Okt 24
Speciale module om studiesucces mbo’ers op hbo te vergroten

DRENTHE – Elf noordelijke onderwijsinstellingen voor mbo en hbo hebben gezamenlijk een onderwijsmodule ontwikkeld om het studiesucces van mbo’ers in het hbo te vergroten. Binnen Drenthe College wordt deze module in oktober 2016 weer voor de eerste keer dit schooljaar aangeboden met ongeveer 60 studenten.

Ga door met lezen van "Generieke set studievaardigheden resultaat noordelijke samenwerking"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 24
ZUIDWOLDE – Dinsdag 1 november zal de 2e internationale vrouwenochtend worden georganiseerd. Voorheen waren de ochtenden altijd op woensdagochtend maar andere verplichtingen worden de ochtenden vanaf nu op de dinsdagochtend georganiseerd. De ochtenden zijn van 9.30 tot 11.30 uur, vinden plaats in ontmoetingscentrum De Boerhoorn.


foto: BS/weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Internationale vrouwenochtend in De Boerhoorn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 24
DE WOLDEN - Tijdens de gemeenteraadsvergadering op donderdag 27 oktober 2016 neemt de gemeenteraad van De Wolden een besluit over de toekomst van recreatieparken in onze gemeente.

Ga door met lezen van "Besluitvorming over aanpak recreatieparken De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 23
DE WIJK - Het muziekevenement ‘Live in De Wiek’ is afgelopen zaterdag een prachtig feestje geworden. In de feesttent in De Wijk speelden twee coverbands waarin Wiekers mee speelden. Coverband The Mid met in de gelederen Bert van Bremen mocht het spits afbijten voor een enthousiast publiek. Bekende covers van Herman Brood, Neil Young, ZZ Top en The Stones kwamen voorbij in een prima rockset.

live-in-de-wiek-26a

Ga door met lezen van "Live in De Wiek prachtig feestje"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 23
HOOGEVEEN - De politie heeft zaterdagnacht een inval gedaan in een club aan de Grote Kerkstraat. Er waren aanwijzingen bij de politie binnen gekomen dat er vanuit dit pand gedeald zou worden in drugs. Rond twee uur in de nacht werden er 38 personen binnen aangetroffen die alle met behulp van een drugshond zijn gecontroleerd op het bezit van drugs. Bij zes personen werden drugs aangetroffen. Het ging daarbij zowel om soft als vermoedelijk om hard drugs. Alle drugs zijn in beslag genomen en zullen nog worden getest. Van de mensen die de drugs bij zich hadden is de identiteit vastgesteld. Na de politieactie heeft de gemeente Hoogeveen deze club per direct gesloten voor een periode van zes maanden.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 23
RUINEN - In de herfstvakantie tot en met 23 oktober pakt bezoekerscentrum Dwingelderveld uit met een groot aanbod aan herfstactiviteiten voor jong en oud. Van kindervoorstellingen, huifkartochten en paddenstoelenwandelingen tot gezinsnatuurdag avonturen, vogels en paddenstoelen. Meer informatie over tijden, prijzen en aanmelden op www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld of aan de balie van bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. Vooraf aanmelden voor excursies is nodig.

Vliegenzwam
foto: Paul Schirnhofer

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 23
REGIO - Het aantal geregistreerde misdrijven nam in 2015 af, tot minder dan één miljoen. Ook het aantal verdachten is gedaald. Dit is in lijn met de daling in voorgaande jaren. Deze daling werkt door in nagenoeg de hele strafrechtelijke keten, waar onder andere politie, Openbaar Ministerie en rechter toe behoren. Dit zijn slechts enkele trends uit de publicatie Criminaliteit en rechtshandhaving van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC), CBS en de Raad voor de rechtspraak.

Ga door met lezen van "Minder geregistreerde misdrijven en verdachten in 2015"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 22
DRENTHE - Met de titel ‘Made in Drenthe, Kansen voor de maakindustrie’ vindt op maandag 14 november de Made in Drentheeconomielezing in Hoogeveen plaats. Met drie inspirerende sprekers, een netwerkborrel en een rondleiding bij het gastbedrijf VEPA is een aantrekkelijk programma samengesteld.

Ga door met lezen van "Uitnodiging bijeenkomst ‘Made in Drenthe’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 22
STAPHORST - Zaterdagmiddag 29 oktober is er een moodboard wedstrijd bij woonwarenhuis Boer Staphorst. Deelnemers krijgen anderhalf uur de tijd om het mooiste moodboard te maken. Hierbij zijn mooie prijzen te winnen. Ook wordt er een inspiratielezing gehouden door Rixt Geertsma van STYLab over de laatste woontrends. Beide activiteiten gaan op inschrijving.

moodboardwedstrijd_2015-defaa

Ga door met lezen van "Boer organiseert trendlezing en moodboard wedstrijd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 22
DRENTHE - Met veel plezier kunnen wij meedelen dat de afdeling Drenthe van Alzheimer Nederland het Drents Museum heeft uitgeroepen tot 'dementievriendelijk'! Het Drents Museum dankt deze titel aan het programma Onvergetelijk Drents Museum, waarin mensen met dementie en hun mantelzorgers een interactieve rondleiding krijgen en met elkaar in gesprek gaan over wat ze zien in het museum. De rondleiding werd eind 2015 opgezet vanuit de overtuiging dat het Drents Museum gastvrij, open en toegankelijk is voor iedereen. Het museum biedt met Onvergetelijk een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen.

Ga door met lezen van "Drents Museum Dementievriendelijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 22
RUINERWOLD - Toneelvereniging UDI uit Ruinerwold speelt op zaterdag 5 november een klucht in drie bedrijven met als titel ‘Laat mij maar lekker zitten' van schrijver Peter Damen in café Centraal in Ruinerwold. De middagvoorstelling voor senioren begint om 14.00 en de avondvoorstelling begint om 20.00 uur. Op zaterdag 12 november speelt UDI het stuk nog een keer in Dorpshuis De Barg’n in Berghuizen. Het belooft weer een leuke voorstelling te worden met als debutant Joost van ‘t Zand.

udi-a

Ga door met lezen van "Toneelvereniging UDI speelt ‘Laat mij maar lekker zitten’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 22
DE WOLDEN - Wij zijn de jongerenraad van gemeente De Wolden en sinds 14 september zijn wij officieel gestart. Je zal vast weinig tot niets van ons gehoord hebben, omdat het nog een nieuw concept is en wij druk bezig zijn met de organisatie. Dus vraag je je vast af: wat houdt Jongerenraad De Wolden in? Wie zijn ‘wij’ en wat kan je van ons verwachten?

Ga door met lezen van "Jongerenraad De Wolden, maar wie zijn 'wij'?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 22
DE WOLDEN - In de maanden november en december organiseren de sportfunctionarissen weer het jaarlijkse trefbaltoernooi voor groep 5-6 en 7-8. Teams van 8-10 kinderen kunnen zich inschrijven en losgaan tijdens één van de voorrondes in Zuidwolde, De Wijk, Ruinerwold, Kerkenveld of Ruinen. Per dorp zijn er voorrondes en op 21 december vindt de gemeentelijke finale plaats. Hier wordt bepaald wie De Wolden mag vertegenwoordigen in de provinciale finale. Alle informatie over de voorrondes is te vinden op www.actiefnaschooltijd.nl. Teams kunnen zich hier ook inschrijven voor één van de voorrondes.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 22
DE WIJK - In de maand oktober wordt de wandeling langs historische plaatsen in het dorp de Wijk en het prachtige Reestdal nog twee maal gemaakt, namelijk in de herfstvakantie op donderdag 20 oktober en voor de laatste maal dit jaar op donderdag 27 oktober. Deze wandeling vindt plaats onder leiding van een gids van de Historische Vereniging de Wijk Koekange. De wandeling gaat door het dorp, langs de Dunninger Es, het kerkpad, Dickninge, Voorwijk en via het Veenhovenplein en de Dorpsstraat weer terug bij het startpunt de Wieker Meule.

Ga door met lezen van "Laatste maal wandeling langs historische plaatsen de Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 21
DE WIJK - De maanden september en oktober stonden dit jaar, net als in 2014 in het teken van Actie Appelmoes. Tenminste in huize Germs aan de Prof. Blinckweg waar Marry de pollepel stevig door talloze pannen met appels heeft geroerd. Dit jaar was er een groot aanbod van raap en pluk appels. Er is zeker vijf keer geplukt en daarnaast kwamen mensen spontaan appels brengen. Heel veel mensen hebben glazen potten ingeleverd, er is suiker gesponsord en er zijn ladders en pannen uitgeleend.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ga door met lezen van "Actie Appelmoes kijkt terug op geslaagde opbrengst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 21
DE WOLDEN - Het team van sportfunctionarissen heeft afgelopen weken tijdens twee belavonden veel contacten gelegd met lokale sportverenigingen. In totaal is met meer dan 100 verenigingen gesproken. Deze bel-actie is onderdeel van de aanpak op verenigingsondersteuning. Hoogeveen en De Wolden hebben veel actieve sportverenigingen. Voor de gemeente is het goed te weten hoe die verenigingen er voor staan, wat goed gaat, wat minder goed gaat en waar zij tegenaan lopen. Om verenigingen goed te ondersteunen zijn hulpvragen in kaart gebracht, ‘best practises’ verzameld en is het ondersteuningsaanbod toegelicht.

Ga door met lezen van "Bel-actie met sportverenigingen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 21
ZUIDWOLDE - Op zaterdagavond 29 oktober organiseert Natuurvereniging Zuidwolde voor kinderen en volwassenen een avondwandeling door het donkere Faliebergbos. Met het thema uilen worden deelnemers onderweg een aantal keren verrast. Na ongeveer anderhalf uur is er in de kantine van De Entekoele een consumptie en voor de kinderen een extra verrassing te krijgen.

Ga door met lezen van "Op zoek naar uilen in de Nacht van de Nacht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 21
ZUIDWOLDE - In de Hervormde kerk van Zuidwolde wordt zondag 23 oktober een Zuidwoldiger Zangavond gehouden. Het thema is ‘Goeie Genade’. Muzikale medewerking wordt verleend door de bekende organist Martin Mans uit Woerden en The Martin Mans Formation, zijn eigen mannenensemble.

Ga door met lezen van "Samen zingen met de Martin Mans Formation"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 21
REGIO - Op 16 december organiseert tentoonstellingsvereniging de Zuidwesthoek voor de 27e editie de winteravondshow. Een keuring van koeien en een kalvervoorbrengwedstrijd door kinderen staan weer garant voor een gezellige en sfeervolle avond. De winteravondshow zal worden gehouden bij loonbedrijf Pieter van der Linde te Wanneperveen en begint om 18.30 uur.

Ga door met lezen van "Ook zien op leren hoe je een kalf traint voor een show?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 21
DE WOLDEN - In De Wolden gebruiken we nu al een tijdje de website www.actiefnaschooltijd.nl. Kinderen kunnen hier digitaal veel naschoolse activiteiten van diverse aanbieders vinden en zich direct online inschrijven. De activiteiten kunnen worden gefilterd per dorp en per thema. Zo staan hier activiteiten gericht op sport, lifestyle, ontspanning en creativiteit.

Ga door met lezen van "Nieuw naschools aanbod op www.actiefnaschooltijd.nl"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 914, totaal 18264 artikelen)