Ruim 45 ondernemers uit Zuidwolde kwamen op woensdag 18 mei samen voor het jaarlijkse evenement ‘Veurjaor in de kop’. De avond, georganiseerd door de Ondernemersvereniging Zuidwolde, stond in het teken van het zzp-schap. Via een kennismakingsspel en een ludieke quiz leerden de deelnemers – zowel zzp’ers als andere ondernemers – elkaar kennen. En minstens zo belangrijk: sommigen zetten de eerste stap op weg naar samenwerking.

Ga door met lezen van "Evenement toont potentie van ondernemend Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
DE WOLDEN - Ga je deze zomer, om wat voor reden dan ook, niet op vakantie? Meld je dan aan voor de Sport- en Cultuurweek van 15 t/m 19 augustus in Zuidwolde. Deze week wordt georganiseerd voor kinderen van groep 3 t/m 8. Anders dan voorgaande jaren wordt er nu niet overnacht. De organisatie is in handen van de sportfunctionarissen en jongerenwerkers uit De Wolden, Hoogeveen en Westerveld. De organisatie wordt ondersteund door een grote groep vrijwilligers. Wij zetten ons allemaal in om de kinderen vijf dagen lang onbezorgd te laten genieten. Aanmelden kan via de sportfunctionarissen en het jongerenwerk.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
ZUIDWOLDE - Elk jaar is er in de beeldentuin/boomgaard van Museum De Wemme in Zuidwolde werk van een regionale kunstenaar te zien. Dit jaar zijn dat de beelden van Martha Veldthuis uit Ruinerwold. Martha Veldthuis is een veelzijdig kunstenaar. Zij boetseert met klei (gemengd met oxides) en zilverklei, maakt schilderijen, miniaturen en keramische beelden. De grotere beelden, soms op ware grootte, bestaan meestal uit meerdere delen, die met pen/lijmverbindingen samengevoegd worden. Soms wordt er een beeld in brons gegoten.

wemme

Ga door met lezen van "Martha Veldthuis in de beeldentuin van Museum De Wemme"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
RUINERWOLD - VVR bestaat dit jaar 75 jaar en gaat dit jubileum feestelijk afsluiten op zaterdag 18 juni Op het terrein van VVR komt een tent te staan. Het programma ziet als volgt uit. We beginnen om 14.00 uur met de reünie en historie van VVR. Met de historie geven we een impressie van de afgelopen 75 jaar. De reünie is een ideale mogelijkheden om oude sportvrienden weer een eens te zien.

Ga door met lezen van "Jubileum Voetbalvereniging Ruinerwold (VVR)"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
DE WIJK - Het v/d Belt Modewereld regionaal schoolkorfbaltoernooi op woensdagmiddag 25 mei was geslaagd. Met een deelname van 51 teams van scholen uit Ruinerwold, Koekange, Nijeveen, Meppel, Staphorst, IJhorst en de Wijk. Meer dan driehonderdvijftig kinderen deden ook dit jaar weer mee aan het toernooi, zij streden in elf verschillende poules om de eerste plaats.

Schoolkorfbal (4)A

Ga door met lezen van "Regionaal Schoolkorfbaltoernooi KV RoReKo geslaagd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
De Maag Lever Darm Stichting slaat alarm voor 2 miljoen buikpatiënten
De collecteweek van de Maag Lever Darm Stichting gaat van start op maandag 13 juni. Tijdens de collecteweek slaat de stichting letterlijk alarm voor de 2 miljoen buikpatiënten die dagelijks beperkingen ondervinden als gevolg van hun ziekte.

Ga door met lezen van "Collecteweek Maag Lever Darm Stichting"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
ZUIDWOLDE - Tot eind juni exposeren de twee zussen Inna Westerveld en Marrie Pruntel (Zus & Zus) in het gemeentehuis in Zuidwolde. Zij delen samen de hobby schilderen. Inna is 55 jaar en woont in Ruinerwold. Zij schildert al zo'n tien jaar en heeft les gehad van Cor Koppenol. Door haar enthousiasme heeft ze haar zus enkele jaren geleden ook aangestoken om te gaan schilderen. Marrie is 58 jaar en woont in Havelte. Samen volgden de zussen de internetcursus schilderen bij de Art School of Painting. Veel van de opgedane kennis vind je nu terug ln hun werk. Werk van de zussen is te bewonderen op de Facebookpagina Zus & Zus. De expositie is te zien in het gemeentehuis van Zuidwolde tot eind juni 2016 tijdens openingstijden van het

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
MEPPEL – Op de A28 ter hoogte van Meppel heeft een vrachtwagen woensdag aan het eind van de middag de vangrail over een lengte van 100 meter geramd. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Over de oorzaak van het ongeval is nog niks bekend.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
REGIO - Acrium Veiligheid organiseert op vrijdag 3 en vrijdag 10 juni een 2 daagse BHV opleiding. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. We werken met groepen van maximaal 12 deelnemers. Op een goede locatie in Havelte. De catering en lunch is inbegrepen. U krijgt les van een erkende instructeur. De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Als u een geldig EHBO diploma heeft dan heeft u vrijstelling voor de module Eerste Hulp.

Ga door met lezen van "BHV-opleiding op 3 en 10 juni"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
RUINERWOLD - Letterboxen is een razend populair spel waarin schatzoeken, navigeren en verzamelen wordt gecombineerd. Het spel is geschikt voor alle leeftijden en alle seizoenen. Het is een leuke buitenactiviteit voor onder andere groepen/ gezinnen met kinderen, families, vriendengroepen en verenigingen. Deelname is niet gebonden aan leeftijd, conditie en tijd. De deelnemende recreatieondernemers informeren graag over de mogelijkheden van bijvoorbeeld speciale Letterbox-arrangementen.Ga door met lezen van "Speuren door De Wolden met Letterboxen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
DE WOLDEN - Op 28 april heeft de gemeenteraad besloten om het Toeristisch Platform De Wolden op te heffen. In overleg met de leden van het platform is besloten het Toeristisch Platform op te laten gaan in het bredere Ondernemersplatform van De Wolden. Een afgevaardigde van de ondernemersvereniging Tourist Info De Wolden neemt plaats in het Ondernemersplatform om de belangen van de vrijetijdseconomie te behartigen.

Ga door met lezen van "Toeristisch Platform gaat op in het Ondernemersplatform "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
DE WOLDEN - In verschillende onderzoeken is aangetoond dat de kwaliteit van het bewegingsonderwijs wordt verhoogd door de inzet van vakleerkrachten. Lang niet alle scholen in De Wolden hebben een vakleerkracht bewegingsonderwijs. Zoals beschreven in de notitie ‘Sportstimulering 2015-2018’ is gekeken of gemeente De Wolden scholen kan stimuleren om vakleerkrachten aan te stellen. Als vervolg daarop is de scholen de mogelijkheid geboden van de zit van een sportfunctionaris als vakdocent. Ieder extra uur dat er een vakleerkracht wordt aangesteld door een school vanaf het komende schooljaar wordt dit uur wordt verdubbeld door een extra uur inzet van de sportfunctionaris als gymdocent.

Loopcircuit De Wolden (4)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Meer vakleerkrachten mede door de inzet van sportfunctionarissen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
MEPPEL - Op 28 mei houdt de 30 jarige Bikers Club Meppel voor de 6de keer haar jaarlijkse North Park party. De dag begint om 15.00 uur met “Show your Bike” rondom het clubhuis aan de Hesselter weg, net in het Noorder park. Enkele winter projecten zullen er voor het eerst getoond worden, en komen de overige leden en bezoekers uit de weide omgeving massaal op de motor.

Ga door met lezen van "North Park party 2016"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
Betaal slechts de helft voor de keukenmontage bij aankoop van een keuken bij Boer Staphorst. Actie loopt t/m zaterdag 4 juni 2016! Bekijk de actie op http://www.boer-staphorst.nl/keukenvoordeelGeplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
REGIO - In Noord Nederland nemen 170.250 mensen deel aan Burgernet. Dit is 7.3% van het totaal aantal inwoners. In 2015 startte de Meldkamer in Drachten bijna 1400 burgernetacties voor Groningen, Friesland en Drenthe. Bijna 10% van deze burgernetacties kon door tips van burgernetdeelnemers worden opgelost; Door uw hulp werden vermiste personen aangetroffen en verdachten werden aangehouden.

Ga door met lezen van "Goede resultaten Burgernet "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
DRENTHE - Een huis kopen wordt door huizenkopers in Drenthe ervaren als een ingewikkeld traject. Vooral de keuze voor de juiste hypotheek is moeilijk, zo geeft bijna de helft (48%) aan. Ook gaat het proces om een hypotheek af te sluiten gepaard met ergernissen. Drie op de tien ergert zich tijdens het regelen van een hypotheek en 31% noemt de totale duur van het traject lastig. Dit zijn enkele resultaten van een onderzoek door Motivaction onder ruim 1.000 huizenkopers in opdracht van online hypotheekadviseur eyeOpen.nl. In het onderzoek is onderscheid gemaakt tussen het onderhandelingstraject bij de koop van een woning en het traject om een hypotheek af te sluiten.

Ga door met lezen van "Ergenissen bij afsluiten hypotheek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
ZUIDWOLDE - De jaarlijkse sponsorbijeenkomst van ZV De Watersnip was weer een groot succes! Zwemvereniging De Watersnip uit Zuidwolde bestaat dit jaar liefst 50 jaar. Voor veel ondernemers uit Zuidwolde en omgeving een mooi moment om in te stappen als sponsor. In 2016 hebben we weer meer sponsoren aan ons weten te binden. Hen zijn we hiervoor dan ook dankbaar. Naast een mooie groepsfoto mocht er ook meegezwommen worden. Na de training stond er koffie klaar en werd er flink genetwerkt. Een geslaagde avond voor zowel de vereniging als de sponsoren.

watersnip


Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
RUINERWOLD - Je zou het bijna een home-coming concert kunnen noemen. In 2016 bestaat de Nijeveense groep trust vijftien jaar en in die periode was het podium aan de Haakswold bijna een thuisbasis. Meer dan tien keer werd er door trust opgetreden en altijd met zeer veel plezier, voor zowel de band, het publiek als Jack en Margreet van Loo, de eigenaren van de Polletuin.

Ga door met lezen van "Trust opnieuw in de Polletuin"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
DE WIJK - Van dinsdag 31 mei t/m vrijdag 3 juni organiseert de MC De Antrappers uit De Wijk weer een avondvierdaagse. Elke avond wordt er een rit uitgezet van ongeveer 100 kilometer, die elke avond in een andere windrichting zal gaan. Vertrek is telkens om 19.00 op de parkeerplaats bij de Wieker Meule. Je kan er ook voor kiezen om minder dan vieravonden te rijden. Na afloop van de rit kan er worden nagebabbeld in de plaatselijke horeca, waar voor de rit natuurlijk ook nog een bak koffie kan worden gedronken. De routes zijn beschikbaar voor navigatie, maar er kan ook worden aangesloten bij een van de voorrijders. Deelname is zowel voor leden als niet-leden. Kosten zijn € 2,- per deelnemer per avond. Deze opbrengst wordt geschonken aan de Stichting ALS.


Foto: Bovi

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
DE WIJK - Donderdag 12 mei is gestart met de bouw van negen woningen in de Dunningerhof in de Wijk. Wethouder Jan ten Kate gaf hiervoor het officiële startsein: “Het is fijn dat we met deze woningbouw voorzien in de behoefte van (jonge) gezinnen en starters op de woningmarkt. Het is een rustige woonbuurt waar het goed wonen is.” In het nieuwbouwplan Dunningen, aan de zuidkant van de Wijk, wordt een woonbuurt gebouwd die passend is in de omgeving. De woonbuurt wordt aangelegd met aandacht voor het landschap, aansluiting met het dorp en de overgang naar het Reestdal.

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 867, totaal 17331 artikelen)