Mei 26
DRENTHE - De provincie Drenthe sluit zich als zesde provincie aan bij de vijf Nederlandse krimpprovincies en de aanpak ‘Nederland in Balans’: Fryslân, Groningen, Gelderland, Limburg en Zeeland. Dat is de uitkomst van een recent overleg met de vijf krimpprovincies van Nederland. Uit de nieuwste bevolkingscijfers (PRIMOS 2016) blijkt dat Oost-Drenthe in de periode 2015-2040 behoort tot de sterkst krimpende regio’s van Nederland ten aanzien van bevolkingsdaling en van de verwachte huishoudensdaling. Door aan te sluiten bij ‘Nederland in Balans’ bereiden provincie en gemeenten zich voor op een sterk economisch Drenthe voor nu en in de toekomst.

Ga door met lezen van "Drenthe sluit zich aan bij Nederland in Balans"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
De Maag Lever Darm Stichting slaat alarm voor 2 miljoen buikpatiënten

DE WOLDEN - De collecteweek van de Maag Lever Darm Stichting gaat van start op maandag 12 juni. Tijdens de collecteweek slaat de stichting letterlijk alarm voor de 2 miljoen buikpatiënten die dagelijks beperkingen ondervinden als gevolg van hun ziekte. Vanaf maandag 12 juni gaan door het hele land ruim 14.000 collectanten langs de deuren om geld op te halen.

Ga door met lezen van "Collecte Maag Lever Darm Stichting"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
HOOGEVEEN - Verloopt uw rijbewijs omdat u jonger dan 75 jaar bent, of omdat u om medische redenen moet worden gekeurd voor het verlengen van uw rijbewijs C/D/E? Code 95 . Maak dan nu alvast een afspraak voor deze keuringen in Hoogeveen. Locatie: Wijkcentrum De Weide, De Ploeger 10, 7908 LL Hoogeveen.

Ga door met lezen van "Grote rijbewijskeuring C/D/E en code 95 "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
RUINERWOLD - Voor het vierde jaar organiseert loopgroep Ruinerwold (LGR’88) een zomertraining voor jonge hardlopers. Wil je kennismaken met de hardloopsport? Of je conditie op peil houden tijdens de zomerstop van de voetbal of de korfbal? Of wil je je goed voorbereiden voor de Dijkhuizenrun op zaterdag 2 september? Welke reden je ook hebt, dit is een mooie gelegenheid voor hardlopers van 8 tot en met 13 jaar.


Ga door met lezen van "Zomertraining voor jonge hardlopers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
REGIO - Consumenten hebben in maart (2017) 1,6 procent meer besteed dan in maart 2016, meldt het CBS. De groei is wat hoger dan in de voorgaande maand. Consumenten gaven vooral meer uit aan kleding, schoenen, woninginrichting en diensten. Volgens de CBS Consumptieradar zijn de omstandigheden voor de consumptie in mei gunstiger dan in maart. De consumptiecijfers zijn gecorrigeerd voor prijsveranderingen en veranderingen in de samenstelling van de koopdagen.

Ga door met lezen van "Consumptie huishoudens groeit met 1,6 procent "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
DE WIJK - Alle hapjes, salades en soepen ambachtelijk en vers bereid, zonder pakjes of zakjes dat is de insteek van Goosje Broekert. En dat werkt heeft ze gemerkt. Velen weten de weg naar haar te vinden. Wat begon als hobby wordt nu bedrijfsmatig aangepakt met Made by Goosje Catering. De garage naast het huis aan Cockserve 3 in De Wijk is omgetoverd tot een professionele keuken annex werkruimte waar ze lekker aan de slag kan.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Made by Goosje Catering van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 26
RUINERWOLD - Ook dit jaar organiseert loopgroep Ruinerwold (LGR’88) in de zomer de mogelijkheid om je voor te bereiden op de 5 of 10 kilometer van de Dijkhuizenrun. Wat houdt het in? Op 13 woensdagavonden train je onder deskundige leiding met nieuwe en ervaren leden van de loopgroep.

Ga door met lezen van "Dijkhuizenruntraining 2017"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
DRENTHE - Gedeputeerde Staten hebben in afstemming met de landbouwsector en belangenorganisaties een programma voor een toekomstgerichte landbouwsector in Drenthe gemaakt. Onder de noemer ‘Van boer naar bord en bloemenvaas’ stellen Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten voor om de komende jaren vijf miljoen euro extra te investeren in de landbouwsector.

Ga door met lezen van "Extra investering voor landbouwsector in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
De Wiltzangh met zwembad op vijfde plek Zoover

RUINEN - Vakantiepark De Wiltzangh in Ruinen heeft een mooie opsteker ontvangen van Zoover. De beoordelingswebsite heeft de tien best gewaardeerde campings van Nederland met een zwembad op een rij gezet. En De Wiltzangh staat maar liefst op de vijfde plaats! Het oordeel van Zoover is gebaseerd op meer dan 6.000 reviews over het jaar 2016. Met het mooie weer in het vooruitzicht is De Wiltzangh dus volgens Zoover the place to be voor Pinkster- of zomervakantie of gewoon een weekendje weg.


Ga door met lezen van "Vakantiepark in Ruinen ontvangt topbeoordeling"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
DE WOLDEN - Je zit thuis en je wilt graag aan de slag maar je hebt geen idee wat je wilt (worden). Ken je dat? Ben je onder 27 jaar en heb je nog recht op studiefinanciering? Neem dan snel contact op met Ellen Panman! Zij kan je alles vertellen over het Kans Traject, een training waarin je gaat kijken wat je leuk vindt, waar je goed in bent en wat je moet doen om je doel te bereiken.

Ga door met lezen van "Het Kans Traject - voor als je nog niet weet wat je wilt worden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
RUINERWOLD - Op zaterdag 19 augustus 2017 vind de 25ste Oldtimerdag Ruinerwold plaats. Een groot evenement in een gastvrij dorp in het prachtige Zuidwest-Drenthe. Het evenement vindt plaats van 8.00 uur tot 17.00 uur. Vorig jaar trok de 24ste Oldtimerdag Ruinerwold 1500 deelnemers en ruim 19.000 bezoekers.Ga door met lezen van "Oldtimerdag voor de 25e keer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
ECHTEN - Twintig bekende en onbekende kunstenaars hebben hun kunstwerk in de tuinen van Tea Time neer gezet. De zeer verschillende kunstwerken worden daar tot medio oktober geëxposeerd. Zaterdag 27 mei om 13.00 zal wethouder Mirjam Pauwels de expositie openen. Vanaf dan is iedereen welkom om eens een kijkje te komen nemen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
ALTEVEER/KERKENVELD - Het eerste damesteam van volleybalvereniging Alke uit Alteveer/Kerkenveld is kampioen geworden in de eerste klasse van de Knappercompetitie. Het team wordt gesponsord door Persbureau Meter/Meterav uit het tweelingdorp. Uiteraard werd het team door het bestuur van de volleybalclub en Persbureau Meter/Meterav in de bloemetjes gezet om dit kampioenschap luister bij te zetten.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 25
TRAINER/COACH/JO 17.1 / TECHNISCHJEUGDCOÖRDINATOR

DE WIJK - Voetbalvereniging Wacker is opgericht in 1930. In 1994 is vanuit de jeugd samen met vv IJhorst de Wacker IJhorst Combinatie (WIJC) opgezet, waarbij de jeugd is samengevoegd. Wacker is een club met veel betrokken mensen. Voetbal en respect staan natuurlijk voorop maar we zijn daarnaast ook een vereniging die een actieve rol heeft in De Wijk en omstreken.

Ga door met lezen van "Wacker op zoek naar een Trainer/Coach JO 17.1"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
DE WIJK - IKC De Horst heeft tijdens de Koningsspelen in De Wijk in samenwerking met KV RoReKo en Atlas Sport de UNICEF (sponsor) loop georganiseerd. Dat was een fantastisch festijn en door een ieder zeer gewaardeerd. Inmiddels is het geld geteld, en daarbij is gebleken dat het in totaal € 5668,37 heeft opgeleverd. De aanbieding van dat bedrag vond woensdagmorgen plaats op het schoolplein van IKC de Horst.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
DE WOLDEN - Binnen De Wolden bruist het van de energie en initiatieven. Bedrijven willen graag hun steentje bijdragen aan een duurzame gemeente. Bent u ondernemer binnen gemeente De Wolden en wilt u meer te weten komen over het verduurzamen van uw bedrijf? Meld u dan aan voor de Energiesafari op woensdag 7 juni 2017.

Ga door met lezen van "Ga op energiesafari in De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
KOEKANGE - De Highland Games Koekange op Hemelvaartsdag donderdag 25 mei belooft weer een mooi schouwspel te worden. Het is een laagdrempelig, sportief evenement voor het hele gezin. En tevens de vijfde keer dat het evenement wordt georganiseerd door de vrienden Henk Hummel en Ard Warners.


foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Highland Games viert eerste Lustrum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
in de keuken van RSG Wolfsbos

HOOGEVEEN - Leerlingen van basisschool De Schuthoek uit Hoogeveen zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het project “ondernemen” waarbij onder ander het thema restaurant aan bod komt. Wat is er dan leuker om met de hele klas in een echte keuken aan de slag te gaan? In het praktijklokaal van RSG Wolfsbos, locatie Harm Smeenge, is voor de leerlingen van groep 3 en 4 genoeg ruimte om de handen uit de mouwen te steken!

Ga door met lezen van "Leerlingen OBS De Schuthoek nemen een kijkje"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
RUINERWOLD - Ook wij als popkoor 'Spotligts' willen graag eens iets van ons laten horen. Wij zijn een koor wat al sinds 1995 bestaat en volgens mij nog niet veel bekendheid heeft op Ruinerwold. Jammer, we zijn best wel actief op heel veel bijeenkomsten en laten natuurlijk graag van ons horen.Ga door met lezen van "Popkoor Spotligths zoekt versterking"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 24
ECHTEN - Diverse dorpsgenoten hebben met goed gevolg deelgenomen aan de cursus Reanimatie + AED. Ze hebben geleerd wat je moet doen in geval van een hartstilstand. Ook weten zij nu hoe een automatische externe defibrillator (AED) werkt en hoe ze die moeten bedienen. Ze kunnen zich nu inzetten als burgerhulpverlener.

Ga door met lezen van "Burgerhulpverleners Echten"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 985, totaal 19696 artikelen)