Apr 29
DRENTHE – Inwoners van de provincie Drenthe vragen per hoofd van de bevolking gemiddeld 5% minder vaak dan het landelijke gemiddelde een lening aan. Daarmee bezetten ze de zesde plaats in de provincie ranking. Flevoland is koploper lenen. Per hoofd van de bevolking vragen de inwoners van die provincie gemiddeld ruim anderhalf keer vaker (71%) een lening aan dan gemiddeld.

Ga door met lezen van "Inwoner provincie Drenthe leent minder vaak dan gemiddeld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
ECHTEN - Wegens zeer natte terreinomstandigheden heeft de organisatie moeten besluiten de Havezathemarkt op zondag 1 Mei af te lasten. Marktkramen kunnen niet worden geplaatst en ook bezoekers zouden met hun auto`s vast komen te zitten te zitten op de parkeerplaatsen. In 2017 vindt op de 1e zondag in mei de Havezathemarkt weer plaats.


Foto: archief. In 2017 vindt op de 1e zondag in mei de Havezathemarkt weer plaats

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
RUINEN - Vanwege het slechte weer gaat het Zwembad Ruinen een week later open dan gepland, namelijk op zaterdag 7 mei. Op die dag is het zwembad van 13.00u tot 17.00u voor iedereen gratis toegankelijk. Om 14.00u wordt het nieuwe speelschip 'gedoopt’ voor en door de jongste bezoekers. Kinderen mogen verkleed komen, en maken kans op een prijs voor de mooiste outfit. Voor alle piraatjes is er een gratis ijsje.

Ga door met lezen van "Zwembad Ruinen wegens weersomstandigheden week later open"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
ZUIDWOLDE - Natuurvereniging Zuidwolde organiseert op zondag 8 mei een excursie naar het Börkener Paradies vlakbij Meppen in Duitsland. Het natuurgebied is bekend om de vele vogels, vooral de Nachtegalen. Gezamenlijk vertrek is om 06.00 uur vanaf het Tonckenshuys in Zuidwolde.


foto: Albert Kerssies

Ga door met lezen van "Vogels kijken in het Börkener Paradies"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
RUINEN - Het Nationaal Park Dwingelderveld bestaat 25-jaar! Ter ere daarvan wordt op dinsdag 3 mei een wandel- en fietstocht georganiseerd. De tochten zijn beide 25 kilometer lang en starten in Dwingeloo bij Grand Café de Brink. De wandeltocht start tussen 9.00-11.00 uur. Start van de fietstocht is tussen 14.00-14.30 uur.

Ga door met lezen van "Brinken wandeltocht 2016 "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
flyer_digitaal3A

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
DE WOLDEN - Vindt u het lastig om te kiezen welke provider voor u de beste keus is? Dan willen wij van glasvezel de Wolden u daar graag mee helpen. Daarvoor houden wij inloopdagen. Hierbij zijn de providers Stipte en Fiber ook aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Ga door met lezen van "Inloopdagen voor Glasvezel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
DE WIJK - Na in 2014 begonnen te zijn met een wielerronde “nieuwe stijl” heeft het bestuur van De Wiek op Wiel’n ook in 2016 haar begroting weer rond gekregen! De datum die door de KNWU voor de 57e Wieleronde De Wijk is toegewezen: zaterdagavond 21 mei 2016. Opnieuw maken de dames de dienst uit in het mooie Reestdorp en opnieuw zal de karakteristieke “Wieker Meule” middelpunt zijn van een paar mooie wedstrijden!


Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Wielerronde De Wijk op 21 mei"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
DE WOLDEN - De PvdA fractie vindt de bezuiniging op de bibliotheken in De Wolden te voorbarig. Op 28 april gaat de gemeenteraad met elkaar in discussie over bezuinigingen bij de bibliotheken in De Wolden. De PvdA vindt dat er eerst een goede discussie over de functies en maatschappelijke rol van het bibliotheekwerk moet worden gevoerd voordat er wordt gesneden.

Ga door met lezen van "PvdA De Wolden vindt bezuinigingen op de bibliotheek te voorbarig "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden gaat de eikenprocessierups preventief behandelen met nematoden. Dit is een biologische en natuurvriendelijke wijze die bijdraagt aan de beheersing van de eikenprocessierups. De werkzaamheden vinden plaats langs een deel van de volgende wegen: Linderweg in Linde, Hessenweg in de Wijk, Echtenseweg in Ruinen en de Ruinerdijk in Ruinen. De uitvoeringen staan/stonden gepland voor week 16 en 17, dit is afhankelijk van de weersomstandigheden.

eikenprocessierups (1)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Preventieve bestrijding eikenprocessierups "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
FORT - Onderons bij de soep is inmiddels een begrip geworden in Fort. Mensen ontmoeten elkaar onder het genot van een kop eigengemaakte soep met heerlijk zelfgebakken brood en boe-renkaas. Gezellig met elkaar eten en samen in gesprek. Op dinsdag 10 mei kunt u weer terecht in de Snikke in Fort. Iedereen is van harte welkom. De inloop is vanaf 12.00 uur. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, de richtprijs is € 3,00. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lotte Koolhof: lottekoohof@welzijndewolden.nl of 0528-378686.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
RUINEN - Het jaarlijkse kampioenschap eiergooien georganiseerd door VVVO Ruinen op Koningsdag was weer een klein spektakel. Door de weersomstandigheden en de temperatuur was het dit jaar alleen voor de jeugdige deelnemers uit Ruinen. Er was toch een kleine publieke belangstelling die in een party tent en de schuur van zaal Hees het tijdens de buien droog hield.

eiren gooien1
foto: Jans Schulting.

Ga door met lezen van "Kampioenschap eiergooien spektakelstuk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
STAPHORST - Drie dagen lang héél veel voordeel bij Boer Staphorst en Budget Home Store. Alleen op 28, 29 en 30 april! Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.boer-staphorst.nl/royale-korting


Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
RUINEN - Het is de laatste weken een drukte van jawelste bij de verbouwing van de 'doe het zelf zaak Eggen' tot het nieuwe 'vershuus'. De boerderij winkel waar straks vanaf 29 april na de opening door wethouder J.ten Kate, boerenkaas,fruit en o.a. gegrilde kip kan worden gekocht. Vandaag werd door de mannen aan de buitenkant de eye catcher geplaatst. Op 29 april om 10.00 uur is de opening van de nieuwe 't Vershuus Boerderijwinkel Ruinen. foto: Jans Schulting.


vershuus

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
DRENTHE - De provincie Drenthe stelt de komende drie jaar 750.000 euro beschikbaar voor de vergroening van de chemie in Zuidoost Drenthe. Doel is om innovatie binnen de bedrijven te versnellen en de Drentse initiatieven op de kaart te zetten. Met de bijdrage van de provincie kan de chemiesector zich verder ontwikkelen en hun status van toplocatie voor groene chemie in Nederland versterken.

Ga door met lezen van "Provincie investeert in vergroening chemie Zuidoost Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
DE WIJK - Koningsdag De Wijk werd net als in vele andere plaatsen in een afgeslankte vorm gevierd. Door de slechte weersverwachting besloot de Oranjeverenging De Wijk de afgelopen week al vroegtijdig actie te ondernemen. Het programma werd omgegooid, en verplaats naar ontmoetingscentrum De Havezate. De fietstocht en het Huttenspektakel moesten worden afgelast.

Koningsdag De Wijk 2016 (4)A
Koningsdag De Wijk 2016 (14)A
foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Koningsdag De Wijk in afgeslankte vorm"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
DE WIJK - Op zaterdag 30 april 2016 gaat zwembad De Slenken in de Wijk weer open. Als u voor 30 april 2016 online bestelt én betaalt, profiteert u van een aantrekkelijke korting. Wees er dus op tijd bij! Vanaf 1 mei geldt het seizoenstarief. U kunt uw abonnement online samenstellen en bestellen via www.dewolden.nl/sport/zwembaden. Na betaling krijgt u uw zwemabonnement(en) thuisgestuurd.

Ga door met lezen van "Bestel online voordelig uw zwemabonnement!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
RUINERWOLD - Vanaf maandag 9 mei wordt de dorpskern in Ruinerwold voorzien van nieuwe straatverlichting! Een klassiek armatuur door de bewoners zelf gekozen. Er worden zo'n 60 armaturen met bijpassende masten geplaatst. De lantaarnpalen hebben LED-verlichting en bewegingssensoren die zorgen voor een energiereductie van 80 tot 85 procent.

verlichting

Ga door met lezen van "Nieuwe duurzame straatverlichting dorpskern Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
Optredens van o.a: Jannes, Papa di Grazzi

ECHTEN - Het dorpsfeest in Echten bestaat dit jaar honderd jaar, en dat wordt uitgebreid gevierd. De zeskamp loopt het gehele jaar als een rode draad door Echten heen. Er staan liefst 120 deelnemers op de lijst. Op 22 mei is er een grote dorpspicknick bij Visio Huis te Echten en na afloop is er ook een zes kampspel. Het dorpsfeest vindt plaats in een grote feesttent in van Visio het Huis te Echten

Ga door met lezen van "Feestcommissie Echten pakt flink uit"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
KOEKANGE - Vanaf aanstaande vrijdag 29 april gaat meester Gerrit van Meppel Actief ook in Ruinerwold en Koekange maandelijks peutergym verzorgen. Om 9.00 uur op de Arendsvleugel en om 11.00 uur op de Johan Frisoschool. Meedoen is gratis en opgave is niet nodig.

peutergym1

Ga door met lezen van "Peutergym in Ruinerwold en Koekange"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 858, totaal 17150 artikelen)