TokoNip, voorheen Blokker Staphorst
'

Apr 26
ZUIDWOLDE – Bij een frontale aanrijding op de N48 tussen Balkbrug en Zuidwolde is een auto frontaal op een vrachtwagen gebotst. Door het ongeval vloog de personenauto over de kop en belande de vrachtwagen op de kant. Bij het ongeval raakte de inzittende van de personenauto zwaar gewond. De N48 is tussen Balkbrug en Zuidwolde in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Voor het ongeval was de trauma helikopter op geroepen maar deze hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DE WIJK - Het is weer zover: we gaan weer zwemmen en wandelen! We beginnen op dinsdag 5 juni 2018 met een avond baantjes zwemmen, woensdag gaan we 5 km wandelen. Op donderdag duiken we weer in het zwembad in. Vrijdag sluiten we wandelend af, met als klap op de vuurpijl discozwemmen. We hopen dat jullie erbij zijn!

Ga door met lezen van "Swim2Walk 5 t/m 8 juni 2018"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DE WOLDEN - Vanmorgen werden er zes Koninklijke onderscheidingen uitgereikt bij de Algemene Gelegenheid van Koningsdag. Met de uitreiking worden vijf inwoners van De Wolden Lid in de Orde van Oranje Nassau en één persoon Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Roger de Groot reikte de onderscheidingen uit aan Klaas Rooze en Jan Oosterhuis uit Ruinerwold, Jan Zegeren uit Ruinen, Laurensius Hazen uit Zuidwolde en Lambert Vos en Jan Talen uit De Wijk. Dit gebeurde onder toeziend oog van vele aanwezigen in de raadzaal van het gemeentehuis.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Uitreiking Koninklijke onderscheidingen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
RUINERWOLD - De band B.J.Hegen is een van de weinige muzikanten die het nog steeds aandurft om in een tijd van BluesRock en allerlei blues verbasteringen blues muziek te maken zoals deze oorspronkelijk en volgens traditie bedoeld is. De muzikale reis dateert vanaf de jaren zestig. Aangetrokken door de Chicago stijl waaronder de favoriete exponenten Jonny Yong en Little John.

Ga door met lezen van "Bluesmuziek B.J.Hegen in Polletuin"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DE WIJK - De inloopavond herinrichting over de Dorpsstraat in de Wijk is woensdagavond 25 april druk bezocht. Na de voorbereiding in 2017 met de projectgroep bestaande uit ondernemers en inwoners van het dorp en medewerkers van de gemeente, start binnenkort het traject voor de ‘nieuwe’ Dorpsstraat.foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Inloopavond herinrichting Dorpsstraat druk bezocht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
STAPHORST - Volgende week is het zover: de 44e Zwem4daagse in Staphorst! In de week van 1 tot en met 5 mei 2018 wordt deze gehouden. De Zwem4daagse wordt georganiseerd door de Reddingsbrigade Staphorst. Bij de Zwem4daagse is het de bedoeling dat je verdeeld over vier dagen in totaal 2000 meter zwemt. Per dag dus 500 meter. Dit jaar staat de Zwem4daagse in het teken van de onderwaterwereld.

Ga door met lezen van "Zwembad Staphorst gaat onder water"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
DRENTHE - Provincie Drenthe stelt een subsidie van 43.000 euro beschikbaar om het LTO Noord-project Vruchtbare Kringloop in Drenthe een vervolg te geven. Vruchtbare Kringloop stimuleert ondernemers te werken aan een duurzame en economische groei van hun agrarisch bedrijf en daarmee aan een toekomstbestendige melkveesector.

Ga door met lezen van "Drenthe kiest voor doorstart project Vruchtbare Kringloop"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
DE WIJK - Woensdagavond 25 april organiseert de projectgroep ‘Dorpsstraat de Wijk’ samen met gemeente De Wolden een inloopavond voor het project Herinrichting Dorpsstraat de Wijk. Na de voorbereiding in 2017 met de projectgroep bestaande uit ondernemers en inwoners van het dorp en medewerkers van de gemeente, start binnenkort het traject voor de ‘nieuwe’ Dorpsstraat. U bent van harte welkom tussen 19.00 en 21.00 uur in Ontmoetingscentrum De Havezate.


Ga door met lezen van "Inloopavond herinrichting Dorpsstraat de Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
DE WOLDEN - Op vrijdag 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats. De gemeente verzoekt u hiermee rekening te houden. Op verschillende locaties in De Wolden vinden herdenkingsbijeenkomsten plaats. Belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Ga door met lezen van "Nationale Herdenking op vrijdag 4 mei 2018"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
REGIO - Cor Koppenol uit Ruinerwold is geselecteerd voor de selectie voor het WK Walking Footbal. Cor heel veel succes namens de redactie. Deze vindt plaats op 30 april in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Ga door met lezen van "Cor geselecteerd voor WK Walking Football"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
KOEKANGE - Onlangs is het lesprogramma over de dode hoek in het verkeer gestart voor de groepen 7 en 8 van basisscholen Prins Johan Friso en de Rozebottel in Koekange. Scholen in de provincie Drenthe krijgen dit jaar opnieuw het project aangeboden om de dode hoek onder de aandacht te brengen bij leerlingen. Dat is belangrijk, omdat de dode hoek een gevaarlijke plek is in het verkeer.

Ga door met lezen van "Project ‘dode hoek’ voor leerlingen uit Koekange "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
RUINERWOLD - Dinsdagavond in het startschot gegeven voor de nieuwe kringloopwinkel in Ruinerwold. Als alles volgens plan verloopt moet het nieuwe pand in augustus klaar zijn op de nieuwe locatie aan de Hoge Akkers. En kan de inrichting beginnen. In januari 2019 zullen de vrijwilligers hier hun intrek nemen.
foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Startschot voor nieuwe Kringloopwinkel gegeven"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
RUINEN - Op 17 mei 2018 om 19.30 uur vindt er in ‘t Neie Punt in Ruinen een thema avond plaats met het onderwerp “Omgaan met Dementie als naast”. Joke Vliegenthart, casemanager en 2 ervaringsdeskundigen nemen u deze avond mee en laten u zien waardoor de vaak onbegrijpelijke reacties ontstaan en wat u kunt doen om het leven voor beiden zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: gerriederoo@welzijndewolden.nl onder vermelding van themabijeenkomst Omgaan met dementie als naaste.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 24
DE WOLDEN - In de Algemene Ledenvergadering van het CDA De Wolden is Wim Kamphuis uit Alteveer gekozen als voorzitter van het CDA bestuur. Hij neemt daarmee het stokje over van Herman Boschman die, na het vertrek van Henk Lammers als wethouder in Tynaarlo, als interim voorzitter leiding gaf aan het bestuur.

Ga door met lezen van "CDA De Wolden heeft nieuwe voorzitter."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 24
Julia Bults, Lars van der Wal en Ten Kate Racing gekozen als Drentse Kei
DRENTHE – Drenthe College heeft de winnaars van de titel Drentse Kei 2018 bekend gemaakt. Jaarlijks reikt Drenthe College deze prijs uit aan de beste student, de beste docent en het beste leerbedrijf. De uitreiking vond plaats tijdens de studiedag van Drenthe College in Veenhuizen. Opvallend: techniek is goed vertegenwoordigd.

Ga door met lezen van "Winnaars Drentse Kei 2018 bekend gemaakt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 24
DE WOLDEN - In 2018 bestaat gemeente De Wolden 20 jaar. Daarom organiseren we een speciale fotowedstrijd. Het thema is ‘actief en betrokken’. Denk aan een foto die het ondernemersschap in De Wolden illustreert, of van een leuk initiatief of evenement. Winnende fotografen ontvangen een cadeaubon en natuurlijk: eeuwige roem!


Foto: L. van Elp

Ga door met lezen van "Fotowedstrijd De Wolden: 20 jaar actief en betrokken "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 24
DE WIJK - Het ochtendgloren in het Reestdal meemaken is een aparte beleving. Maak het ook eens mee en kom op Hemelvaartsdag dauwtrappen in de omgeving van de Wijk. Geniet van foeragerende ooievaars en wie weet kom je zelfs een ree tegen. Na een prachtige wandeling kun je genieten van een heerlijk ontbijt in de Wieker Meule.

Ga door met lezen van "Dauwtrapwandeling in het Reestdal"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 24
MEPPEL - Op Koningsdag vrijdag 27 april komt er een circusspektakel met cowboyhoed op de Wheem, verzorgd door kindercircus Okidoki en acrogym Volontée onder de vlag van het Oranjecomité Meppel. Met vele (gast)optredens en workshops. De dag begint om 10 uur.

Ga door met lezen van "Kindercircus Okidoki brengt circusspektakel"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1089, totaal 21776 artikelen)