Jul 24
REGIO - Ben jij in het bezit van stalen zenuwen en een sterke maag? Houd je van snelheid, hoogtes en loopings? Dan heeft de Nederlandse kortingswebsite Uitmetkorting.nl wellicht een droomvacature voor jou. De website is voor het vijfde jaar op rij op zoek naar een achtbaantester!

Ga door met lezen van "Achtbaantester gezocht!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
DRENTHE - Van mei tot en met augustus kunt u in de provincie Drenthe in contact komen met de eikenprocessierups. De brandharen van de rupsen kunnen leiden tot ernstige irritaties aan huid, ogen en luchtwegen bij mens en dier.

eikenprocessierups (1)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Eikenprocessierups kan tot klachten leiden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
FREDERIKSOORD - Ontdek hoe lekker en gezond voedsel wordt gemaakt tijdens de foodzoekers-middagen op de Koloniehof in Frederiksoord. Voor kinderen en ouders zijn er leerzame activiteiten zoals boter karnen, mosterd maken, graan malen, bijen spotten, wormen zoeken, groenten en kruiden herkennen, gras determineren, aardappels rooien, appels proeven, crêpes bakken. De data zijn: donderdag 27 juli en 3, 10 en 17 augustus tussen 13.00 en 16.00 uur. Bezoekers betalen een kleine bijdrage en krijgen daarvoor toegang tot het museum en een crêpe-pannenkoek.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
DE WOLDEN - Vanaf 1 juli 2015 is De Wolden gestart met het inzamelen van verpakkingsafval via speciale containers: PMD-containers met een oranje deksel. Voor plastic, metaal en drankenkarton. En dat werkt! De hoeveelheid ingezameld materiaal is daardoor in 2015 met 75% gestegen.


Ga door met lezen van "Inzamelen leeg verpakkingsmateriaal werkt! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 24
DE WOLDEN - Je buren kies je niet uit. Ze komen gewoon naast, boven of onder je wonen of woonden er al toen jij de sleutel kreeg. Als buren woon je vaak dicht op elkaar en heb je dagelijks met elkaar te maken. Soms hoor je elkaar door de muren heen. Toch vergeet je heel gemakkelijk dat je buren hebt. Dat kan leiden tot irritaties tussen jou en je buren. Want jullie houden waarschijnlijk van andere muziek, gaan op andere tijdstippen slapen en werken, hebben misschien kinderen die vroeg op bed gaan, enzovoorts. Door rekening met elkaar te houden als buren blijft het leuk in jouw buurt.

Ga door met lezen van "Buurtbemiddeling heeft informatieve boekjes beschikbaar "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 23
DE WOLDEN - Het ene jaar lukt het vlot om een aantal bedrijven te vinden die mee willen doen aan de boerderijendag, het andere jaar moeten we wat langer zoeken maar ook dit jaar is het weer gelukt. We hebben een goede mix van nostalgie, up to date en wat men noemt, verwant aan de agrarische sector kunnen vinden. De Open boerderijendag in De Wolden is op zaterdag 29 juli 2017.


Ga door met lezen van "Open Boerderijendag op 29 juli"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 23
RUINEN - Op dinsdag 25 juli 2017 is het echtpaar Wever-Kloeze 65 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur op dinsdag 25 juli 2017. Het echtpaar woont aan de Jan Wieringaweg in Ruinen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 23
ZUIDWOLDE - De gemeenteraad van De Wolden heeft tijdens de behandeling van de Kadernota het college van burgemeester en wethouders de opdracht meegeven om te onderzoeken of er draagvlak is om te komen tot de realisatie van een multifunctionele accommodatie en zo ja, in welke vorm en omvang.

Ga door met lezen van "Onderzoek mogelijkheid realisatie Multifunctionele Accommodatie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 23
DE STAPEL - Langs de oevers van de Reest vindt op 9 en 10, 16 en 17 en 23 en 24 september een intiem kunstevenement in de natuur plaats. 28 Deeltijdkunstenaars, uit de regio en daarbuiten, lieten zich in het afgelopen half jaar inspireren door dit unieke landschap en tonen hun werk op binnen en buitenlocaties aan het publiek.

Reestdal (2)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Laat de Reest je wakker kussen in september"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 23
RUINERWOLD - Tijdens de zomervakantie is de Buurtkamer iedere maandagochtend geopend van 9.30 – 11.30 uur. Dorpshuis de Buddingehof is tijdens de vakantieperiode gesloten, daarom maken we tijdelijk gebruik van een ruimte in ’t Vonder van zorgcentrum de Noorderboog. Het gaat om de maandagochtenden vanaf 24 juli t/m 28 augustus.

Ga door met lezen van "Buurtkamer geopend in vakantie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 23
RUINERWOLD - Op donderdag 28 september organiseert Speeltuinvereniging De Woldklimmers uit Ruinerwold in samenwerking met EHBOplus- Meppel een EHBO avond. Deze avond zijn ouders/ opa’s, oma’s/ oppas/ etc. van harte welkom om meer te weten te komen over EHBO bij kinderen.


Ga door met lezen van "Kinder Ehbo cursus"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 23
DRENTHE - De provincie Drenthe heeft haar 5-sterrenstatus als fietsprovincie weten te behouden. Dat maakte het Landelijk Fietsplatform bekend op basis van de kwaliteitsmonitor die het platform tweejaarlijks uitvoert. De provincie Drenthe scoort maximaal op de wijze waarop zij het beheer en onderhoud van het routenetwerk oppakt.

Ga door met lezen van "Fietspaden Drenthe behouden hoogste 5-sterren kwaliteitsniveau"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 23
DE WIJK - Stichting Het Drentse Landschap organiseert op zondag 23 juli om 14.00 uur een prachtige fietstocht rond de ooievaars en boerdijen in het Reestdal. Deelname is gratis en aanmelden noodzakelijk i.v.m. een maximum aantal deelnemers. Aanmelden kan via aanmelden@drentslandschap.nl.

Ga door met lezen van "Boerderijenfietstocht in het Reestdal"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
DE WOLDEN - De openingstijden van de bibliotheken in gemeente De Wolden zijn in de periode 24 juli tot en met 3 september 2017 aangepast.

Ga door met lezen van "Aangepaste zomer-openingstijden bij bibliotheken De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
REGIO - Op zondag 23 juli is er een openlucht kerkdienst naast de Protestantse Kerk van IJhorst/De Wijk. Het thema van deze dienst is ‘Groeien’ en we gaan o.a. bekende opwekkingsliederen zingen. De kerkdienst begint om 10 uur op het pleintje tussen de kerk en de Reest. Het is de bedoeling dat iedereen zelf een (camping)stoel meeneemt. Na de dienst is er koffie met iets lekkers erbij. U bent van harte welkom en we hopen op mooi weer.


Dit keer is het niet in de kerk, maar op het pleintje tussen de kerk en de Reest

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
DE WOLDEN - In 2017 is het 100 jaar geleden dat vrouwen zich volgens de Grondwet voor het eerst verkiesbaar mochten stellen als politicus. Twee jaar later kregen zij ook actief kiesrecht (stemrecht). Een keerpunt voor de politiek in Nederland. Wethouder Mirjam Pauwels is één van de ambassadeurs van het project ‘Vrouwen Kiezen’ van de provincie Drenthe.

Ga door met lezen van "Vrouwen kiezen, ook in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
REGIO - Op veel eiken kunt u in deze periode behaarde rupsen aantreffen. Deze rupsen gaan ’s nachts groepsgewijs -in processie -op zoek naar voedsel (eikenbladeren), vandaar de naam eikenprocessierups. De rupsen krijgen brandharen. Deze kunnen klachten veroorzaken bij mensen. De brandharen (± 700.000 per rups) dringen met hun weerhaakjes gemakkelijk in de huid, ogen en luchtwegen. Dit kan leiden tot huidirritatie en jeuk. Als de brandharen in de ogen komen, kan dit zorgen voor rode, pijnlijke en jeukende zwelling en irritatie.

eikenprocessierups (1)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Eikenprocessierups"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
ECHTEN - Activiteiten commissie ‘d Olde Karke organiseert in samenwerking met twee echte survival Diehards (Martijn v.d. Ende en Mariette Timmermans) een Obstacle Run in Echten, op zondag 1 oktober 2017. Het spectaculaire parcours van 5 km zal uit circa 15 hindernissen bestaan. Voor de basisschool kinderen, vanaf 6 jaar, is er een stoere kids obstakel run van circa 2 km.

Ga door met lezen van "Echten Run"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
DRENTHE - Met de campagne ‘Inbrekers gaan niet op vakantie’ vragen politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) inwoners om tijdens de vakantieperiode, die tot eind augustus loopt, extra oplettend te zijn en hun woning goed te beveiligen '. Ook veel gemeenten doen mee met de campagne.

preventietruck-politie-1a
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Inbrekers gaan niet op vakantie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 22
ZUIDWOLDE - Het Tonckenshuys in Zuidwolde beschikt sinds kort over het nieuwste snufje techniek, waarmee weer contact met mensen gemaakt kan worden door aanraking. De CRDL, dat staat voor het woord cradle, Engels voor wiegen, is een ovale houten voorwerp, dat vol met de nieuwste techniek zit. Het apparaat vertaalt aanraking in geluid en maakt hierdoor nieuw contact mogelijk voor mensen die lijden aan dementie, autisme of die een verstandelijke beperking hebben.

Ga door met lezen van "Tonckenshuys zet nieuw snufje techniek in"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1005, totaal 20083 artikelen)