Jul 25
RUINERWOLD - Berend Kisjes uit Berghuizen en caféhouder Sjaak van der Sterre van café Centraal uit Ruinerwold gaan op zaterdag 20 augustus een bijzondere weddenschap aan. Berend zal na afloop van Oldtimerdag een twintig tal frikandellen opeten. Kisjes meent dat dit voor hem geen probleem zal zijn. Hij heeft hier een uur de tijd voor. De frikandellen worden achter elkaar per twee stuks tegelijk geserveerd.

Berend Kisjes1

Ga door met lezen van "Bijzonder weddenschap Frikandellen eten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 25
DRENTHE - In Veenhuizen en Ommerschans zijn nieuwe wandelroutes uitgezet om in de voetsporen van paupers een reis door geschiedenis te maken. Met de app van AbelLife kunnen de routes thuis op de smartphone worden ingeladen. De routes zijn voor € 0,99 te downloaden via de App store en de site www.abellife.nl

Ga door met lezen van "Pauperpad App: wandelen in de voetsporen van paupers "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 25
RUINERWOLD - Zondag 21 augustus van 15-17 uur is er een Picknick in de nieuwe Speeltuin! Speeltuinvereniging de Woldklimmers organiseert ter ere van de opening van de nieuwe speeltuin aan de Fazantlaan een picknick. Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten te doen, voor een kleine bijdrage (leden uiteraard met korting).

speeltuin1

Ga door met lezen van "Picknick in de nieuwe Speeltuin"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 25
RUINEN - Dit seizoen speelt de Stichting Openluchtspel Ruinen (SOR) het blijspel Met een ezel naar de boer. Het stuk met de oorspronkelijke titel ‘Zo’n heerlijk huisje buiten’ is geschreven door D.J. Eggengoor. Het blijspel speelt zich af op twee boerderijen midden in het dorp Ruinen.

Ga door met lezen van "Stichting Openluchtspel speelt blijspel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
REGIO - De kalender die de Historische Vereniging Gemeente Diever jaarlijks uitgeeft, staat in 2017 in het teken van het 70-jarig bestaan van de toneelvereniging Diever. Er zijn contacten met de toneelvereniging en die zal met de historische vereniging foto’s uitzoeken voor plaatsing op de kalender. De leden van de historische vereniging krijgen de kalender. Mochten niet-leden de kalender ook willen, dan moeten ze zich voor 1 september melden. Aanmelden via: secretari aat@gemeentediever.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
RUINERWOLD - De fietsdriedaagse van Ruinerwold wordt dit jaar gehouden op 1-2 en 3 augustus. De plaatselijke VTRB probeert ook dit jaar weer mooie routes uit te zetten, om van Ruinerwold en de omgeving veel aantrekkelijke plekjes te laten zien. De verschillende routes zijn gemiddeld tussen de 28 en 34 km.

Fiets4daagse (13)A

Ga door met lezen van "Fietsdriedaagse Ruinerwold gepland in augustus"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
MEPPEL - Dit jaar bestaat de Meppeler Fiets Toer Club De Pedaalridders 40 jaar. Het bestuur heeft de leden een speciaal jubileumshirt aangeboden. In dit nieuwe shirt werd vorige week met vele leden een jubileumtocht verreden van circa tachtig kilometer. In augustus staat een tocht rond het IJsselmeer op het programma. Getracht wordt zoveel mogelijk de route aan te houden van 1976 die ten grondslag heeft gelegen aan de oprichting van de vereniging op 14 september 1976

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
ZUIDWOLDE - DE nieuwe airtrampoline die zwembad De Waterlelie in Zuidwolde rijker is, is direct al in trek bij de bezoekers. De kleurrijke trampoline werd bekostigd uit de opbrengst van de Zwemloop, die onlangs werd gehouden en met 181 deelnemers een groot succes werd.

Ga door met lezen van "Zwembad in Zuidwolde op weg naar zelfstandigheid"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
OOSTEINDE - Bij café Oosteinde is er op 13 augustus een 2x2 beachvoetbal vanaf 14 Jr. Tevens: Mysterie guest en Dj. Geef je op voor 5 augustus.

Beachvoetbal

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
RUINEN - Bij café Brinkzicht (Hees) in Ruinen is zondag 24 juli een grote trekharmonicadag. Deelnemers komen hiervoor uit alle windstreken een middagje spelen tussen 13.00 en 16.00 uur. Het zijn allemaal mensen uit verschillende plaatsen die gezamenlijk deze hobby hebben. Zo spelen ze af en toe samen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
BERGHUIZEN - Het was deze week ondanks het weer, een gezellige en druk bezochte stempelpost van de drentse fietsvierdaagse 2016 bij Dorpshuis De Barg'n. Iedereen genoot ondanks de regen binnen of buiten van een kopje koffie, appelgebak, broodje knakworst of bal gehakt. En ook de soep was erg in trek. Na de regenbuitjes kwamen de ijsjes ook in trek. De kinderen hadden ook veel lol op het springkussen en gratis ranja tappen uit de ranjakoe.

IMG-20160722-WA0024AA

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 23
REGIO - Om Burgernetmail nog beter af te stemmen op de wensen van de ontvangers, is er eind vorig jaar een enquête gehouden onder 4500 Burgernetdeelnemers in Noord Nederland. Van de ondervraagden geeft 95% aan dat Burgernetmail bijdraagt aan inzicht over veiligheidsincidenten die in de eigen woonomgeving plaatsvinden. 86% heeft het gevoel door Burgernetmail een bijdrage te kunnen leveren aan de veiligheid in de buurt.

Ga door met lezen van "Burgernetmail wordt positief ontvangen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 23
MEPPEL - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een op de Groenmarkt in Meppel geparkeerd bestelauto deels uit gebrand. Het motorcompartiment is geheel verwoest. Er was niemand bij de auto aanwezig. De brandweer had de brand snel onder controle. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Er zijn de afgelopen tijd vaker auto’s in Meppel door brandstichting in brand geraakt. Op 30 juni op een parkeerplaats aan de stationsweg en en een week eerder brandde een auto uit aan de Heemskerkstraat. In mei raakten twee auto's beschadigd bij een brand aan de Jan Tooroplaan in Meppel. Volgens de politie was er toen vermoedelijk ook sprake van brandstichting.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 23
DE WOLDEN - De ombudsman van De Wolden, Maas van Egdom, houdt elke maand spreekuur. U kunt daar met uw klachten of vragen over uw behandeling door de gemeentelijke organisatie terecht. Het eerstvolgende spreekuur is op maandag 25 juli 2016. U kunt voor dat spreekuur een afspraak maken met Anita van Ulsen, T. 14 0528. U kunt voor het maken van een afspraak ook mailen naar ombudsman@dewolden.nl. Bij spoedgevallen is in overleg een afwijkende afspraak mogelijk.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 23
10 september Karstenhoeve Ruinerwold

RUINERWOLD
- Op zaterdag 10 september van 13.00 tot 16.00 uur vindt er een taxatiemiddag van antiek en curiosa plaats in de Karstenhoeve voorafgaand aan de antiekveiling op 1 oktober. Wegens groot succes organiseert het bestuur van museumboerderij De Karstenhoeve twee antiekveilingen per jaar in april en in oktober.

KHR-foto-antiekveiling-2016-01


Ga door met lezen van "Taxatiemiddag van antiek en curiosa"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 23
ZUIDWOLDE - Tot 26 september 2016 exposeert Willy de Lange in het gemeentehuis in Zuidwolde. Willy de Lange komt uit Drogteropslagen en schildert en tekent al zo’n vijftien jaar. Naar eigen zeggen zijn haar werken: “zonder titel, zodat de toeschouwer zelf zijn belevenis hier uit kan halen”.

Ga door met lezen van "Expositie Willy de Lange in het gemeentehuis Zuidwolde "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
Zaterdag 23 juli (morgen) organiseert autoclub Friends&Cars op de Tippe in Staphorst. een evenement voor auto's, vrachtwagens en motoren.

Sommige voertuigen zijn getuned en gestyled. Deze voertuigen zijn door hun eigenaren verfraaid naar eigen smaak. De redactie heeft in elk geval eenertuig gezien en die was zeker de moeite waard.

Ga door met lezen van "Morgen voertuigspektakel op De Tippe in Staphorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
MEPPEL – In Meppel aan de Europalaan is een auto op de kop in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte licht gewond. De opgeroepen brandweer hoefde dan ook niet in actie te komen. De trauma heli met het MMT is gecanceld. De bestuurder raakte slechts licht gewond. Over de oorzaak is niets bekend.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
DE WOLDEN - De gemeenteraad van De Wolden doet mee aan de Democratic Challenge, een driejarig experimenteerprogramma van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Met dit programma wil de Democratic Challenge experimenten verzamelen, bundelen en ondersteunen voor vernieuwing van de lokale democratie.

Ga door met lezen van "Raad De Wolden doet mee aan programma Democratic Challenge"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
STAPHORST – In Staphorst slaande vlammen uit het dak van een papier recyclingbedrijf Huhtamaki Paper Recycling aan de Industrieweg. Hoe de brand is ontstaan is nog onbekend. De brandweer heeft inmiddels opgeschaald naar grote brand.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 885, totaal 17700 artikelen)