Feb 28

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
ZUIDWOLDE - Op zaterdag 11 maart steken de bewoners van de Bremstraat de handen uit de mouwen om een ontmoetingsplek te creëren voor jong en oud in de buurt. De eerste werkzaamheden zullen bestaan uit het rooien van de beplanting van het perk. NL Doet, Dorpsvisie Zuidwolde, het Rabobank Stimuleringsfonds en Initiatiefrijk De Wolden hebben financieel bijgedragen om de plannen te kunnen realiseren.

Ga door met lezen van "NL doet Bremstraat Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
Vierde editie agrarische missverkiezing

DRETNHE – Ook dit jaar blijkt agrarisch Nederland weer veel schoonheden verborgen te hebben gehouden op het platteland. Uit wederom honderden aanmeldingen zijn vijftien prachtige dames geselecteerd voor de jaarlijkse boerinnenkalender, waaronder Anetta Arends uit Pesse. Samen met acht andere gegadigden gaat zij op 4 maart aanstaande strijden om de titel Miss Boerin 2017. Allen trots zijn op hun agrarische afkomst en welwillend de sector in een stralend daglicht te zetten.


winnares 2016 was Jildau Foto-Ronald-Hissink

Ga door met lezen van "Drentse Anetta gaat voor titel ‘Miss Boerin 2017’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DRENTHE - Het Mantingerzand in Drenthe biedt op 10, 11 en 12 maart podium aan de locatie-voorstelling WINDSTILLEVEN van Collectief Walden. WINDSTILLEVEN was afgelopen zomer een hit op het grootste locatie-theater festival van Europa, het Terschellingse Oerol.

Ga door met lezen van "Succesvoorstelling Oerol komt naar Mantingerzand"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DE WIJK - De Historische Vereniging de Wijk-Koekange houdt de ledenvergadering op vrijdag 24 maart 2017 in het ontmoetingscentrum ” de Havezate” van de Wijk. Aanvang 20.00 uur. Na de korte ledenvergadering(20.30 uur) gaan we kijken naar een film over het Reestdal, met afwisseling van een quiz over de Wijk en Koekange. Welkom op deze avond.

cafe-centraal-met-tram

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
ECHTEN - Vrijdag 3 maart gaan de leerlingen van ODBS ’t Echtenest, tezamen met hopelijk alle kids uit ons dorp en overige belangstellende kids,´van Binnen naar Buiten´ om met z´n allen te gaan fietsen! De Sponsorcross wordt georganiseerd om hen kennis te laten maken met fietscrossen. Lekker buiten bewegen met deze sport vol snelheid, techniek, fietsbeheersing en spektakel!

Ga door met lezen van "Echtense Sponsorcross"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
IJHORST - Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” viert haar 60-jarig jubileum en deze prestatie mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Op maandag 6 maart aanstaande is er een feestelijke jubileumviering in zaal Spoorzicht, waarvoor alle leden van deze vereniging zijn uitgenodigd. Aanmelden hiervoor kan nog tot uiterlijk 3 maart bij jubileum@nbvijs.nl.

Ga door met lezen van "Jubileumviering Natuurbeschermingsvereniging"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
DE WIJK - Op vrijdag 17 maart 20.30 uur is de Algemene Ledenvergadering van de Oranjevereniging De Wijk. U bent van harte welkom in sporthal De Slenken. We bedanken deze avond ook onze sponsoren en vele vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat onze activiteiten kunnen doorgaan. De Oranjevereniging is daar natuurlijk ontzettend blij mee! De agenda voor de vergadering zal klaarliggen voor u bij binnenkomst.

oranjever2AA

Ga door met lezen van "Algemene Ledenvergadering Oranjevereniging"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
RUINERWOLD - Zondag 5 maart treed het Rob Agerbeek Trio op in de Polletuin. Pianist Rob Agerbeek bekend van de Dutch Swing College Band, is ook arrangeur, bandleider en componist. Zijn succes starte in Den Haag waar hij het jazz Concours won. Hij speelde samen met Ben Webster, Sanny Day, Oscar Peterson, Nat King Cole en vele anderen.

Ga door met lezen van "Boogie Woogie met Rob Agerbeek in Polletuin"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
ZUIDWOLDE - Zondag 5 maart kan er gedanst worden in ontmoetingscentrum De Boerhoorn. Speciaal voor deze middag zullen Didi Bouwmeester en Ina Doldersum een workshop line dance gaan geven. De middag begint om 14.00 uur en is in ontmoetingscentrum De Boerhoorn. Entreekosten € 2.

Ga door met lezen van "Line Dance op zondagmiddag in De Boerhoorn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
ZUIDWOLDE - Samen met de eigenaar, projectontwikkelaar Nikkels, Le Clerq Planontwikkeling en Buning Wegenbouw B.V., wil het college van De Wolden woningbouw realiseren op het terrein van de voormalige camping Ekelenberg in Zuidwolde. Nu is de overeenkomst ondertekend om deze woningbouwontwikkeling mogelijk te maken.

Ga door met lezen van "Gemeente maakt bouw mogelijk op locatie Ekelenberg"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
RUINEN - Veel wielersporters zien er al weer naar uit, op zondag 5 maart 2017 wordt de MTB Marathon van Ruinen alweer voor de 15e keer georganiseerd. De start is zoals altijd bij sporthal “De Marse” aan de Mr. Harm Smeengestraat 54 te Ruinen De belangstelling voor deze jaarlijks terugkerende toertocht blijft groeien en WTC Ruinen doet er alles aan om ook dit jaar er weer een geslaagd evenement van te maken.


Ga door met lezen van "MTB Marathon van Ruinen voor de 15e keer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
MEPPEL - Belangstellenden kunnen vanaf woensdag 8 maart een vierdelige serie ontmoetingen bijwonen over het doorgeven van waarden in opvoeding. De vier themaontmoetingen ‘Waardevol opvoeden’ duren elk twee uur en vinden plaats bij het Apostolisch Genootschap, aan de Witte de Withstraat 2.

Ga door met lezen van "Themaontmoetingen ‘Waardevol opvoeden’ "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
IJHORST - ‘Wordt mijn uitgebrachte stem door politici verkwanseld?’ ‘Functioneert onze parlementaire democratie nog zodanig dat mijn mening ook gehoord wordt in ‘Den Haag’?’ Deze en andere vragen worden bediscussieerd in het derde levensbeschouwelijk café dat de Protestantse Gemeente IJhorst - De Wijk houdt. De column wordt in de kerk aan de Reest uitgesproken door de burgemeester van de Gemeente De Wolden, de heer Roger de Groot. Hij is vrij in de keuze van zijn onderwerp, dus dat vernemen we op zondagmiddag 12 maart in de kerk aan de Kerkweg 10 te IJhorst.

Ga door met lezen van "Derde editie Levenscafé ‘Aan de Reest’ komt er aan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
ZUIDWOLDE - In april 2013 heeft de gemeenteraad besloten om het vak met de oudste graven op de begraafplaats in Zuidwolde (vak K) vrij te maken voor nieuwe graven. Het gaat om ruim 400 graven waarin tussen 1932 en 1970 is begraven. Het college is van plan dit besluit in 2018 uit te voeren. Ter voorbereiding hierop staan vanaf maart bij het betreffende deel van de begraafplaats in Zuidwolde bordjes waarop hiervan melding wordt gemaakt.

Ga door met lezen van "Gemeente maakt ruimte voor nieuwe graven"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
DE WOLDEN - Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte of toeslagen aanvragen, kunnen in maart en april terecht in de Bibliotheken van Ruinen en Zuidwolde. Samen met Welzijn De Wolden biedt de bibliotheek gratis belastingspreekuren om mensen te ondersteunen.Ga door met lezen van "Bibliotheek De Wolden helpt bij belastingaangifte"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
DE WIJK - Op 17 januari 2017 heeft het college van B&W besloten de aula op de begraafplaats in de Wijk over te dragen aan Gerda Habes Uitvaartzorg in de Wijk. Met als uitgangspunt dat de aula beschikbaar blijft voor alle inwoners. Op 16 februari 2017 heeft de gemeenteraad deze beslissing overgenomen.

Ga door met lezen van "Herinrichting aula begraafplaats de Wijk "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
RUINEN - “Dit is wat we nodig hebben”, vond VVD-Tweede Kamerlid Helma Lodders tijdens haar werkbezoek aan ’t Vershuus in Ruinen, “nieuwe initiatieven en samenwerking. Nieuwe manieren om betere kwaliteit sneller bij de consument te krijgen. Waarbij mensen weer rechtstreeks kennis kunnen maken met verse landbouwproducten. Wij als politiek hebben ervoor te zorgen dat beperkende regels op dat punt worden weggenomen.”Ga door met lezen van "Tweede Kamerlid Helma Lodders bezoekt Boerderijwinkel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
ZUIDWOLDE - In ‘t Wheemhuus in Zuidwolde start vanaf 1 maart een avondspreekuur van Verloskundigenpraktijk Hoogeveen. Dit is een zelfstandige 1e lijns praktijk, met een vestiging in ziekenhuis Bethesda (begane grond, naast de apotheek). Het team bestaat uit vijf verloskundigen met jarenlange ervaring, die zelf ook allemaal moeder zijn. De praktijk scoort hoog op het gebied van cliënttevredenheid (cijfer 8,9 gegeven door zwangeren).

Ga door met lezen van "Avondspreekuur gaat van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
DE WIJK - Het nieuwe jaar is net begonnen en menigeen is bezig zijn leven te beteren. Meer bewegen en gezonder eten zijn veel voorkomende goede voornemens en wat zou een betere manier zijn om er invulling aan te geven dan een moestuin te beginnen?

Ga door met lezen van "VTV De Slenken begint aan nieuw tuinseizoen "

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 954, totaal 19076 artikelen)