'

Sep 24
RUINERWOLD - Onder zonnige omstandigheden traden Kios en Refleks vandaag tegen elkaar aan. Het is belangrijk om bij verre uitwedstrijden, deze werd gespeeld in Rijswijk, om goed de 'reisbenen' los te krijgen. Dit alles om geen valse start aan de wedstrijd te maken.

Ga door met lezen van "Kios neemt de punten mee naar Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
Eerste tankstation in Nederland met groene waterstof

REGIO - Green Planet biedt medio 2018 als eerste tankstation in Nederland groene waterstof aan voor personenauto’s en trucks/autobussen. Het multifuel tankstation aan de A28 bij Pesse is betrokken bij een innovatief samenwerkingsproject met onder andere Gasunie New Energy, TenneT, New Energy Coalition, EnergyStock en de TU Delft.

Ga door met lezen van "Waterstof tanken bij Green Planet"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
DRENTHE - Jonge, gedreven amateurmusici uit Drenthe kunnen op zaterdag 4 november deelnemen aan de Jeugdorkestendag Symfonica in D.. Leerlingen die normaal gesproken individueel les krijgen kunnen ervaren hoe het is om samen te spelen in een groot orkest. Het stuk dat centraal staat is “Het Carnaval der Dieren” van componist Camille Saint-Saëns. Symfonica in D. vindt dit jaar plaats in Emmen.

Ga door met lezen van "Provinciale Jeugdorkestendag Symfonica in D"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
DE WOLDEN - Voor het derde jaar vindt in oktober de Maand van de Vrijwilliger plaats. Dit jaar zal het ViP De Wolden samen met Wijdewolden.nl Sociale Buurtmarkten organiseren door heel De Wolden. Een markt waarbij vraag en aanbod, op het gebied van vrijwilligers en organisaties én maatschappelijke initiatieven bij elkaar wordt gebracht.

Ga door met lezen van "Sociale Buurtmarkten in De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
RUINERWOLD - Zondag 1 oktober treed Marjolein Meijers op met het programma: 'Muziek'. Zij maakt muziek, al een leven lang, In 2016 stond zij 40 jaar op de planken met div. bandjes, De Berini`s, Jan Rot en solo met haar twee vaste muzikanten Walter en Onno Kuipers. 'Muziek' heeft veel nieuwe muziek en veel nieuwe liedjes Nederlandstalig. Deze middag gaan we met Marjolein op een muzikale wereldreis. We vertrekken uit Rotterdam en gaan via Ierland, Bulgarije en Turkije met een grote zwaai naar Amerika.Ga door met lezen van "Marjolein Meijers in de Polletuin"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
ECHTEN - Ook zo benieuwd hoe het spel bridge eigenlijk werkt? Dan is deze bridge cursus iets voor jou! Op woensdagavond 4 oktober om 20.00 uur starten wij weer met een nieuwe reeks in ‘d Olde Karke, Zuidwoldigerweg 8 te Echten. Deze bridgecursus wordt georganiseerd door de activiteiten commissie van Echten, onder leiding van mw. F . Strijker.

Ga door met lezen van "Bridge cursus in Echten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
DRENTHE - Jonge, gedreven amateurmusici uit Drenthe kunnen op zaterdag 4 november deelnemen aan de Jeugdorkestendag Symfonica in D. Leerlingen die normaal gesproken individueel les krijgen kunnen ervaren hoe het is om samen te spelen in een groot orkest. Het stuk dat centraal staat is “Het Carnaval der Dieren” van componist Camille Saint-Saëns. Symfonica in D. vindt dit jaar plaats in Emmen.

Ga door met lezen van "Jeugdorkestendag Symfonica "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
DE WIJK - Komt u eens langs op de maandagmorgen in De Havezate te De Wijk. Het is een spel voor iedereen. Jong en oud. Het gaat in hoofdzaak om de gezelligheid, om met elkaar die ballen op een mooie manier te laten rollen, waarbij hilarische momenten kunnen ontstaan. Heeft u nog nooit van koersbal gehoord, dan is het hoog tijd dat u even poolshoogte komt nemen hoe het er toegaat en wat het inhoudt.

Ga door met lezen van "Zin in een spelletje Koersbal en/of Bingo?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
RUINEN - Het barok-ensemble Clamore geeft zondagmiddag 24 september een inloopconcert ten huize van de familie Kraal aan de Benderse 17 in Ruinen. Dit is schuin tegenover het Bezoekerscentrum Dwingelderveld van Natuurmonumenten.

Ga door met lezen van "Barok-ensemble geeft inloopconcert"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
DE WIJK - De Wieker band Big John speelt op zaterdag 14 oktober in cafe de Wiekslag in De Wijk. Big John is in 2014 ontstaan uit de terziele gegane nederlandstalige rockband Nyxx. Maar het maken van stevige rock zit Zanger Mario Mos, slaggitarist André Hendriks en bassist John Eskes in het bloed en ze laten het er niet bij zitten. Er worden een nieuwe lead-gitarist en drummer worden aangetrokken.


Ga door met lezen van "Big John bij de Wiekslag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
ZUIDWOLDE - De zomer is weer voorbij en de zondagmiddagactiviteiten voor mensen met een beperking gaan weer van start! Op zondag 8 oktober staat er een talentenjacht op het programma. Kun je goed zingen, dansen, playbacken of iets anders? Meld je dan vóór 3 oktober aan door een mail te sturen naar leonoorcolenbrander@welzijndewolden.nl

Ga door met lezen van "Talentenjacht voor mensen met een beperking"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
RUINERWOLD - Zaterdag 7 oktober staat Ruinerwold in het teken van de peer! Op deze eerste zaterdag van oktober is er weer de bekende perenveiling en perenpluk met diverse activiteiten langs de prachtige Dokter Larijweg. Traditioneel is inmiddels ook de antiek- en curiosaveiling die deze middag plaatsvindt bij Museumboerderij de Karstenhoeve, eveneens gelegen aan deze mooie perenbomenweg.

KHR-veiling-foto2A

Ga door met lezen van "Antiek- en curiosaveiling bij de Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
ECHTEN - Naast het gebruikelijke klaverjassen en jokeren, organiseert Nut & Genoegen nu ook pokeren. Wie heeft de “troef” tijdens het klaverjassen, de kunst van de minste punten bij het jokeren, of kun je goed bluffen met een stalen pokerface. Kom er maar eens achter tijdens de kaartavonden van het nieuwe seizoen.

Ga door met lezen van "Kaart- en pokerseizoen bij Nut & Genoegen Echten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
RUINEN - Op zondag 24 september is de jaarlijkse tuin- en smaakmarkt bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. Deze kleinschalige markt bestaat uit kramen met tuinplanten, kunst, tuindecoraties, ijs, jam, honing en andere lekkernijen. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er leuke activiteiten en bezienswaardigheden aan de Benderse 22 in Ruinen. Toegang tot de markt en parkeren is gratis.


foto: Okko Vos

Ga door met lezen van "Tuin- en Smaakmarkt bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
RUINERWOLD -‘Dog Dance voor iedereen’ is de slogan van de Nederlandse Dog Dance Bond (NDDB); alle soorten en maten honden kunnen deze leuke sport beoefenen. Tijdens het NK, dat op zondag 24 september plaatsvindt in Buurthuis Buddingehof in Ruinerwold, laten veel verschillende honden zien die strijden om de titel van Nederlands Kampioen 2017.

Ga door met lezen van "NK Dog Dance in Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 22
DE WOLDEN - De Wolden bruist, sprankelt, borrelt! Dit weekend staat het grensgebied tussen de Wijk en IJhorst bol van kunst, muziek, natuur, smaken en verhalen. Een ware cultuurexplosie in De Wolden! Wethouder Mirjam Pauwels: “De inwoners van De Wolden zijn ondernemend en nemen samen allerlei initiatieven op het gebied van onder andere kunst en cultuur, recreatie en toerisme en behoud van de natuur. Het is mooi om te zien hoe participatie in onze genen zit en hoe de inwoners van De Wolden dit zelf als een soort vanzelfsprekendheid zien.”

Ga door met lezen van "De Wolden sluit zomer af met een cultuurexplosie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 22
DRENTHE - De provincie Drenthe is op zoek naar kandidaten voor de Grote Culturele Prijs van Drenthe. Deze oeuvreprijs voor jarenlange prestaties in één of meerdere kunstdisciplines wordt in april 2018 uitgereikt. Kent u een persoon, instelling of groep van Drentse afkomst die deze prijs volgens u verdient? U kunt uw kandidaten tot uiterlijk 1 oktober 2017 aanmelden bij de provincie.

Ga door met lezen van "Wie verdient de Grote Culturele Prijs van Drenthe 2018?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 22
DE WOLDEN - Op zaterdag 7 Oktober 2017 is de Dag van de Ouderen in de Molenhoeve in Echten. De aanvang 10:00 uur en de Entree is gratis. De Opening wordt verricht door Wethouder Jan van ’t Zand met de onthulling van de Wensboom. Verder zijn er optredens koren en orkesten, workshops, demonstraties, lezingen en historische films. Geen vervoer? Geen probleem! Bel even met 0528-371927.

mantelzorgers-13a
Er zijn o.a. diverse workshops. foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Dag van de Ouderen Gemeente de Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 22
RUINEN - In de historische Mariakerk aan de Brink in Ruinen wordt zondagavond 24 september om 18.00 uur een Choral Evensong gehouden. Een Evensong is en sfeervolle, verstilde avondviering met veel koorzang, geinspireerd op de aloude zangen in de kloosters en de avonddiensten in de grote kathedralen van de Engelse Anglicaanse kerk.

Ga door met lezen van "Evensong in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 22
Steeds meer huiseigenaren willen van het gas af

DRENTHE - Dit jaar viert de Nationale Duurzame Huizen Route haar eerste lustrum. Inmiddels hebben meer dan 745 huiseigenaren hun woning als voorbeeld aangemeld op de website. Deze huiseigenaren willen anderen op weg helpen met het verduurzamen van hun woning door kennis en ervaring te delen. Tijdens de opendeurdagen op zaterdag 4 en 11 november 2017 zijn er weer een groot aantal woningen te bezoeken met een variatie aan duurzame maatregelen. De organisatie hoopt dit jaar door te groeien naar 1.000 duurzame huizen.

Ga door met lezen van "Duurzame Huizen Route dit jaar naar 1.000 duurzame huizen"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1022, totaal 20438 artikelen)