Apr 26
DE WOLDEN - Burgemeester Roger de Groot reikte vanmorgen om 10.00 uur twee onderscheidingen uit in de raadzaal van het gemeentehuis. De Koninklijke onderscheidingen ter gelegenheid gelegenheid van Koningsdag waren voor: Albert Brandsma en Leendert Zwier Meuleman. Met de uitreiking worden twee inwoners van De Wolden Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ga door met lezen van "Uitreiking Koninklijke onderscheidingen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
ZUIDWOLDE – Op de carpoolplaats aan de Oosterweg is dinsdagmiddag een auto in brand gevlogen. De brandweer heeft het vuur geblust. De eigenaar was niet bij het voertuig aanwezig. De oorzaak van de brand is dan ook niet bekend.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DE WIJK - Nog op zoek naar een leuke en betaalbare Hobby caravan om mee op vakantie te gaan? Te bekijken in De Wijk. Via onderstaande link kunt u foto's en overige informatie bekijken.

Hobby Caravan bekijken

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
DRENTHE - De toekomst van de arbeidsmarkt en de sociale zekerheid zijn erg belangrijk voor onze welvaart en welzijn. Beide zijn volop in beweging. Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA heeft in het rapport, “Kiemen van een rechtvaardiger samenleving,” daarom vraagstukken over werk en inkomen in kaart gebracht.

Ga door met lezen van "CDA Drenthe: pak problemen van de arbeidsmarkt aan bij de kabinetsformatie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
MEPPEL – Een ree had het geluk van deze wereld dinsdagochtend toen het dier uit het water bij het Malle Gat in Meppel uit het water werd gehaald door omstanders. Het reetje kon niet tegen de hoge steile kade opkomen, maar daar wist de omstanders wel raad. Zij hielpen het dier een handje en nog voordat de brandweer ter plekke was, hadden ze het dier op het droge geholpenen. Wel uitgeput maar de brandweer heeft het dier weer tot rust gebracht, warm gewreven en hierna los gelaten in een naburig park. foto Persbureau meter


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
HOOGEVEEN - Verloopt uw rijbewijs omdat u jonger dan 75 jaar bent, of omdat u om medische redenen moet worden gekeurd voor het verlengen van uw rijbewijs C/D/E? Code 95 . Maak dan nu alvast een afspraak voor deze keuringen in Hoogeveen. Locatie: Wijkcentrum De Weide, De Ploeger 10, 7908 LL Hoogeveen.

Ga door met lezen van "Vanaf mei grote rijbewijskeuring C/D/E en code 95 in Hoogeveen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
DE WIJK – ‘Geven en nemen, en nooit met een gekke kop gaan slapen. Want het kan zijn dat je dit nooit meer goed kunt maken!’ een ander geheim voor het 65 jarig huwelijk van Klaas van der Linde (88) en Geertje van der Linde-Kappe uit De Wijk is er eigenlijk niet. Vandaag, dinsdag 25 april vierden ze hun Briljanten huwelijk samen met de twee zoons, schoondochter en kleinzoon in hun seniorenwoning aan de Tillemaweg.


foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Bruidspaar Van der Linde-Kappe 65 jaar getrouwd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
RUINEN - Na een periode van ingrijpende verhuizingen, hard werken, veel bouwen en tot slot de renovatie van de Jan Wierengaweg, is het tijd voor een feestelijke opening. Tijdens deze opening worden ook nieuwe namen onthuld van drie appartementengebouwen nabij ’t Neie Punt. De bedenker van deze namen zal de onthulling zelf verzorgen.

Ga door met lezen van "Afronding werkzaamheden Jan Wierengaweg in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
DE WOLDEN - Vanaf 15 maart is een nieuwe ronde van het ondersteuningsaanbod voor scholen die een Gezonde School willen worden geopend. Het ondersteuningsaanbod bestaat uit een geldbedrag van € 3.000,-. Het aanbod geldt voor alle scholen en dus ook voor scholen die al actief zijn met het vignet. Aanvragen moeten uiterlijk 5 mei binnen zijn via www.mijngezondeschool.nl. De voorwaarden zijn te vinden op www.gezondeschool.nl. In De Wolden en Hoogeveen is het daarbij mogelijk om extra ondersteuning te krijgen van een sportfunctionaris. Neem hiervoor contact op met het team sportfunctionarissen via sport@dewolden.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
RUINEN - Op woensdag 26 april 2017 is het echtpaar Van Eijk-Waninge 65 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur op woensdag 26 april 2017. Het echtpaar woont aan de Bremkamp in Ruinen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
RUINERWOLD - Op zaterdagmiddag 6 mei 2017 is de eerst Duo Belevingwedstrijd van 2017 bij de Woldstek. Er kunnen maximaal 12 koppels meedoen, hengelkeus is voor deze wedstrijd is alleen met werphengel.Er wordt gevist in vijver 5 (belevingsvijver) van 13.00 - 17.00 uur. Kosten per koppel € 40,00. Inschrijven kan tot en met dinsdag 2 mei 2017! (Betalen = inschrijven!) Wacht niet te lang, want Vol=Vol! Meer info zie inschrijfformulier op onze site: http://www.dewoldstek.nl/duo-belevingswedstrijd-6-mei-2017?view=form

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 24
REGIO - In de gemeenten De Wolden en Hoogeveen worden dit sportjaar weer diverse themabijeenkomsten georganiseerd voor sportverenigingen. In april en mei staan ‘Eerste hulp bij sportongevallen’ en ‘Sponsoring’ op het programma. De themabijeenkomsten worden georganiseerd door De Wolden Sport en Sportief Hoogeveen. Momenteel lopen ook de cursussen ‘Besturen met een visie’ en ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’.

Ga door met lezen van "Twee themabijeenkomsten voor sportverenigingen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 24
DE WIJK - Vanaf dinsdag 2 mei van 9.30 tot 11.45 uur, bent u iedere dinsdag van harte welkom om deel te nemen aan de koffieochtend in de buurtkamer in Dunninghe. U kunt hiervoor terecht voor een kopje koffie of thee en een activiteit. De kosten hiervoor bedragen €20,00 per maand. Heeft u zin in gezelschap en wilt u meedoen aan de activiteiten? Kom 2 mei geheel vrijblijvend een keertje kijken!Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 24
DE WIJK - Dinsdag 9 mei organiseren wij een fitheidstest voor alle 65+ers in en rondom De Wijk in ontmoetingscentrum De Havezate. De fitheidstest is bedoeld voor ouderen die graag meer zouden willen bewegen dan zij nu doen. De fitheidstest duurt ongeveer één uur en is speciaal voor 65-plussers ontwikkeld.Ga door met lezen van "Fit en gezond in De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 24
DRENTHE - Als onderdeel van de campagne ‘Op Fietse naar School’ start provincie Drenthe vandaag een campagne om scholieren te stimuleren zoveel mogelijk op de fiets naar school te gaan. Onderdeel van de campagne is de verkiezing tot ‘Fietsschool van Drenthe’. Scholen kunnen meedoen door zelf activiteiten te organiseren om kinderen te stimuleren op de fiets te komen. Een vakjury kiest de winnaar.

Ga door met lezen van "Wie wordt de Drentse fietsschool van het jaar?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 24
DE WIJK - VV Wacker heeft sinds kort de beschikkingen over een eigen vouw en rolsteiger. Omdat de club het onderhoud van de accommodatie doorgaans zelf uitvoert stond dit nog op het verlanglijstje. Eugène Derksen, algemeen directeur van de Altrexgroep bood daarin de helpende hand door een prachtige en robuuste steiger aan te bieden.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "VV Wacker heeft een eigen vouw en rolsteiger"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 24
DE WOLDEN - Douwe Oosterveen stopt als raadslid en fractievoorzitter voor Gemeentebelangen De Wolden. Hij wordt wethouder in de Gemeente Steenwijkerland voor Christelijke Partij Burgerbelangen (CPB). Voorzitter Ank van der Ziel van Gemeentebelangen De Wolden: "Bij het vertrek van Douwe verliezen wij een ervaren en door de wol geverfde bestuurder. Wij danken hem voor zijn inzet gedurende drie raadsperiodes en wensen Douwe veel succes toe met deze nieuwe stap in zijn carrière".

Ga door met lezen van "Douwe Oosterveen wethouder in Steenwijkerland"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 24
ZUIDWOLDE - Natuurvereniging Zuidwolde organiseert zondag 30 april een vogelexcursie naar de Beulakerpolder en Wetering vlakbij Giethoorn. Het is het gebied van onder andere Baardmannen, Purperreigers, Waterrallen, Lepelaars, Snorren en Sprinkhaanzangers.

Ga door met lezen van "Vogels kijken in Beulakerpolder en Wetering"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 24
DE WIJK - Op dinsdagavond 2 mei vanaf 18.00 gaan de leden van Apollo op pad voor de Bloemenactie. Ze verkopen o.a. Spaanse Margrieten, Hanggeraniums, en Bloembakjes in de Wijk.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 23
RUINERWOLD - De twee ploegen van de touwtrekvereniging TTV de Kastelein, hadden afgelopen zaterdag hun tweede wedstrijd van de competitie, in Scheerwolde. Na de goede resultaten van de eerste competitieronde werd er natuurlijk wel het 1 en ander verwacht van de beide ploegen. Zo moest team-1 proberen hun ongeslagen status zien vol te houden, en moest team-2 proberen hun keurige resultaat van de vorige wedstrijd te verbeteren.

Ga door met lezen van "Touwtrekkers Ruinerwold zetten goede lijn door"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 974, totaal 19473 artikelen)