TokoNip, voorheen Blokker Staphorst
'

Nov 24
DRENTHE – Het Rijnland Instituut gaat een nieuwe fase in, zo blijkt ook uit het drukbezochte symposium dat vandaag gehouden is in het Kenniscentrum Cicero van Drenthe College in Assen. Van een Duits-Nederlands samenwerkingsverband door initiatiefnemers NHL-Stenden Hogeschool, Alfa-college en Drenthe College om mbo- en hbo-studenten grensoverschrijdende kansen te bieden groeit het Rijnland Instituut uit tot een kennisconsulaat, met partners in Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland.

Ga door met lezen van "Drenthe investeert in grenzeloos wonen, werken en leren "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 24
ZUIDWOLDE - Op dinsdag 12 december verzorgt Hans Dekker van provincie Drenthe een avond over natuurbescherming in Drenthe en over de natuur in Scandinavië. Een diverse en boeiende avond die gratis te bezoeken is. Vanaf 20.00 uur in ontmoetingscentrum De Boerhoorn in Zuidwolde.

Ga door met lezen van "Over natuur in Drenthe en orchideeën in Scandinavië"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 24
DE WIJK - Op locatie postweg zijn we begonnen met het thema Sinterklaas! Daarom hebben we gisteren een workshop chocolade letter of speculaaspop versieren georganiseerd dit i.s.m. Sjocolade.nl. De kinderen mochten zelf wat ze wilden versieren en daarna mochten ze het zelf inpakken. Kortom een super leuke en gezellige activiteit die voor herhaling vatbaar is!!!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 24
RUINERWOLD - Zoals u gewend bent, wordt er tijdens het kerstrondje in Ruinerwold een Sing-in georganiseerd door de gezamenlijke kerk-in-actie commissie van drie Ruinerwoldse kerken. Op 10 december 2017 van 17.00 tot 18.00 uur kunt u komen meezingen in de kerk te Blijdenstein. Er zullen bekende advent- en kerstliederen worden gezongen die Harry Bosma begeleidt met prachtige orgelmuziek. Ook zal er een optreden verzorgd worden door het Christelijk Mannenkoor uit Meppel.


Ga door met lezen van "Christelijk Mannenkoor bij de Sing-in Kerstrondje"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 24
MEPPEL - De dames van Soroptimistclub Meppel e.o. hebben het afgelopen jaar een bedrag van € 2500 bijeengebracht om een nieuwe verloskamer te realiseren in een klein ziekenhuis in Aliwang Clinic in Otuke district, Uganda. Het geld werd ingezameld door o.a. een wijnverkoop en het Midzomeravondconcert.

Ga door met lezen van "Soroptimistclub Meppel.e.o. doneert 2500 euro voor verloskamer "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23
ZUIDWOLDE - Heleen Langen, fractievoorzitter van de PvdA De Wolden, stelt zich bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 niet meer verkiesbaar als lijsttrekker en raadslid voor de PvdA. Reden hiervoor is dat haar werk als adviseur vanuit haar eigen adviesbureau zeer moeilijk te combineren valt met het werk dat het raadslidmaatschap met zich meebrengt.

Ga door met lezen van "Fractievoorzitter PvdA De Wolden stopt na verkiezingen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23
DE WIJK – Na 40 jaar met volledige toewijding te hebben gewerkt in hun bedrijf vinden Jan en Hilly Timmerman het welletjes, en zetten een punt achter Tankstation Shell Timmerman. Per 1 december a.s. zet N. van Staveren B.V. het tankstation in De Wijk voort. Jan en Hilly zijn blij met deze opvolger: “De klant zal er weinig van merken en we hebben alles prima met elkaar kunnen regelen.” Van Staveren is een familiebedrijf, opgericht in 1947 en houdt zich sindsdien bezig met de handel in brandstoffen en smeermiddelen.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Shell Timmerman De Wijk in nieuwe handen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23
REGIO - Verkoop UNICEF Voor- en Najaarscollectie (kerst)kaarten/cadeauartikelen 2017 bij mevrouw B. Bijma - Sperwer 14 Staphorst. Bestellen kan ook: tel: 0522 – 464827. Het verkooppunt is vanaf heden dagelijks geopend (Vooraf even bellen is soms wel handig) Brochures liggen bij supermarkt Albert Heijn in de Oosterboer, bij supermarkt Boni in Staphorst en supermarkt Dunnink in De Wijk.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23


Er kan weer gebakken worden, kniepertjes/nieuwjaarskoeken!

Hier wat leuke weetjes over knijpertjes en nieuwjaarskoeken en een recept.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23
RUINEN - Maak van echt schapenwol de meest unieke kerstversiering tijdens de workshop kerstversiering vilten. Op zondag 10 en vrijdag 15 december verzorgt Natuurmonumenten een 2,5 uur durende workshop bij bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen.Ga door met lezen van "Workshops kerstversiering vilten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23
DE WIJK - De 17-jarige Drentse singersongwriter Daisy, Madelief Gal uit de Wijk, vertegenwoordigt 25 november in poppodium Q-factory in Amsterdam Drenthe met haar eigen geschreven liedjes tijdens de Popsport Showcase finale. Daisy volgt sinds afgelopen voorjaar het coachingsprogramma Popsport.

Ga door met lezen van "Madelief Gal mag naar Popsport Showcase"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23
“Doen is het nieuwe denken”

DE WOLDEN - Als voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen heeft Gemeentebelangen haar algemene ledenvergadering gehouden. Tijdens deze bijeenkomst is op interactieve wijze het verkiezingsprogramma “Doen is het nieuwe denken” besproken. Het programma is een mooie vertaling van het gedachtegoed van de lokale partij. Wij geloven in de kracht van de lokale samenleving.

Ga door met lezen van "Jan ten Kate lijsttrekker Gemeentebelangen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23
DRENTHE - De politie heeft gisteren in een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt vijf aanhoudingen verricht. Daarnaast werden zeven woningen en bedrijfspanden doorzocht. Daarbij werd beslag gelegd op administratie, contant geld en waardevolle goederen. In bedrijfspanden in Meppel en Winschoten werd tevens twee hennepkwekerijen ontmanteld. Tijdens de actie van vandaag werden tientallen agenten ingezet.


Foto: Arjan Tien - www.112Fotografiemedia.nl

Ga door met lezen van "Vijf aanhoudingen en zeven doorzoekingen vanwege georganiseerde hennepteelt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 23
DE WIJK - Op woensdag 21 juni heeft in ontmoetingscentrum De Havezate in de Wijk een informatiebijeenkomst plaatsgevonden, georganiseerd door de werkgroep Duurzaam de Wijk. Het thema van deze avond was een Duurzaam de Wijk in 2025. De sprekers hebben verschillende aspecten binnen dit thema belicht.

Ga door met lezen van "Duurzaam de Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 22
ECHTEN - Joost Dijkema geeft zaterdag 25 november om 20.00 uur een optreden in Klein Paradiso. Joost Dijkema uit Groningen geldt als een eigenzinnig muzikant en is één van de weinige jonge fingerpick-gitaristen uit Nederland. Geïnspireerd door het leven en muzikanten zoals Michael Chapman, Jack Rose en Leo Kottke speelt hij bezwerende, verbluffende akoestische gitaarinstrumentals afgewisseld door prachtige liedjes met warme vocalen waarin observaties en zielenroerselen uit heden en verleden centraal staan.

Ga door met lezen van "Joost Dijkema speelt in Klein Paradiso"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 22
KOEKANGE - In Koekange wordt 24 november de tweede jubileumavond gehouden van Verhalen rond de kachel. Vrijdag verzorgt Machiel Sol uit Havelte een dichterlijke performance, Leny Hamminga leest verhalen en de muziek wordt verzorgd door Lucine Oetsen en Frank Boerrigter, beiden geen onbekenden in de regio. Ria Westerhuis draagt zelf ook voor. Locatie: Landgoed Welgelegen, Princesseweg 8 in Koekange. Aanvang: 20.00 uur. Reserveren: mevrouw Bout (0522) 451771 of info@welgelegencom

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 22
DRENTHE - Kunst & Cultuur in Assen is op zoek naar kandidaten die in aanmerking komen voor de Drentse Talentprijs Cultuur. De Talentprijs is voor kunstenaars die aan het begin van hun carrière staan en in 2017 een opvallende prestatie hebben geleverd. Eerdere winnaars van deze prijs zijn dj Cody Hidding, trombonist Arjen Linker, schrijfster Jante Wortel en illustrator Marloes de Vries. Nomineren voor de Talentprijs kan via www.kunstencultuur.nl

Ga door met lezen van "Kandidaten gezocht voor Drentse Talenprijs Cultuur"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 22
RUINEN - ChristenUnie De Wolden houdt 22 november de jaarlijkse ledenvergadering. Dit gebeurt in ‘t Neie Punt in RUinen, om 20.00 uur. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Tijdens deze avond wordt onder andere het verkiezingsprogramma doorgenomen en goedgekeurd en wordt de kandidatenlijst vastgesteld. Na de pauze houdt gedeputeerde Tjisse Stelpstra een interessante inleiding over Duurzaamheid.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 22
DE WOLDEN - Inschrijven voor het jaarlijkse trefbaltoernooi is weer mogelijk voor de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs. Voor de zesde keer kunnen kinderen strijden om de Woldense titel én om een plekje in de Drentse finale. Trefbal is een prachtig spel waarin je van rol kan wisselen en goed moet samenwerken.

Ga door met lezen van "Het trefbaltoernooi komt er weer aan!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 22
RUINERWOLD - Leden van korfbalvereniging KIOS komen donderdagavond 23 november langs de deuren in Ruinerwold en omgeving. De jeugdleden komen met vers afgebakken appeltaarten langs de deur. De appeltaarten komen ook dit jaar weer van COOP Koetsier uit Ruinerwold.

Ga door met lezen van "KIOS appeltaartactie"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1042, totaal 20836 artikelen)