Sep 27
DE WIJK - De bewoners van de Molenstraat in De Wijk hebben afgelopen zaterdag weer met elkaar de burendag gevierd. Iedereen had weer wat lekkers klaar gemaakt zoals o.a.: soep broodjes salade etc. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.


burendag
eigen foto

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27
DRENTHE - Nederlandse hotels worden steeds populairder. In de eerste helft van 2016 steeg het aantal overnachtingen in Nederlandse hotels met 7,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. In 2015 was er ook al een forse stijging. De omzet van hotels steeg in de eerste helft van 2016 met ruim 5 procent. Dit meldt CBS.

Ga door met lezen van "Meer hotelovernachtingen, Drenthe de grootste stijger "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27
RUINERWOLD - Afgelopen zondag deed de Ford A Club Nederland even Ruinerwold aan.Ze kwamen even op visite bij 'Mr. Oldtimerdag' Bertus Redeker. En zaten daarna gezellig bij De Klok aan de lange tafel te genieten van het zonnetje.

ford1
Foto: Johan Lint

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27
RUINERWOLD - Net als voorgaande jaren, zullen de jeugdleden van Kios ook dit jaar weer langs de deur gaan om vers afgebakken appeltaarten te verkopen. Dit jaar gaan ze op zaterdagmiddag 8 oktober tussen 15:30 en 19:00 uur verkopen. De appeltaarten komen ook dit jaar weer van Coop Koetsier.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27
DE WIJK - Vanaf de kantine van voetbalvereniging Wacker aan de Wiltenweg 1 in De Wijk wordt op zondagmorgen 2 oktober 2016 de ATB-tocht van De Wijk verreden. Deze tocht wordt georganiseerd door het wielercomité De Wijk. Er kan gestart worden tussen 9:00 en 10:00 uur en men kan kiezen om 30, 40,50 en 60 kilometer te fietsen.

wielerronde-2016-7a foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Zondag 2 oktober 2016 - ATB-tocht De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27
DRENTHE - Met ruim 700 aanwezigen bij het Russisch Matinee in de Grote Zaal van Theater De Nieuwe Kolk, opende het Drents Museum zaterdag de tentoonstelling Peredvizhniki – Russisch Realisme rond Repin 1870-1900. Het luidde meteen een samenwerking in van het museum met Theater De Nieuwe Kolk en Bibliotheek Assen. Alle drie organiseren ze gedurende de looptijd van de tentoonstelling activiteiten met een Russische inslag.

Ga door met lezen van "Culturele instellingen haken in op Rusland-expo"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 27
DE WIJK - De Koninklijke Muziekvereniging Apollo de Wijk organiseert op 9 oktober 2016 een muziekmiddag in het teken van films en series. Het heeft als thema 'Jong & Oud' iedereen is er immers mee opgegroeid! Bezoekers worden meegenomen naar de Science Fiction wereld van Avatar in 2154, The Rock wat zich afspeelt op het gevangeniseiland Alcatraz. Maar ook naar Dances with Wolves met Kevin Costner uit de jaren 90 en zeker Band of Brothers, de tiendelige tv serie uit 2001 over de tweede wereldoorlog.

Ga door met lezen van "Apollo filmconcert voor Jong & Oud"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
RUINERWOLD - Zondagmiddag troffen onder zonnige omstandigheden KIOS en KV Danaieden elkaar in Ruinerwold. De ploeg uit Leiden is een compleet onbekende voor de Spekbraanders. Het was dus afwachten wat er uit de zwarte touringcar vanuit Leiden zou gaan komen.

Ga door met lezen van "KIOS hersteld zich op tijd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
DE WIJK - Afgelopen donderdag hadden de kinderen van Doomijn postweg feest. De dag van de leidster werd op deze dag gevierd! Wat was het een feest, de kinderen mochten verkleed komen en na een lekkere versnapering kwam er een huifkar met een grote trekker. Alle kinderen mochten mee wat hebben we een plezier gehad en veel gezien! En om het feest compleet te maken had de oudercommissie voor alle kinderen en leidsters pannenkoeken gebakken die gingen er wel in!

doomijn1

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
KOEKANGE - Zondag 25 september is bij KV KIA het elektronisch scorebord in gebruik genomen. Dit scorebord is mede mogelijk gemaakt door Werktuigenvereniging Wij Boeren Voor U!, Garage Gritter en de Rabobank. Trea ten Kate, namens KV KIA, heette een ieder van harte welkom en daarna hebben Hans Vetketel namens Wij Boeren Voor U! en Jan Anne Gritter namens Garage Gritter de officiële handeling verricht. KV KIA wil de sponsoren hartelijk danken voor hun bijdrage. De wedstrijd die hierna gespeeld werd door KIA 1 is gewonnen met 10-6 van Moedig Voorwaarts 1.

kia-1a

Ga door met lezen van "KV KIA neemt elektronisch scorebord in gebruik"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
DE WOLDEN - Er is veel onderzoek gedaan naar de positieve effecten van sport en bewegen. Kinderen die voldoende bewegen en regelmatig sporten presteren beter op school en blijven minder vaak zitten. Motorisch goed ontwikkelde kinderen leren sneller nieuwe vaardigheden en zijn sociaal sterker. Meer dan voldoende reden voor gemeente De Wolden om scholen te stimuleren vakleerkrachten aan te stellen.

Ga door met lezen van "Meer vakleerkrachten bewegingsonderwijs in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
REGIO -De rat lijkt bezig aan een opmars in Nederland. Het aantal meldingen van rattenoverlast in Nederlandse gemeenten is nog nooit zo hoog geweest. Bovendien is de ziekte van Weil, een ernstige infectieziekte overgebracht door de bruine rat, terug van weggeweest. In een jaar tijd is het aantal geconstateerde ziektegevallen in ons land verachtvoudigd! In de Kennis van Nu laten we de gevolgen zien van de opmars van de rat en ontdekt het programma dat de bestrijding van dit knaagdier ingewikkeld is. Een aanzienlijk deel van de ratten is resistent geworden tegen rattengif. Wetenschappers zoeken nieuwe manieren om de rat te bestrijden.


Foto Persbureau Meter

Ga door met lezen van "Ratten rukken op in Nederland"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
RUINERWOLD - Café Centraal en Café 't Wold organiseren samen op 1 oktober het derde Oens Noajoarsfestival in een feesttent achter Centraal in Ruinerwold. Uitbaters Sjaak van der Sterre en Rudolf van Spil hebben voor de feestgangers weer een mooi programma samengesteld met optredens van: Dennie Christian, De Wethouders en DJ Timmie Tirol.

Ga door met lezen van "Oens Noajoarsfesival in Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
KOEKANGE - Vitesse’63 is in het voorjaar van 2016 begonnen met voetbal voor ouderen (ongeveer 57+). Graag willen wij er mee doorgaan en daarom moeten er genoeg deelnemers blijven in de toekomst. Daarom deze uitleg en oproep en waarom u moet meedoen!

vitesse

Ga door met lezen van "Wandelvoetbal bij Vitesse’63 zoekt deelnemers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
IJHORST - Op zaterdag 22 oktober 2016 zal Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” een kraanvogelexcursie organiseren naar Diepholz, dat in het noorden van Duitsland ligt, nabij Osnabrück. Hier liggen maisvelden, die eind oktober gemaaid zijn. Op deze akkers zoeken de kraanvogels naar voedsel, op hun doortocht naar het zuiden. Hier gaan we ’s morgens naartoe. Wanneer iedereen genoeg mogelijkheden heeft gehad om foto’s te maken gaan we naar het NIZ Haus im Moor (informatiecentrum) in Goldenstedt (www.niz-goldenstedt.de), waar we wat kunnen eten en drinken. Hier kan ook mooi gewandeld worden over een plankenpad door het veengebied. Als er tijd voor is, kun je met een treintje het veengebied in (op eigen kosten).

Ga door met lezen van "Kraanvogelexcursie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 26
DE WIJK - Het derde Smaakmakers Festival in De Wijk zit er weer op. Naast lekker eten en drinken was er live muziek, en diverse (kinder) activiteiten. Mede dankzij het schitterende weer trokken vele culinaire liefhebbers en belangstellenden voor streekproducten naar het festivalterrein nabij de Reest in De Wijk.

smaakmakersfestival

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
Wat is er terecht gekomen van de transitie in de thuiszorg?

REGIO - CDA Tweede Kamerlid Agnes Mulder komt 30 september naar Hoogveen en Havelte. Daar gaat zij in gesprek met thuiszorgaanbieders en cliënten over het effect van het huidige regeringsbeleid. En hoe het beleid heeft uitgepakt voor mensen die thuiszorg nodig hebben.

Ga door met lezen van "CDA Tweede Kamerlid Agnes Mulder op werkbezoek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
RUINERWOLD - Als de peren rijp zijn in Ruinerwold vindt op de eerste zaterdag in oktober de traditionele antiek- en curiosaveiling plaats. Er wordt twee keer per jaar een veiling gehouden die de enige in haar soort is in de wijde omgeving. Eén keer in oktober samen met de perenpluk en één keer in april als de voorjaarsschoonmaak achter de rug is. De ingebrachte voorwerpen worden voor een groot deel verzameld door Enno de Boer, taxateur uit De Wijk, maar ook uw eigen antieke voorwerpen kunt u laten veilen. Hiervoor is aanmelding bij de Karstenhoeve gewenst.

antiekveiling-fotobroerpetra

Ga door met lezen van "Antiekveiling de Karstenhoeve 1 oktober"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 25
HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag stond er een auto in de brand aan de Kolffstraat. De brandweer heeft de brand geblust. De politie doet onderzoek naar deze vermoedelijke brandstichting. Brandstichting is een ernstig vergrijp. Openbaar Ministerie, politie en gemeente Hoogeveen nemen de brandstichtingen zeer serieus. Brandonderzoeken zijn in de kern lastige onderzoeken, omdat een deel van de sporen verloren gaat door het verwoestende effect van een brand.

Ga door met lezen van "Autobrand in Hoogeveen"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 906, totaal 18108 artikelen)