TokoNip, voorheen Blokker Staphorst
'

Feb 23
DE WIJK - De Vrouwen van Nu afd. De Wijk hebben op de bijeenkomst van 21 februari genoten van de lezing van Wietze van Houten uit IJlst. Die vertelde in geuren en kleuren over het ondergoed door de jaren heen.Ga door met lezen van "Vrouwen van Nu afd. De Wijk genieten van lezing"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
RUINEN - Binnenkort start Staatsbosbeheer, in samenwerking met gemeente De Wolden, met de voorbereidende werkzaamheden om het fietspad tussen Echten en Ruinen te kunnen realiseren. In de boswachterij Ruinen worden, aan de oostzijde van de Ruinerweg, bomen gekapt om de aanleg van een vrij liggend fietspad mogelijk te maken. Het tracé is zo gekozen dat zoveel mogelijk bomen worden gespaard. Het fietspad wordt dit jaar gefaseerd aangelegd.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
REGIO - Bijna 60 derdejaars vmbo-leerlingen van Stad en Esch uit Meppel bezochten donderdag 22 februari het Alfa-college in Hoogeveen voor de TechniekExperience. In het kader van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) verdiepten zij zich in een mogelijke toekomst in de techniek.


Ga door met lezen van "Leerlingen Stad en Esch bezoeken TechniekExperience "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
DE WIJK - In Bibliotheek De Wijk vindt een grote verkoop van afgeschreven boeken plaats van 27 februari tot 10 maart. Het aanbod is heel gevarieerd: van streekromans tot thrillers, van prentenboeken tot strips. In deze periode kost een tas van de bibliotheek vol boeken € 5,00. De verkoop is voor bibliotheekleden en niet-leden. De Bibliotheek is geopend op dinsdag van 11.00 tot 17.00 uur, op donderdag van 14.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
DE WOLDEN - Met ingang van deze winter is een unieke samenwerking tussen drie overheden bij de uitvoering van de gladheidsbestrijding in Zuidwest Drenthe. De gemeenten De Wolden en Hoogeveen maken, samen met Rijkswaterstaat, gebruik van het terrein van Rijkswaterstaat op Buitenvaart bij Hoogeveen. Op de foto, van links naar rechts: wethouder Jan ten Kate van De Wolden, Agnes Bernhardt, districtshoofd Rijkswaterstaat en wethouder Jan Steenbergen van Hoogeveen.


Foto: André Weima

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
FORT – Op donderdagavond 8 maart wordt in dorpshuis de Snikke in het kader van de Internationale Vrouwendag een activiteit speciaal voor vrouwen georganiseerd. Het thema dat is gekozen is mode. We zullen deze avond een korte film kijken en een workshop bloemsieraad volgen o.l.v. Gerrie de Roo. U hoeft hiervoor geen materialen mee te nemen.

Ga door met lezen van "Internationale Vrouwendag in Fort"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 22
DRENTHE - In 2002 maakte fotograaf Martin Roemers (1962) een serie portretfoto’s van Nederlandse soldaten in Afghanistan die afkomstig waren uit de Johan Willem Frisokazerne in Assen. De portretten hebben een extra dimensie gekregen doordat ze zijn gemaakt met een antieke camera die hij leende van een straatfotograaf in Kabul.

Ga door met lezen van "Portretten Nederlandse soldaten in Afghanistan van Martin Roemers "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 22
ZUIDWOLDE - Op woensdag 21 februari 2018 overhandigt wethouder Mirjam Pauwels een leskist voor de ‘Smaaklessen’ aan leerlingen/directie van basisschool De Heidevlinder in Zuidwolde.
Ga door met lezen van "Eerste leskist ‘Smaaklessen’ voor basisschool De Heidevlinder"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 22
DRENTHE - Hoe zorgen we er voor dat er weer gezongen wordt op de Drentse scholen? De kunstencentra en Kunst & Cultuur stimuleren dat met een cursus zingen voor leerkrachten en de Leerkrachtenkorendag.

Ga door met lezen van "Leerkrachtenkorendag moet zingen op scholen bevorderen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 22
DRENTHE - In de decennia na de Tweede Wereldoorlog verandert het Amerikaanse modebeeld razendsnel. Het zijn vooral filmsterren, muzikanten en beroemde politici die de toon zetten. Iedereen wil eruitzien als Elvis Presley, Marilyn Monroe en Jackie Kennedy.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Kostuumshow American Dream Fashion in de Statenzaal "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 22
ZUIDWOLDE - De speelotheek in Zuidwolde organiseert tijdens de voorjaarsvakantie op donderdag 1 maart een spelletjesmiddag. Tijdens deze middag kan er gespeeld worden met het speelgoed dat te leen is in de speelotheek. Tijdens deze middag is de speelotheek geopend en kan het speelgoed ook geleend worden. Lid worden van de speelotheek kost 15 euro per jaar, men kan dan 3 stuks speelgoed 3 weken gratis lenen. Deelname aan de middag is gra-tis. De middag is van 13.30 tot 15.00 uur. Iedereen is van harte welkom. De speelotheek is gevestigd in de Boerhoorn, Oosterweg 14 in Zuidwolde.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
MEPPEL - Het College van Bestuur van Drenthe College heeft op 21 februari 2018 Silvester Koehoorn per 1 juni 2018 benoemd als Regiodirecteur Drenthe College Meppel. Silvester Koehoorn is 46 jaar oud en nu werkzaam als Opleidingsmanager bij ROC Friese Poort in Sneek.

Ga door met lezen van "Silvester Koehoorn benoemd als Regiodirecteur Drenthe College Meppel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
RUINERWOLD - De Herringtown jazzband is van grote muzikale klasse en heeft een groot entertainment gehalte. Zij is uitgegroeid tot een uiterst swingende instrumentale Vocale Jazzmuziek band. Geïnspireerd door de Dutch Swing College Band. Deze oude stijl Jazz werd begin 70er jaren ontdekt.

Ga door met lezen van "Herringtown jazzband in Polletuin"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
DRENTHE - Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij in het Singer Museum in Laren op dinsdag 20 februari heeft het Drents Museum een cheque van € 439.504,- in ontvangst genomen.

Ga door met lezen van "Drents Museum ontvangt bijna 4,5 ton van BankGiro Loterij "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
Wordt een echte BBQ Pitmaster!

RUINERWOLD - Leer van ervaren BBQ Pitmasters hoe je lekkere gerechten bereid op een barbecue met een deksel. Denk daarbij aan spareribs, cote de boeuf, maar ook aan camembert met vruchten. Wij gaan aan de slag met barbecues van Weber en Bastard. Dit laatste is een zgn. Kamado waarop je o.a. low and slow gerechten kunt bereiden. Zelfs een dutch oven zal niet ontbreken deze keer. Veel verschillende technieken, zowel voor beginners als gevorderden. Kom met je familie en vrienden en doe mee!

Ga door met lezen van "BBQ Workshop op 25 maart "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
RUINERWOLD - Museumboerderij De Karstenhoeve doet ook dit jaar weer mee aan de actie NL Doet op zaterdag 10 maart en hoopt op deze manier met veel vrijwilligers de lemen vloer van de deel van een nieuwe laag lijnolie te voorzien.

Ga door met lezen van "Karstenhoeve doet mee aan NL Doet"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 20
REGIO - Leerlingen uit groep 8 staan voor een spannende keuze. Naar welke middelbare school ga ik? De één weet het al precies de ander twijfelt nog. Na de Open Avonden van begin februari hebben ruim 160 leerlingen zich aangemeld voor een MeeloopMiddag bij RSG Wolfsbos.

Ga door met lezen van "Succesvolle MeeloopMiddag RSG Wolfsbos "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 20
OOSTEINDE - In Café Oosteinde organiseren Buurvereniging Oosteinde en Stichting Historie van Ruinerwold op 23 maart 2018 een historische rondgang over Ruinerwold. Hier kun je alles te weten komen over het dubbellint, het slagenlandschap in het noorden en het hoevenlandschap in het zuiden van Ruinerwold.Ga door met lezen van "Historische avond over de dubbellinten van Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 20
Klik hier of op de poster voor de folder.

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1068, totaal 21359 artikelen)