Dec 4
DE WOLDEN - Begin januari 2017 verschijnt de nieuwe gemeentegids van gemeente De Wolden. Voor deze editie van de gemeentegids was er een fotowedstrijd. De winnende foto prijkt op de voorkant van de gemeentegids 2017. Donderdag 15 december overhandigt burgemeester Roger de Groot de prijzen aan de winnaar van de fotowedstrijd en de nummers twee en drie.

Ga door met lezen van "Bekendmaking prijswinnaar fotowedstrijd gemeentegids 2017"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 4
ZUIDWOLDE - Anja Verbers van Landschapsbeheer Drenthe komt op dinsdag 13 december 2016 vertellen over pingoruïnes, over archeologische vondsten en de mogelijkheden van onderzoek, maar ook over de huidige betekenis. De lezing begint om 20.00 uur in ontmoetingscentrum De Boerhoorn in Zuidwolde.

lezing-anja-verbers-pingoruines1

Ga door met lezen van "Wat doen pingoruïnes in Drenthe?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 4
DRENTHE - De bestedingen in de sector recreatie en toerisme in Drenthe hebben in 2015 de grens van 1 miljard euro gepasseerd. Een toename aan zowel het aantal dagtochten, als het aantal overnachtingen in het luxere segment heeft ervoor gezorgd dat de toerisme-omzet sterk is gestegen. Het verblijfstoerisme is goed voor ongeveer een derde van de omzet. Twee derde is toe te schrijven aan de dagtochten.

Ga door met lezen van "Vrijetijdseconomie Drenthe goed voor meer dan een miljard bestedingen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 4
RUINEN - Op zondag 18 december 2016 wordt in de in kerstsferen gehulde Mariakerk in Ruinen de jaarlijkse Dorpskerstzang 2016 gehouden. Ruim een uur lang gezamenlijk zingen van en luisteren naar bekende kerstliederen. Aan deze avond wordt medewerking verleend door Adrie Terwal (orgel), Dini Ebing (panfluit), Roelanda van der Zwaag (dwarsfluit) en Margriet Middelbrink (kerst gedicht).

dorpskerstzangevenement2a

Ga door met lezen van "Dorpskerstzang Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 4
ZUIDWOLDE - Tijdens de inloopmorgen op 14 december a.s. van 10.00 tot 11.30 uur in de Boerhoorn, Oosterweg 14 te Zuidwolde staat de koffie met iets lekkers klaar en kan er een leuk kerststukje gemaakt worden. Om te weten voor hoeveel mensen we in moeten kopen zouden we graag willen dat u zich opgeeft voor deze morgen. Telefoon: 0528-378686 of een mailtje naar gerriederoo@welzijndewolden.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 4
ZUIDWOLDE - Op vrijdag 10 maart vindt de derde editie van De Wolden’s Got Talent plaats: dé talentenjacht in gemeente De Wolden. Kinderen die goed kunnen dansen, zingen, acrobatiek of iets anders, kunnen zich vanaf vandaag opgeven. Alleen of met een groepje, alle talenten zijn welkom!

talenten-1

Ga door met lezen van "Jonge talenten kunnen schitteren op podium!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 4
DE WIJK - Het Kerstconcert dat Popkoor Nameless gaat geven op 17 december in de kerk in IJhorst/De Wijk is totaal uitverkocht. Kaarten zijn niet meer verkrijgbaar.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 3
DRENTHE - Tijdens het jaarlijkse Recreatiecongres is het plan gepresenteerd voor ‘Drenthe: 5 sterren mountainbikeprovincie’ door de heer Arjan de Vries, directeur van de wielersportbond NTFU. ‘Drenthe dé 5-sterren mountainbikeprovincie’ is een gezamenlijk plan van de Drentse mountainbike gemeenschap. Daarmee is Drenthe de eerste provincie met een provincie brede mountainbikevisie. Vertegenwoordigers van de mountainbikeverenigingen, het wielerplatform, Marketing Drenthe, Sport Drenthe, Drenthe Beweegt, het Recreatieschap en de provincie Drenthe hebben de handen ineen geslagen om samen dit plan op te stellen met ondersteuning van de NTFU.

Ga door met lezen van "Drenthe zet in op de 5–sterren mountainbikeprovincie "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 3
DE WIJK - Genieten van het mooie natuurgebied van het Reestdal. Dat kan op tweede kerstdag, tijdens de traditionele kerstwandeling die Tourist Info Het Reestdal in en rondom de Wijk en IJhorst organiseert. Er kan gekozen worden tussen een korte route van ca. 6 km en een lange route van ca. 12 km. De routes gaan vrijwel geheel over onverharde paden en lopen een stukje langs de Reest en door bossen, langs vennen en heidevelden in de omgeving van de Wijk en IJhorst.

Ga door met lezen van "Kerstwandeling de Wijk-IJhorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 3
STAPHORST - Met een akoestische setting van de worshipband Solid United zullen er op de 2e interkerkelijke zangavond op DV zondag 11 december a.s. nog wat meer liederen worden gezongen in het kleine de Bron-kerkje in Rouveen. De eerste avond van eind oktober was bomvol en was open, positief, gezegend en geloofsopbouwend.

Ga door met lezen van "Tweede Interkerkelijke zangavond"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 3

DRENTHE - Het landelijke coachingsproject Popsport is op zoek naar muzikaal talent in Drenthe. Jonge muzikanten tussen 12 en 20 jaar die verder willen in de muziek kunnen zich nu aanmelden voor deelname aan Popsport 2017: www.popsport.nl

Ga door met lezen van "Bekende artiesten coachen jonge, muzikale talenten "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 3
DE WIJK - Op vrijdag 16 December willen wij u weer graag uitnodigen voor onze kerstmiddag. Wij beginnen met koffie/thee en wat lekkers erbij. Het kerkkoor uit IJhorst, de Cantorij, zal voor ons komen zingen. Er wordt een kerstgedicht / verhaal voorgedragen.

Ga door met lezen van "Kerstmiddag welzijn voor Ouderen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 3
RUINERWOLD - Kringloop De Wolden is al volop in kerststemming. Hoewel er natuurlijk ook volop sinterklaascadeautjes te koop zijn, is de kerstman al geweest om aanwijzingen te geven over hoe, waar en vooral wat er in de winkel moet. Kortom, de hele winkel is weer kleurig en fleurig aangekleed met ongelooflijk veel ballen, slingers, kerstbomen, adventstrapjes, kerstkaarten en andere kerstartikelen. Deze worden wekelijks aangevuld. Dus het loont zeker om regelmatig even terug te komen als u iets zoekt. Behalve dat is Kringloop de Wolden nu ook depothouder van Wecycle. Dat betekent dat we nu alles waar een stekker aan zit kunnen aannemen aldus coördinator Gerrit Brink. O.a. ook oude niet meer werkende tv’s etc.

Kerstartikelen (3)A
Kerstartikelen (2)A

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 3
REGIO - Voor de vierde keer wordt een Wereldlichtjesdag-bijeenkomst in de Reestkerk in Oud-Avereest georganiseerd. World Wide Candle Lighting is ontstaan in Amerika en de laatste jaren worden op veel locaties in Nederland ook bijeenkomsten gehouden waarin kinderen die overleden zijn worden herdacht. Wereldwijd wordt dit elk jaar op de tweede zondag in december georganiseerd. Dit jaar, op zondag 11 december, staan we wereldwijd met elkaar stil bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Op deze manier hopen mensen elkaar een lichtpuntje te bieden in deze donkere dagen, in deze ‘feest’ maand.

Ga door met lezen van "Wereldlichtjesdag Oud- Avereest"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
RUINERWOLD - Op zaterdag 3 december van 15.00 uur tot 17.00 uur organiseert de Karstenhoeve het Sunterklaoslott’n. Dit is een oude traditie uit deze omgeving, waarin met name bakkers hun klanten uitnodigden om spelletjes te spelen. Op deze manier konden de mensen voor Sinterklaasavond nog wat lekkere dingen winnen, waaronder taarten, speculaaspoppen, taaipoppen, chocola en pepernoten. Dit gaan we dit jaar in Museumboerderij de Karstenhoeve doen!

Ga door met lezen van "Sinterklaoslott'n in museumboerderij de Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
RUINEN - Het dorp Ruinen moet een duidelijk imago krijgen. Dat is het streven van het Regieteam Ruinen Poort Dwingelderveld en het moet eigenlijk al op korte termijn gerealiseerd worden. Het moet het begin zijn van een reeks maatregelen, die Ruinen weer goed op de kaart moeten zetten. De naam van dit project luidt ‘Welkom in Ruinen’.


archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Ruinen moet duidelijk imago krijgen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
REGIO - Afgelopen maandag vond het jaarlijkse Sportcongres Hoogeveen De Wolden weer plaats. Met zes inhoudelijke workshops en zo'n 80 bezoekers van lokale verenigingen was het een mooie bijeenkomst. De avond werd gestart met een terugblik op de gemeentelijke inzet op sport in de afgelopen jaren. Centraal stond de ontwikkeling naar het inzetten van sport als middel en de verbreding op gebied van een gezonde leefstijl en participatie door sport. Vervolgens werd in een plenaire lezing ingegaan op onderzochte motieven waarom kinderen wel of niet en voor welke sport zij kiezen.

Ga door met lezen van "Veel bezoekers en workshops bij Sportcongres 2016"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
REGIO - De politie waarschuwt voor twee mannelijke insluipers die met een babbeltruc in woningen proberen te komen. Er zijn op dit moment drie incidenten bij de politie bekend die sterke overeenkomsten vertonen. Wees alert op deze insluipers en verdachte situaties.

Ga door met lezen van "Politie waarschuwt voor insluipers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
RUINEN - Het Dwingelderveld is de laatste jaren groter, natter en stiller geworden. Het Kloosterveld is hier een mooi voorbeeld van. Gidsen van Natuurmonumenten nemen belangstellenden mee met de laarzen excursie door het Kloosterveld.

kloosterveld-okko-vos1
Foto: Natuurmonumenten / Okko Vos

Ga door met lezen van "Laarzen aan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
ZUIDWOLDE/RUINEN – De Crea Cafés van december in Zuidwolde en Ruinen staan alweer gepland. Woensdag 14 december bent u van 9.30 tot 11.30 uur van harte welkom in de bibliotheek in Ruinen. Een dag later op donderdag 17 december bent u welkom tussen 14.00 en 16.00 uur in de bibliotheek te Zuidwolde. Dus heeft u zin om creatief bezig te zijn en nieuwe mensen te ontmoeten dan bent u van harte uitgenodigd! U mag uw eigen knutsel- of handwerkje meenemen.

Ga door met lezen van "Crea Café Zuidwolde en Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 927, totaal 18539 artikelen)