Jan 18
Vrienden van De Wiek – Live! op vrijdag 30 juni 2017

DE WIJK - Het is in deze periode, eind januari dat alweer voor het zoveelste jaar bussen vol met liefhebbers naar ‘de grootste kroeg van Nederland’ afreizen: De Vrienden van Amstel Live in Rotterdam. Als u nu al die bussen wegdenkt en het hele verdere concept projecteert in de Wijker feesttent op vrijdagavond 30 juni 2017, wat denkt u dan..? Precies: Feestje!

Ga door met lezen van "Wieker Muzikanten van diverse pluimage repeteren samen voor optreden in feesttent"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 18
HOOGEVEEN – Het Alfa-college in Hoogeveen houdt op woensdag 25 januari van 16.00 tot 21.00 uur de jaarlijkse Open dag. Studenten en docenten informeren graag over het mbo-aanbod in Hoogeveen. Bezoekers zijn welkom aan de Voltastraat 33 en bij KARgo! aan De Stroom 3 waar de opleidingen Autotechniek, Bedrijfsautotechniek en Transport & Logistiek worden aangeboden.

Ga door met lezen van "Open dag van het Alfa-college"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 18
DE WIJK - Beste ouders, verzorgers en hangjongeren zo begint het facebook bericht van Mark van Dijk uit De Wijk zaterdag plaatse of zijn pagina. 'Het is zaterdagmiddag en je woont in een dorp, je verveelt je een ongeluk dus ga je met je vriendjes hangen op het schoolplein. Van hieruit besluit je lol te gaan trappen. Al ijsballen gooiend en een spoor van baldadigheid nalatend trekken jullie gehuld onder je capuchon door de wijk. Niets mooiers dan een beetje kattenkwaad! Ik weet er alles van, ben nota bene zelf ook jong geweest'


De jeugd las het bericht van Mark op facebook. Ze gingen op bezoek en boden hun excuses aan.

Ga door met lezen van "IJsballen zorgen voor blinde paniek bij ex-militair"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 18
DE WOLDEN - Glasvezel, het komt nu wel heel dichtbij! In het pilotgebied is de aanleg in volle gang, en de eerste glasvezelkabels zijn ook al belicht! Wat twee jaar terug nog bijna onmogelijk leek, is nu werkelijkheid. Na het pilotgebied is het gebied, Ansen, Ruinen en Echten aan de beurt! Afgelopen dinsdag 10 januari was de eerste informatie avond. Deze gemist? Of heb je nog meer vragen, kom dan vrijdag 20 januari naar de informatie avond. Deze avond zullen de providers ook aanwezig zijn. Dus heb je een vraag voor de provider kom dan zeker!

Ga door met lezen van "Informatie avond Glasvezel de Wolden in Echten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 18
RUINEN - Het Dwingelderveld bij volle maan is prachtig. In een paardentram rijd je door de nacht en beleef je het grootste natte heidegebied op een heel bijzondere manier. Je hoort alleen het ruisen van de wind en het snuiven van de paarden. Op zaterdag 11 februari om 19.00 tot 21.00 uur rijdt de paardentram vanaf bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen door het natuurgebied. Onderweg vertelt een gids van Natuurmonumenten over maanstanden en de invloed ervan op de aarde. Aanmelden is nodig en kan via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld. Neem een warme deken of plaid mee voor onderweg.Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 18
RUINERWOLD - In navolging van Bibliotheek Ruinen en Zuidwolde start op 26 januari in Bibliotheek Ruinerwold het crea café. Hebt u zin om creatief bezig te zijn en nieuwe mensen te ontmoeten dan bent u van harte uitgenodigd! Elke laatste donderdag van de maand is er een crea café.

Ga door met lezen van "Eerste crea café Bibliotheek Ruinerwold met workshop schilderen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 17
Verdieping kennis & opdoen van ervaring
Dinsdag 28 februari 2017 | 14.00 - 22.00 uur

Jij hebt altijd al meer willen weten over Staphorster Stipwerk? Techniek, toepassingen en achtergrondinformatie deelt de Stichting Staphorster Stipwerk graag. In deze dagworkshop leer je veel over stipwerk en ga je ook intensief zelf aan de slag. De dag wordt georganiseerd door de Stichting Staphorster Stipwerk, staat onder leiding van vakdrukker Gerard van Oosten en vindt plaats in Staphorst. Je hoeft niets mee te nemen en basiskennis is niet vereist. De workshop start om 14.00 uur en eindigt circa 22.00 uur. Voor koffie, thee, soep en broodjes wordt zorggedragen. De kosten bedragen € 75,- per deelnemer.

Opgeven kan door een mail te sturen naar activiteit@staphorsterstipwerk.com onder vermelding van dagworkshop 28 februari en je gegevens.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 17
RUINERWOLD -Op zondag 22 januari is er bij de Klok een Klaverjas en Jokerentoernooi. Hoofdprijs een half varken en verder ook vele mooie vleesprijzen. Inschrijven vanaf 13.00 en aanvang kaarten 14.00 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 17
IJHORST - Maandagmiddag 17 januari is er een brand ontstaan in een woning aan de Sparrenlaan. In de woning zijn spullen aangetroffen die worden gebruikt voor een hennepkwekerij. De bewoner is aangehouden voor overtreding van de Opiumwet.

Ga door met lezen van "Bewoner aangehouden na woningbrand"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 17
KOEKANGE - Op donderdag 19 januari tussen 8.45 en 9.15 uur brengen gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe en wethouder Jan van ’t Zand van de gemeente De Wolden een werkbezoek aan de projectlocatie bij de Koekangerveldweg (Koekangerveld). Op deze locatie is in de periode september tot en met december 2016 de reconstructie van de kruising met de N375 uitgevoerd. Even verderop zijn bij de oversteek Ruinereweg/Ruinerweide landbouwsluizen aangelegd. Het werkbezoek, waarbij bewoners uit de omgeving zijn uitgenodigd, vormt de afsluiting van het project.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 17
Voorverkoop boek te reserveren tot 1 februari bij Stichting Historie Ruinerwold

RUINERWOLD - Op de begraafplaats Blijdenstein het monument en de graven van de zes bemanningsleden van het neergeschoten Engelse vliegtuig. Van één bemanningslid liggen de stoffelijke resten nog steeds in het weiland aan de Hardenweg waar de geallieerde Halifax is neergekomen. In het boek In de stilte van de nacht worden de getuigenverslagen, proces-verbaal, het vliegtuig, de bemanningsleden en ook door welke Duitse piloot het is neergeschoten.

Ga door met lezen van "Verhalen oorlogsjaren Ruinerwold in boekvorm gebundeld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 17
DE WIJK - De nieuwjaarsbijeenkomst van de Seniorenvereniging vond donderdag 12 januari plaats in de Havezathe in De Wijk. Voorzitter Ben Mulder kon 60 leden welkom heten. Hij blikte nog even terug op het eerste jaar als nieuwe vereniging. De activiteiten die het afgelopen jaar hadden plaats gevonden werden door een groot aantal leden bezocht. Ook in 2017 zijn er weer mooie activiteiten met in mei onze jaarlijkse busreis.

Ga door met lezen van "Nieuwjaarsbijeenkomst Seniorenvereniging De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 17
ZUIDWOLDE - De Vrijwilligers van VVN De Wolden kwamen voor de nieuwjaarsbijeenkomst samen in de Steenbergerhoeve in Zuidwolde. Na het welkomstwoord van voorzitter Henk Boelen genoten de vrijwilligers van een heerlijk buffet. VVN De Wolden beschikt sinds kort over een Lasergun, waarmee op verzoek van dorpsraden, buurtbewoners, scholen enz. de snelheid in hun buurt gemeten kan worden. Alle vrijwilligers kregen de gelegenheid de werking van de Lasergun te testen.Ga door met lezen van "Leerzame nieuwjaarsbijeenkomst Vrijwilligers VVN De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 17
RUINEN - Maandag 16 januari om 14:00 uur heeft dhr. J.J. van der Werff van Rabobank Zuidwest-Drenthe op de Brink van Ruinen een cheque van 5000 euro overhandigd aan de voorzitter van Glasvezel De Wolden, Geu Benak. Het geld is meer dan welkom, legt voorzitter Benak uit. “In de dorpen die nu als volgende aangelegd gaan worden, moeten we nog met de promotie beginnen. Informatieavonden organiseren, folders drukken en verspreiden en ga zo maar door.

Ga door met lezen van "Overhandiging Rabobank-cheque"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 16
DRENTHE - Op zondag 29 januari zijn auteur Jan Brokken en pianist Marcel Worms te gast in het Drents Museum. Ter gelegenheid van de tentoonstelling Peredvizhniki presenteren zij de concertlezing De Kozakkentuin. Brokken vertelt onder andere over de ontstaansgeschiedenis van zijn gelijknamige boek, zijn nieuwe boek De gloed van Sint-Petersburg en zijn fascinatie voor Rusland. Brokken signeert in de pauze. Worms speelt stukken van verschillende Russische componisten.

Ga door met lezen van "Concertlezing Jan Brokken op 29 januari"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 16
DE WOLDEN - De gemeenteraad van De Wolden nodigt u van harte uit voor de dialoogbijeenkomst over recreatie en toerisme op 2 februari 2017 in Ruinerwold. De bijeenkomst is bestemd voor ondernemers in de recreatieve en toeristische sector en voor iedereen die belangstelling voor dit onderwerp heeft.

Ga door met lezen van "Kom ook en praat mee over recreatie en toerisme in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 16
Uitgevoerd door de Koninklijke Muziekvereniging ‘Apollo’

DE WIJK/IJHORST - Zaterdagavond 28 januari 2017 heeft de Koninklijke Muziekvereniging ‘Apollo’ uit de Wijk de eer om de Nederlandse première te mogen spelen in de Protestantse kerk van IJhorst de Wijk. We zijn als vereniging trots op deze gelegenheid om deze toegankelijke symfonie te mogen uitvoeren. Jacob de Haan zal hierbij als componist natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast zal hij ook een aantal van zijn werken zelf dirigeren! Er kunnen 250 liefhebbers van de muziek van Jacob de Haan plaats nemen in het oude kerkje waar de klanken van het stuk zeker tot hun recht zullen gaan komen!

Ga door met lezen van "Nederlandse Première van Jacob de Haan ‘Salamander Symfonie’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 16
RUINERWOLD - De Eismann-Ensing formatie vertrok met de gehele selectie in de bus richting Zoetermeer. Ja Zoetermeer, weer een verre uitwedstrijd voor de spekbraanders. Tegenstander Phoenix. Zowel 1 als 2 wonnen de thuiswedstrijd tegen deze tegenstander. Maar dat is natuurlijk geen zekerheid voor deze wedstrijden.

Ga door met lezen van "Blijft KIOS bij of is de competitie al beslist? "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
ROUVEEN – Zaterdag laat op de avond zijn twee personen gewond geraakt bij een eenzijdig gladheids ongeval op de Oude Rijksweg in het Overijsselse Rouveen. De auto waarin ze zaten slipte op het door sneeuw en opvriezing spekglad geworden wegdek en kwam zijdelings tegen een boom tot stilstand. Een van de inzittenden raakte zwaar gewond en de ander ging met lichtere verwondingen richting ziekenhuis. Het mobiel medisch team verleende assistentie bij het ongeval. De verkeersanalisten hebben de sporen van het ongeval voor hun verslag vast gelegd. De door het ongeval zwaar beschadigde auto werd door een berger afgesleept.


Foto's/Video Arjan Tien - 112Fotografiemedia.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
Met jubileum op komst nog steeds volop in bloei

DE WIJK - Op 6 februari 2017 viert toneelvereniging Rederijkerskamer De Bloem officieel haar 150-jarig bestaan. Dit heuglijke feit wordt feestelijk omkleed met een receptie voor genodigden op zaterdag 11 februari 2017 van 14.30 tot 16.30 uur in de Havezate in de Wijk.

Ga door met lezen van "Rederijkerskamer de Bloem viert 150 jarig jubileum"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 942, totaal 18828 artikelen)